Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Krediyle konut alanlardan emlak vergisi alınır mı? [Soru]

zeusferhat

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar, ben 2006 da krediyle ev aldım.
şimdi sorum su: benden emlak vergisi kesiliyor mu? yani banka bunu benden tahsil ediyor mu? bunu nasıl halledebilirim?
teşekkürler...

acilen cevabınızı bekliyorum. bir de geçmiş yıllarda almıssa eger, onları geri alabilir miyim?

Tapu sicil Müdürlüğüne bildirmeniz durumunda Banka sizden tahsil edemez. Bildirmediğiniz için bankayı ilgilendirmeyen konu; vergisinin zamanı gelince sizden tahsil edebilir. Onun için; Özürlü raporunuzu (varsa özürlü kimlik kartınızı ibraz ederek fotokopisini vererek) vererek emlak vergisi muafiyetine girebilirsiniz. dolayısıyla biraz karışık işlem. bu mevzuatı bilen memur bulmak zor. O yüzden biraz sabir gösterirsen hal olunabilir.

peki meopius arkadas bu verginekadar acaba
yani ne kadar alıyorlar

Bulunduğunuz belediyeye göre değişiyor. 30 ile 200 arası(150 metrekare den az baz alındı)

emlak vergisi

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 8. maddesinde " Bakanlar Kurulu, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, [size=6]özürlülerin,[/size] şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m2 'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir. Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir."

Emlak Vergisinde kişinin beyanı esas olup, konuyla ilgili olarak Belediyelerin Gelirler Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.Sizin rızanız dışında banka kredisinin içine emlak vergisinin konulması söz konusu değildir.

31 Aralık 2005 Tarih ve 26040 (4. Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede özürlülerin emlak vergisi muafiyetiyle ilgili olarak "47 nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği" yayımlanmıştır.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği(Seri No: 47)

Merhaba,
Kullanmış olduğunuz konut kredi için Bankanın sizden kesmek zorunda olduğu DAKS ( Zorunlu Deprem Sigortası ), Hayat Sigortası Primleri ve ayrıca Banka tarafından ipotek konulan evinize uygulanan Konut Sigortası ücretleridir. Kullanmış olduğunuz kredinin vadesine(yılına ) göre heryıl bu tutarlar sizden istenir. Emlak vergisinin ödemeleri , Bankaca takip edilmektedir. Ancak sizden tahsil edilmesi gereken zorunlu bir tutar kesinlikle olamaz.
Emlak vergisi tutarında muhaf olmanız için özürlü olmanız da yeterli olmamaktadır. Önemli olan belirli bir güvencenizin olmayışı yani ssk , emekli sandığı yada bağkur gibi kurumlardan gelir elde etmemiş olmanızdır.

Küçük bir düzeltme: Emlak vegisinden muafiyet için %40 ve üzerinde raporun olması yeterli. Yani ayrıca muhtaçlık aranmamaktadır. Bir de konutun 200 metre kareyi geçmemesi şartı var.
Kadir'in yukarıda aktardığı 47 seri numaralı tebliğ bunu söylüyor...

Mesajımın son paragrafında , yakınen yaşadığımız olayı dile getirmiştim :D
47 seri numaralı tebliğden haberdarım ama malesef uygulandığını ben göremedim

Arkadaşlar 2 katlı müstakil evimiz var, onun için de aynı prosedürmü var?

Toplam 200 m2 mi olmalı yani?

Üst Alt