Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik ankisiyete bozukluğu ile malulen emekli olabilir miyim?

hatice demirci

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
bende ankisiyete bozukluğu var kronikleşmiş malulen emekli olma şansı kaç. 15 yıldır sigorta 5117 pirim günüm var

cevap bekliyorum

maluliyet cetveli'ne göre;
B. PSİKİYATRİ
  1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
  2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
  3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
  4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
  5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
  6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
  7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
  8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi[1]
  9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
  10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

[1] Tedaviye direnç protokollerinin uygulandığını gösteren tıbbi belge ve dokümantasyonlarının dosyada mevcut olması gerekir.

____
şartları aranıyor.
Çalışıyorsanız maluliyet tespiti yaptırın, şuan boştaysanız doğrudan malulen emeklilik başvurusu yapın.

________
Ayrıca, malulen emekli olamazsanız;
sakatlık oranı cetveli'ne göre;
D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50

oranları veriliyor.
% 40 ve üzeri oranla 3. derece vergi indirimi alırsanız şu tabloya görede emekli olursunuz sigorta başlangıç tarihinize göre(ve doğum tarihinizi belirtirseniz, sigorta başlangıç tarihinde 18 yaşınızı doldurup doldurmadığınız önemli hangi yıl emekli olabileceğinizin hesabının yapılmasında);
2008_oncesi.PNG

teşekkürler ben sürekli ilaç kullanıyorum çok değiştirdim ilaç kullanmazsam hareketlerim değişiyor buna ragmen dr gidip rapor konusu görüşmeme lazım ozaman

29.06.1998 işe giriş 19/12/1979 doğumluyum

Rapor konusunda ne kadar oran alabileceğinizi danışın ama rapor konusundan daha çok malul sayılıp sayılmacağınız konusunda konuşabilirsiniz, malulen emeklilik için elden rapor alırsanız kabul edilmez, kurumun sizi sevk etmesi gerekiyor.

Ama malulen emeklilik tespiti yaptırırsanız yada malulen emeklilik başvurusu yaparsanız ve sonuç olumsuz gelirse ssk'dan emekli olacağınızı varsayıyorum;
vergi indirimi almanız gerekiyor, vergi indirimi içinde çalışıyor olmak gerekiyor. yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilmenizde yeter.
3. derece olarak kazandığınızda 30.07.2016 yılında emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

bugün rapor için başvurudum psikatri dr bana yaygın ankisiyete ama uygun tedavi almıyor ekledi hep nörolojiye gittim için göz miyop dedi oran yazmadı beyin cerrahı raporlarıma baktı % 7+6 dedi bu na göre ne sonuç çıkar cumaaya alacakmışım

cevap bekliyorum

Bu ifadelerden bir sonuç çıkmıyor. Bekleyip sonucu görmekten başka bir yol yok maalesef. Sabır.

0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. internetten baltım sonuç bu yazıyor bu nedemek anlamına geliyor

provizyon yani sağlık durumun açık onu söylüyor hastanelere bakılabilmen için

Hatice hanım, nurse arkadaşımızın dediği gibi, o ifade sağlık güvencenizin olduğu anlamına geliyor. Emeklilğinizle bir ilgisi yok.

merhaba benim % 13 raporum var pirim gününüm dolmasına 2 sene var yaşlılık emekli olabilirimiyim. normalde % 40 rapormu olması lazım

Maalesef, % 40'ın altındaki işgücü kaybı oranı ile engelli statüsünde erken Yaşlılık aylığından yararlanılamaz

yarın tekraradan heyete giricem bel boyun dan % 13 oranım var başka rahatsızlığım çıktığım dairi il sağlık müdürlüğüne başvurdum tekrar heyete gönderdiler skolyozum var dr % 20 alırsın dedi.yaygın ankisiyete var 7 senedir ilaç kullanıyorum bir türlü rahatsızlığım geçmedi bundan oran kaç alırım psikastri önemli verirlermi bel fıtığı ilerlemiş ameliyatlık olmus 12 saat masa başındayım

heyete girdim bel boyun ankisiyete yine alamadım 6 ay izlenin ondan sonra değerlendiricem dedi 15 ortepedi 18 gögüs hastalıkları hafif despresi dedi skolyoz var yazdı bundan oran yazmadı heyet değerlndirecek dedi siz bu nedir gögüs hastalıkların solumla ilgili yoksa almam gerekir diye düşündüm dizce nedir

gögüs hastalıkları hafif despresi yazdı o nedir psikayatris oran vermedi onun tekrardan giricem onu 6ay bekliycegiz ondan ins olur

bület bey yanlış yazmışım tekrar baktımda gögüs hastalıkları hafif efor dispnesi demiş bilginiz varmı

kısmet hanım sisin bilginiz varmı

Efor dispnesi için bir oran verilmez. Hareket halinde hafif nefes bozukluğu demektir...

benim psikartri izlemem vardı ankisiyeteden % 25 verdi bel fıtıgı 15 skolyoz 17 bu oranlara sonuç 10 gün sonra alimde olacak baltazar formülüne göre oran kaç olur ben vergi indirimine başvurmuştum sigorta başlangıcım 1998 prim 5891 vergi indirimi aldıktan sonra çalışamam gerek varmı

Sayin editör ben bagkurluyum vergi indirimi aldim 52 oran onaylandi ama bagkurlu oldugum icin vergi indiriminden faydalanamadim tekrar bir hatşaneye sevk ettiler 9 aydir ugraşyorum emeklilgim kabul edilirse muracat ettigim tarihmi gecerli olacak

Eğer vergi dairesi aracılığıyla gittiyseniz,evet onlar gönderecek.
Raporu bireysel aldıysanız elinizdeki ve işyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge ile vergi dairesine başvurmanız gerekir.

hatice demirci
Raporunuz Ankara yüksek sağlık kuruluna her durumda gidecek, incelenip oran ve vergi indirimi konusunda son kararı onlar verecek.
Vergi indiriminiz geldikten sonra da evet hala çalışmaya ihtiyacınız var, prim şartını doldurmuş olmakla beraber 18 yıl şartınız 29.07.2016 tarihinde dolmaktadır, dolayısıyla bu tarihten önce emeklilik başvurusu yapamazsınız.

başka rahatsızlığımın çıktıgına dair eski raporuma isitaz etmiştim ilsağlık müdürğüne sonra tekrar heteye girdim heyet sonucu il sağlık müdürlüğüne geldi % 48 oranında yakında elime ulaşır dediler ama ben ilçedeki maliyede vergi indirimi ile gittim il sağlık müdürlüğü diyorki raporu sana veririz maliye yazmayız ben versem sakınca olurmu

bel fıtığı,göğüs hastalığı da zaten skolyozunuza bağlıdır.yüzde 40 alamazsınız gibi geldi banada.

hatice demirci

Raporu elden vergi dairesine verebilirsiniz, bir sorun olmaz.

Bel fıtığı skolyozdan kaynaklı da olsa eğer hareket kısıtlılığına yol açıyorsa, skolyozdan ayrı şekilde ona da oran verilir ve bu oranlar balthazard formülü ile tolanır...

raporum ankaradan % 48 onaylandı psikiyatri olduğu için 1 kontrol denildi 1 yıl kontrolde tekrar bütün rahatsızlıktanmı giricem rapor almaya yoksa sadece psikyasetri denmi

Üst Alt