Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik astım, şeker, hiper tansiyon için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

hayuzeay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR BEN 13 YILLIK MEMURUM.ŞEKER,HT,KRONİK ASTIM,NAZAL POLİP(12 KEZ BURUN AMELİYATI OLDUM).
SİZCE ÖZÜRLÜLÜK ORANIM NEDİR.malülen emeklilik işlemleri için ilk adımım nasıl olmalıdır.yardımcı olursanız çok sevinirim.
Meslekde yıllarca dayanmaya çalışdım fakat gittikçe rahatsızlıklarım artmaya ciddi şekilde nefes problemi yaşamaya başladım.kurumum beni tam teşeküllü bir hastaneye sevk etti,hala tahlil ve tetkiklerim devam ediyor.daha önceki raporlarım durum bildirir raporlardı.özürlülük değil.ancak ben senenin hemen hemen 4-5 ayını raporlu geçiriyorum.Dahada detaylı bilgi verebilirim.bu konuda düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hastalıklarınız için, sakatlık oranı cetveline göre şu oranlar veriliyor;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayankişiler:% 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden ikiveya daha fazlası varsa:% 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviyerağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatinve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojikdefisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
[FONT='inherit']e) Hipertansif retinopati (evre 3-4[/FONT])

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Burundan oran alınabilecek durumlar ve verilen oranlar;

1: Burunun kozmetik deformiteye yol açan kısmi kaybı:% 15
2: Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın kısmi kaybı (medial duvara ilaveten veya medial duvar dışında bir duvarının kaybı):% 35
3: Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın tam kaybı (fonksiyon kaybı ile birlikte alveoler çıkıntıda %50’den fazla kayıp):% 45
4: Burnun tam kaybı:% 47
5: Edinsel nedenlerle fiziksel görünümü bozan burun eğriliği:% 2
6: Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın kısmi kaybı (medial duvar kaybı):% 10
7: Ameliyat edilemeyen burun,paranazal sinüsler, çene, ağız ve farinks tümörleri:% 65

Teşekkür ederim bacıbey ilginize.şuan tam teşekküllü üniversite hastanesinde tahlil ve tetkiklerim devam ediyor.tam olarak sonuçlandığında durumum hakkında bilgi vericem.gerçekden çok sevindirdiniz msj çok açık ve net.:)

Üst Alt