Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik astım rapor oranı için solunum testi şart mı?

basak1881

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

çeşitli hastalık ve ameliyatlarımdan dolayı %50 oranında engel raporum var.

ilaveten covid döneminden beri de astım başladı, dedemde kronik var ama bende alerjisel dönemlerde oluyordu.

yaklaşık 1 senedir kronik astım ilaçlarını raporlu alıyorum yani ilaç sisteminde görünüyorum.

şimdi 1-2 ay içinde raporumu yenilemek için gitmeden önce solunum testine girmeli miyim? yoksa hiç girmeden sistemden görüp evet sende var derler mi?_ bir de teste önceden girip rapor alacağımız gün yanımızda mı götürüyoruz yoksa direk gidince şu an biz yapıcaz illa ki mi diyorlar?:confused:

Merhaba

Astım rapor oranı belirlenmesi için göğüs hastalıkları doktoru solunum fonksiyon testi, akciğer filmi, hastalığın süresi, kullandığınız ilaçlara bakılır. Sağlık kuruluna başvurduğunuzda hastalıklarınızı söyleyin kurul sizi göğüs hastalıkları doktorunuda yönlendirecek ve bu testleri isteyecektir.Test sonuçlarına göre az etkilenme varsa %20, orta derece etkilenme %40, ağır etkilenmede %80 oranında rapor verilir.

Umarım bilgilendirmişimdir.

Merhaba serdar bey,

evet çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. İlaçların çıktısını son 2 yıllık istiyorlardı sanırım değil mi? Kaç senedir kronik hastalıktan ilaç alınıyor görünmesi lazım acaba? Biraz detay bir soru oldu ama belki biliyorsunuzdur.

Bir de test ve filmleri önceden çektirip gitsem yanımdakileri değerlendirmeye alırlar mı onu biliyor musunuz? Diğer hastalıklarda kabul eriyorlardı çünkü.

teşekkürler

Üst Alt