Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. 1453 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

osmanerdi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba; 1989 yılında ssk'dan sigortalı oldum. Toplam 1453 gün primim var.1975 dogumluyum. Yaklasık son 7 yıldır hipertansiyon hastalıgım var ve 3 aydır kronik bobrek yetmezligi ve hipertansiyon tedavisi goruyorum. Henuz diyaliz gormedim fakat şuan rahatsızlıgımdan ve kullandıgım ilaclardan dolayı calısamıyorum. Malulen emekli olabilirmiyim? Cevaplar icin simdiden tesekkur eder saygılar sunarım.

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmak şart. Beraberinde prim gününüz de 1800'ü aşarsa, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Diyaliz gerektirecek derecede böbrek rahatsızlığı maluliyet cetveli'nde malul sayılmayı gerektiren durumlar arasında sayılıyor...

Üst Alt