Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik astım bronşit ve diğer hastalıklarımla alabileceğim rapor oranı nedir?

Vuslatttt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlar,Ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum rica etsem 😊şimdiden teşekkür ediyorum.Ben yaklaşık on yıldır kronık Astım bronşit hastasıyım raporlu ilaçlarım mevcut,gözlerim astıgman mıyop,İleri derecede miğrenim var belimde fıtık ve iltahaplı romatızmam var son olarakta psikiyatride anksiyete bozuklugundan tedavı görüyorum uzun zamandır rapor için başvursam yuzde kaç alırım acaba?Nasıl bir yol izlemeliyim

Vuslatttt

Anksiyete bozukluk,
Kaç yıldır tedavi alıyorsunuz?
Düzenli Poliklinik kayıtları vs var mı?

Nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Önce sağlık raporu vermeye yetkili bir hastaneden sağlık kurulu için randevu almalısınız.

Hastalıklarınıza dair tedavi aldığınız sağlık kuruluşlarından epikiriz alıp başvuruda bulunabilirsiniz...

Birden çok hasatalıklar da verilen %'deler balthazart formülü ile hesaplanıp puanlama yapılıyor.

%'de kac alırsınız?
Buradan kesin bir şey söylemek doğru olmaz,
Gerekli tetkikler sonrasında heyet karar verecektir /Sağlıcakla...

Teşekkür ederim cevabınız için 2016 dan berı tedavı görüyorum Aksıyetten hepsinde ilaç rapor mevcut dan işte oran verirlermi diye kararsız kaldım

Ben 11 yildir Astim hastasiyim surekli kullandigim ilaclarim var,yaklasik alti yildir migren tedabivisi goruyorum ilaclarim mevcut son bir yildir Anksiyete tedavisi aliyorum raporlu ilaclarim var ayni zaman da yuzumde egzema midemde reflu var acaba oran almak icin sansim var mi basvuru yapsam oran alirmiyim???

Umut bey merhaba bana da bır yardımcı olsanız bende 10 yıldır astım hastasıyım en son yaptıgım nefes testi şöyle Fev1/Fvc: Beklenen 81.1 ölçülen 65.9. Beklen %80 burda üç stun halinde hangı deger esas alıyor acaba rica etsem bir değerlendirseniz
umut2135

Vuslatttt mrb geçmiş olsun
Fev1 ve fvc değerlerinizi ayrı ayrı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

umut2136 yazmistim degerleri baksaniz

Fev1/Fvc: Beklenen 81.1 ölçülen 65.9. Beklen %80 burda üç stun halinde hangı deger esas alıyor

Vuslatttt

Merhaba, siz yazınca bende paylaşmak istedim.Ölçüm sonuçlarından anlamıyorum.Ancak 10 yıllık kronik ,alerjik astım hastasıyım.2 yıldır ilaç raporum mebcut.Engelli sağlık kurulu heyetine bunları teslim ettiğimde ne kendileri nede poliklinik safhasında dikkatte almadılar.Diğer rahatsızlığım üzerinden oranlar aldım.Bana KKB ve gögüs hastalıkları uzmanı nefes konusunun belli sınırları var demişti.

Saygılar.

Pandemi nedeniyle SFT testi yapılmıyor diye biliyorum testi yenmi yaptırdınız?

Merhaba arkadaşlar bugun itibarıyle heyette başvurdum çeşitli rahatsızlıklarım var psikatriye de başvurdum bir yıldan fazladır ilaç kullanıyorum Aksıyettee tedavisi için doktor oran alamzsın dedi ve tedavi ile düzelen depresif bozukuklar ibaresi yazdı moralim çok bozuldu burdan oran alırım dıye çok umutluydum sizce bu adil mi şimdi buna rağmen oran alırmıyım bilgisi olan varsa rica etsem dönüş yaparsanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar rapor itırazı için bilgisi olan varmı bu surece degermi benim açıkçası haksızlık yapıldıgını düşünüyorum…12 yıldır astım hastasıyım surekli kullandıgım ilaçlarım var bana yuzde 20 verildi bel fıtıgı yuzde 5 yaklaşık bır buçuk yıldır psikiyatri de tedavı oluyorum duzenli ilaçlarım var depresıf bozukluklar takıp edilmeli dıye sıfır vermişler son olarak goz astıgmamt mıyop gözlükle işlevsel dıyerek sıfır verılmı bilgisi olan varsa rica etsem yardımcı olabilir mi ne yapmalıyım çok kararsız kaldım

ilk rapor düşük 2 ci rapor yüksek çıkarsa 2 çi rapor geçerlidir 3 cü hastaneye gitmeye gerek yok

Onurkeles Merhaba arkadaşlar rapor itırazı için bilgisi olan varmı bu surece degermi benim açıkçası haksızlık yapıldıgını düşünüyorum…12 yıldır astım hastasıyım surekli kullandıgım ilaçlarım var bana yuzde 20 verildi bel fıtıgı yuzde 5 yaklaşık bır buçuk yıldır psikiyatri de tedavı oluyorum duzenli ilaçlarım var depresıf bozukluklar takıp edilmeli dıye sıfır vermişler son olarak goz astıgmamt mıyop gözlükle işlevsel dıyerek sıfır verılmı bilgisi olan varsa rica etsem yardımcı olabilir mi ne yapmalıyım çok kararsız kaldım

Ben 14 yıldır kronik alerjik astım hastasıyım raporlu ilaclarim var her ay düzenli astım ve alerji için aşı oluyorum buna rağmen yüzde 20 zorla verdiler oda tomografi çekildi amfizem uyumlu hava kisti çıktı ona verdiler .

Anladım hocam bazıları çok rahat yuzde 40 almışalar gruplarda falan denk geliyorum zoruma gıdiyor

Rapor itirazı için il sağlık müdürlüğüne git ben öyle yaptım il sağlık müdürlüğü ne gittim itiraz ettim süreç biraz uzun oldu ama kalbimde de mitral yetmezlik bide farklı bir şey çıktı bir değer yüksek çıktı toplam yüzde 42 sürekli rapor çıktı

Üst Alt