Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek ve kolesterol hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

crazyblade

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba kronik böbrek hastasıyım (fsgs) ayrıca yüksek tansiyon ve kolesterolden dolayı da ilaçlar kullanıyorum.. özrülü raporu alabilir miyim alırsam % kaç oranında alırım. devlet memuruyum ve oldukça yooğun bir kurumda çalışıyorum. bu raporu alabilirsem en azından iş yerinde rahat ederim.sağlıklıbir insanmışım gibi muamele görüyorum halbuki merdiven çıkmakta zorlanıyorum hemen yoruluyorum nefes nefes kalıyorum..yardımlarınızı bekliyorum

tansiyona % 10 verirler kolestrol için oran vermezler

Nefroloji (Böbrek Hastalıkları):

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal): % 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) : % 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği

a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika: % 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika: % 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika: % 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği : % 90
Renal Transplant (Böbrek Nakli İçin): % 70

Kolosterol için bir oran verilmez..

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Kronik Böbrek yetmezliğinden Özürlü Raporu Almak

Arkadaşlar bugün 01.08.2012 tarihinde Hatay Devlet Hastanesine Kronik böbrek yetmezliği+hipertansiyon rahatsızlıklarımdan dolayı müracaat ettim.Tabi kamu görevlisi olduğumdan işyerimden çalıştığıma dair belge alıp gelir idaresi başkanlığına gidip beni hastaneye sevk ettiler. hastaneye gittim muayene listesi çıkarttı ücreti öde tek tek muayeneye gir dedi görevli 8 bölüm daha sonra da nefroloji için toplamda 143 tl para alındı.tek tek bölümleri dolaştım kreatinin değerim en son 4,41 çıkmıştı nefroloji doktoru 110/4,41 : 25 yazdı. bu kreatinin klirensi mi oluyor? direk 60 yazdı diyalize girince 90 olacak dedi.14 ağustosa heyet için gün verildi.60 böbrekten tamam hipertansiyondan kaç alırım bilmiyorum. bilgisi olan beni debilgilendirirse sevinirim ilaç raporumda yazan arteriyel hipertansiyon (I10-I13)(115) ve Esansiyel (primer) hipetansiyon (I10) yazıyor. bunuda eklendim 14 ağustosta heyete girecez. bu durumda vergi indiriminden faydalanabiliyorum sanırım ancak ötv indiriminden faydalanamıyorum ayrıca özürlü kimlik kartı alabilmem için raporumun yüzde kaç olması gerekir?

özürlü kimlik kartı alırsın senin böbrekler akut hala calışan kısmı var onu kurtarmaya calışcaklar dikket etmen lazım kurtaramazlarsa sende benim gibi iğneleri yemeye hazır ol diyalize girdiginde direk %90 alırsın

toplamda %10 luk kısmı ya çalışıyor ya çalışmıyor. ilaçlar sadece yavaşlatmaya yönelik işe yarıyor belki de yaramıyor.. kreatinin 4 ün üzerine çıktı glomerül filtrasyon hızı 17 de 10 un altına düşünce diyaliz, diyaliz durumunun da zor olduğunu biliyorum allahtan hayırlısı artık

bu işler belli olmaz sen diyetine cok dikkat et allah büyük belki geri döner böbreklerin benim kreatinim 9 larda keşke 4 lerde olsa

diyaliz durumu var o zaman sizde. glomerül filtrasyon hızı kaç?

rabbim sifa versin ins cazyblade ayni sorunlar bendede var mumkuse bana ne yapcagimi solermisin simdiden Allah razi olsun

Üst Alt