Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi ödeyen bir kişi 2022 maaşı alabilir mi?

karadenizlim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Kızıma özürlü maaşı alıyordum. İş yeri açtım bir süre sonra maaşım kesildi.
İş yeri varken bundan bir yıl önce 150000TL ye banka kredili bir daire aldım. Fakat iş yerimi kapattım. Ama halaa kredi ödüyorum. 3 yıl daha ödeyeceğim. %70 özürlü kız çocuğum için 2022 özürlü maaşı başvurusu yeniden yapsam tekrar maaş alabilir miyim? Yani durumum iyi iken bir anda sadece ev kaldı elimde o da banka ipotekli. Kredili aldığım evde de evli büyük çocuğum oturuyor ama ev benim üzerime görülüyor.
Şuan asgari ücretle çalışıyorum ve evde 3 kişiyiz. Diğer gelirlerim yıllık toplamda 5bin TL dir.

Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Saygılarımla.

kızınız 18 yaşın altındaysa sigortalı çalıştıgınız için 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı alamazsınız.
ama kıznız 18 yaşını doldurmuşsa bu durumda hanede kaç kişisiniz? hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylıgı baglanmaz kızınıza. oturmadıgınız ev de gelire dahil edilir. oturdugunuz ev dahil edilmez sadece. krediden önce bunları netleştirelim bi.

Melek hanım ilginiz için tşk ederim.
Kızım 22 yaşında. Hanede 3 kişiyiz. Hanım, ben ve kızım. Kirada oturuyoruz.

Kredisini ödediğim evde ise ayrı bir hane olan evli erkek çocuğum oturuyor. Yani onun ikametgahı farklı ve ben ondan kira almıyorum. yani kredisini ödüyorum ama kar getirmiyor. Şöyle soru gelebilir. gelirin yok nasıl krediyi ödüyorsun? Aslında krediyi oğlum ödüyor ama resmiyette ben çektim.

Halil Bey,
asgari ücretle çalışıyormuşsunuz. diğer geliriniz de yıllık 5 bin TL imiş. bu gelirin aylık ortalaması da 416,66 TL ediyor.
hanede 3 kişi kalıyorsunuz ve bu hanede kişi başına düşen aylık gelirin 286,32 TL'nin altında olması gerekiyor. sırf aldıgınız aylık ve diğer geliriniz yuzunden zaten sınırı geçiyorsunuz siz. bu durumda başka bir hesap yapmanın gereği bile yok. bu durumda kızınıza 2022 aylıgı baglanmaz.

Üst Alt