Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi ve yurtlar kurumu öğretim bursuna haciz veya bloke konabilir mi?

poyraz.

Aktif Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
7
Kyk bursuna bloke nasıl kaldirila bilinir mali muafiyet ve haciz madde 4 de ögrenci bursuna haciz konulamaz diyor ancak banka Kanunu falan dinledigi yok bu durumda ne yapila bilinir

poyraz. Bloke koyan şubeye dilekçe vermen gerekir . Dilekçen de KYK bursuna bloke veya haciz konamaz ibaresini belirtmen gerekir .

Önce ki kesintileri alamazsın fakat bundan sonra ki kesintiyi önlemiş olursun .

Şubeyede gitin bimerede yazdim ziiratbankasi şikayet hattınada yazdim tık yok acikca kanunsuz iş yapiyolar ve hiç sesleri cikmiyor devlet böyle yaparsa gerisi ne yapmaz:)

poyraz. Bir seçenek daha var . Adliye de icra hukuk hakimliğine dilekçe vermek .

Şu bankanın bu şubesi bloke konamaz kararı bulunan KYK burs paramı bloke etmektedir . Gereğinin yapılmasını arz ederim .

Dediğin doğru ziraat bankası keyfi buyruk uygulama yapmaktadır . Ali kıran baş kesen gibi davranıyor .

Yazdim dilekce yarin gonderecem icra Dairesine bakalim be olacak mali muafiyet ve haciz kanunun 4. Maddesi aynen soyle kyk burslarina hicbir sekilde haciz uygulananaz

poyraz. Konu ile ilgili inceleme yaptım .

Dilekçeni yazarken daha önce bloke yapılanların geri iadesini talep ediyorum yaz.

3 aylik bursum icerde 1247 tl hic vermedi zirat bankasi memurken kredi karti borcumdan dolayi beni icraya vermis işlerine gelince kanunu kullaniyolar işlerine gelmeyince devletin engeli kyk bursunu yasal olmayan şekilde gasp ediyosun bu nasil iş ya

T.C
YARGITAY
11.HUKUK DAİRESİ
ESAS NO : 2012/5840
KARAR NO : 2013/236
KARAR TARİHİ:09.01.2013

kesinti miktarını düzenleyen mahkeme kararının ancak karar tarihinden sonra uygulanabileceği gerekçesiyle istirdat istemi reddedilmiştir. Yapılan bu değerlendirme dosya içeriği ile uyuşmamaktadır. Zira, davalı tarafın davacının maaşının tamamını bloke etmesinin yasal dayanağı olmadığına göre davalının haksız biçimde tahsil ettiği parayı iade etmesi gerekmektedir. Bu itibarla, mahkemece, yapılan açıklamalar çerçevesinde değerlendirme yapılarak sonucuna göre karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm tesisi doğru olmamış, hükmün bu nedenle bozulması gerekmiştir.

2- Bozma sebep ve şekline göre, davacı vekilinin sair temyiz itirazlarının incelenmesine şimdilik gerek görülmemiştir.

SONUÇ: Yukarıda (1) nolu bentte açıklanan nedenlerle, davacı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün davacı yararına BOZULMASINA, (2) nolu bentte açıklanan nedenlerle, davacı vekilinin sair temyiz itirazlarının incelenmesine şimdilik yer olmadığına, ödediği temyiz peşin harcın isteği halinde temyiz edene iadesine, 09.01.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Adamlar yasa koyup kendi uygulamiyolar cok yazik cok

Üst Alt