Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kriptojenik Siroz + portal hipertansiyon için hangi oranda rapor verilir?

madenci92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese iyi günler..

yıllardır hastalıklarla boğuşan birisiyim. yaşım 24 ve mühendisim..
yaklaşık 4-5 ay önce Kriptojenik Siroz + portal hipertansiyon teşhisi kondu.(henüz karaciğer nakli olmadım fakat kaçınılmaz son karaciğer nakli.)
child skorum iyi durumda. bilirubin total hafif yüksek olmasına karşın albumin seviyem yüksek. bunların yanında dalağım yaklaşık 20 cm.(+,- 1cm.) sağ göz tam görüyor. solda ise 0.8 anizometropik ambliyopi mevcut. portal hipertansiyona bağlı varislerde var.

mevcut durumumla mesleğimi yapamayacağımı söylüyorlar. ekpss şansımı denemek istiyorum. bu durumlarla ne kadar oran alabilirim?

ayrıca yine bu durumlarla malulen emeklilik şansım olabilir mi? üniversitede ve lisede yaptığım stajlarım sayesinde yaklaşık 6 aylık sigorta girişim mevcut.

Not: Yararı olur mu bilmiyorum, Askerlikten Muafım ve bu durumları gösterir heyet raporum var.

Herkese teşekkürler.. sağlıklı günler.

madenci92

sakatlık oranı cetveli 'nde tablo 7'de bulunan karaciğer hastalıkları ile ilgili bölümden değerlendirmeniz yapılır, portal hipertansiyon da ileri seviyede karaciğer rahatsızlıklarında görülür gibi bir açıklama var incelersiniz. Ancak komplikasyonlarına çeşitli oranlamalar yapılır. Bu nedenle xx oranı alabilirsiniz diyemesek de, alacağınız oranın EKPSS sınavına girmeniz için yeterli olacağı kesin gibi duruyor.

10 yıl 1800 gün gerekir malulen emeklilik için ancak EKPSS sizin için daha iyi bir seçenek gibi duruyor, üstelik mesleğinizle ilgili kodlar ve kadrolar olursa, bu sayede yapabilirsiniz belki. Hem EKPSS için hastalığın sigorta girişinden sonra olması gerekir ve stajı da bunun için kabul etmezler. Tam primden yatırılmış gün itibariyle kabul görür. Bu nedenle size uzak bir seçenek.

Rapor almanız bulunduğunuz yerdeki hastanelerin yoğunluğuna göre değişir ama eğer 2018 EKPSS'ye kadar yetiştirirseniz, bu sizin için güzel olur. % 40 ve üzeri yeterli olacaktır sınava girmeniz için.

cevabınız için çok teşekkür ederim. bir kaç ay önce oran almak için hastaneye gittim. nasıl olduysa %27'de kaldım.kalbimdeki hiç bilmediğim bir problemden dolayı %10 alırken karaciğer sirozuna %15 verdiler. portal hipertansiyon raporda yazmıyor bile. ne yapacağımı şaşırdım. itiraz olayı nasıl oluyor? biraz araştırdım herkes farklı bir şey söylüyor. hayatında 1 kere itiraz edersin diyen bile var.(il sağlık müdürlüğünde söylendi bu) ayıca gastro bölümünden yetkili bir doktorun bakması gerekirken dahiliye ver(eme)di asıl önemli olan oranı. @KKELEBEKK

Bende de portal hipertansiyon ve siroz var . bende heyete basvurmayi dusunuyorum. Siz aldiniz mi yuzde 40 ?

Üst Alt