Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi yurtlar kurumuna borcu olupta hiç geri ödeme yapmamış olan var mı?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Radyoloji teknikerliği okurken burs yada kredi çıkmadı. İktisat fakültesine başlayınca ilk 2 yıl burs diğer 2 yıl öğrenim kredisi aldım. Kredi yurtlar kurumu borç dosyamı vergi dairesine göndermiş ödeme olmadığı için gelir idaresi başkanlığı mektup göndermiş bugün eve. Az önce gördüm masanın üstünde anneme sordum postacı getirdi dedi. Ben başarılı bir öğrenciydim okulum uzamadı yani hiçbir dersten kalmadım. 2 yıl burs 2 yıl kredi ödemişler. Nasıl itiraz edebilirim beş kuruş geri ödeme yapmak istemiyorum.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kredi çıkmışsa geri ödemekten başka çaresi yok ama baZı söylentiler duyuyorum bilmem ama borçlar yapılandırılıyor diye bide
kyk borçlarının tümü silinebilir diye haberler duydum
inşallah ikinci haber doğrudur.. birinci habee yapılandırma sadece faizi silinecek.

Ben krediyi şu an geri ödüyorum. Adı üstünde kredi, kimse zorla sana bir şey vermedi. (Bu arada, bir taksidi atladığım için, devlet tüm banka hesaplarıma bloke koymuştu. Bu da aklında bulunsun.)

bir kere burs çıktıysa sınıfta falan kalmadığın sürece krediye dönmemesi lazım onun. sana bildirim yapılmadı mı krediye dönünce?

kredi aldıysan ödememe şansın yok.

Ödememek için anayasa mahkemesine dava açarım. 2 yıl burs verdiler 3. Sınıfta krediye dönmüş sınıfta kalmayı bırak 1 dönem bile uzamadı okulum. Fakülte ikincisi olarak plaket bile verdiler. Yıllarca işsizlik yaşadım kpss ye defalarca girdim 70 ve üzeri aldım iş bile vermediler. Hele bi maaşıma haciz koysunlar gidip icradaki memurları bile döverim.

[FONT=sans-serif]Ben devletin aç gözünü doyurmak için gelmedim dünyaya. Engelli maaşı vermezler kpss ye girerim iş vermezler çalışırım maaşımdan gelir vergisi keserler faturaları geçirirler. Burs verirler geri isterler. [/FONT]

krediyi odetirler bi sekilde. calisiyorsan inatlasmadan odemelisin. dava acsan bisey farketmez.

anayasa mahkemesine gerek yok normal mahkemeye başvurman yeterli. habersiz olarak ve haksız yere krediye döndürüldüyse düzeltilir. fazla atar döte batar diye bir laf var, onu döverim bunu asarım diye atıp tutmaya gerek yok. madem yanlışlık var kyk'ya dilekçe ile başvur. sorunu düzeltmezlerse de mahkemeye başvurursun. haklıysan eninde sonunda çözülür mesele.

Şu işe bak
Fakülte ikincisi olmuş plaket vermişler
Ama iş vermemişler bu yaşa kadar.
İşide kendisi arayıp da zar zor bulmuş
Şimdi de borç çıkarıyorlar.
Sakın ödeme Bitmeyenumut

Son düzenleme:
Üst Alt