Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik akciğer hastalığı ile rapor alabilir ve EKPSS'ye girebilir miyim?

fener7

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 3 yaşından beri bronşektazi (kronik akciğer hastalığı) hastasıyım geçen günlerde askerden muaf oldum şimdi benim bir kaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim

1)EKPSS ye girebilir miyim?
2) Aşağıya SFT değerleri mi bırakıyorum %40 oranında engelli raporu alabilir miyim? (Akciğer hastalığından rapor almış arkadaşlar FEV1 değerini ve rapor oranını yazabilirlerse benim için referans olmuş olur)
3)benim sadece göğüs hastalıklarıyla alakalı sıkıntım var diğer branşlarla ilgili bi problemim yok eğer ki göğüsten %40 alırsam heyete girdikten sonrada asıl rapora %40 olarak geçer mi?
4) sağlık kurulundan randevu alırken EKPSS diye belirtmeli miyim veya hastaneye gidince belirtmeli miyim?
5)Totalde süreç nekadar sürüyo yani hastanede randevu aldıktan sonra o randevu gününden sonra ne kadar sürede işlemler biter?

SFT DEĞERLERİM
FEV1 ------- %45
FVC -------- %70
FEV1/FVC--- %66
PEF ----------%44
FEF2575 -----%21

NOT. bu son sft değerlerimdir elimde 2002 den bu yana onlarca tomografiler, sftler mevcuttur ayrıca düzenli olarak ilaç kullanıyorum ve 2017 de hastane yatışım vardır.

Şimdiden herkese çok teşekkürler:)

Sadece bildiğim kısımlara cevap vereyim.
1. %40 oranındaki raporu alman gerek.
2. Öncelikle geçmiş olsun, hastalığı bilmiyorum ancak senin değerlerin ve engel oluşturacak oranlar belirlenmiştir. Biraz araştırırsan %40 için gerekli olan değerleri bulabilirsin.
3. Asıl hastalığın totalde %40'ı buluyorsa başka hastalığa/engele gerek yok.
5. Bu dönemde hiç şüphe yok ki işlemler normalden uzun sürer, gerçi normalde de pek çabuk olmuyor ya :p

Çok teşekkürler hocam peki 4. soru hakkında bi fikriniz var mı randevu alırken EKPSS diye belirtmeli miyim veya hastaneye gidince belirtmeli miyim?

EKPSS girebilmen için engelli raporunun olması gerekiyor zaten kalkıp ayrıca sınav için demene gerek yok. Başvuru zamanı artık kaç ay sonra olursa :) raporunu ibraz etmen yeterli.

4 ü de ben cevaplayın ekpse demenize gerek yok sağlık kurulunda engelli raporu almaya geldim deyin yeterli eğer engelli raporu belgesinde bazılarında arka sayfada ne amaçla alındığı işaretleyin diyor orda uygun olanı işaretleyin gerçi yeni sistemde rapor belgeleri değişmiş olabilir

Üst Alt