Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliği için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

gny134

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben yaklaşık 10 yıldan buyana cerrahpaşa dan bir doktorda kronik böbrek yetmezliği tedavisi görmekteyim. (Diyaliz ve türevlerine girmiyorum) Şuan elimde askeri hastaneden alınmış askerliğe elverişli değildir sağlık raporundan başka rapor yoktur. hafta başında doktorum ile cerrahpaşadan çıkarmak üzere rapor müracaatında bulunduk. doktorumun söylediğine göre ort. % 70 gibi bir rapor çıkacak değerlerine göre diyor. raporun böyle çıkması durumunda;

Ben emekli olmak ve emekli oluncada çalışmak istiyorum. emekli çalışan olunca emekli maaşımında kesilmesini istemiyorum. bu durum için bildiğim kadarıyla Özürlü emekli olmam gerekiyor sanırım.

benin 01/10/1996 sigorta başlangıcım ve 4110 günüm var şuanda. bu donelere göre ben Malulenmi yoksa özürlü emekli mi olurum. Emekli olabilmem için negibi bir yol izlemem gerekiyor.

İlginiz için hepinize çok teşekkür ederim.

Sakatlık oranı cetveli der ki:
Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika: %20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika: [OB Not: Cetvelde burası boş bırakılmış, ama heralde bu bir hatadır ve heralde oran %40'dır]
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika: %60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği: %90
Defterdarlıktan sakatlık indirimi alıp erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Emekli olduktan sonra emekli maaşınızı alırken çalışmak isterseniz, tek yapmanız gereken, çalışırken sosyal güvenlik destek primi ödemektir; daha doğrusu işverenin bu şekilde muhasebe işlemi yapmasını sağlamaktır.

Ne zaman emekli olabileceğiniz alacağınız rapor oranına bağlı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html

Erken Yaşlılık emekliliğinden değil de malulen emeklilikten yararlanırsanız, bu durumda hem emekli maaşını almak hem de aynı anda çalışmak mümkün OLAMAZ.

Merabalar

Benimde bir sorum olacaktı ben 1950 dogumluyum vede 2010 yılından beri kronik böbrek rahatsızlığım var ve diyalize giriyorum artık sürekli girecekmişim.
bende özür oranımı merak ediyorum % 90 ın üzerinde rapor alabileceğim konusunda bilgi verdiler acaba ne kadar doğru ozaman bazı haklarım oluyormuş tam olarak bilmiyorum cevaplamanızı rica ederim teşekkürler.

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği: %90 . hastaneye sağlık raporu almaya gittiğinde %90 engelli raporu alacağın kesin . bu raporun sana getireceği avantajlarıda sitede yazıyor maaş falan alıyorsun devletten

bende böbrek hastsıyım tek bobreyım var ve dıyer bobreyımde arzalı ondanda tedavı goruyorum boberyımde ayrıyeten tas var dıyalıze gırmyorum sızce yüzde kac rapor alırım

Merhaba bende böbrek hastasıyım böbreklerim %30 çalışıyo kreatinin klirensi 30 yani yani C şıkkı %60 ben çalışamaz raporu almak istiyorum verirlermi

Merhaba egfr değeri 42 kreatinin 1.96 yüksek tansiyon Fmf hastasıyım buna bağlı olarak yüzde kaç engelli raporu alabilirim acaba Eyüp devlet hastanesi sağlık kuruluna kayıt açtırdım ancak nefroloji ve romatoloji olmadığından başka devlet hastanesinden rapor almak gerekiyormuş Samatya nefrolojiden cuma gününe randevu aldım sorum şu böbrek yetmezliği Fmf ten dolayı olduğundan fmf için de nefroloji doktorundan rapor alabilir miyim Teşekkürler

Slm arkadaşlar vergiden muaf sürekl%40i rapor alıyoruz emekli oluyoruz 5 yıl sonra geri cagiriyorlar .yani rahat birakmiyirlar emeklikige guvenip yasamayin.ben 2015 de emekli oldum bu ay kontrole çağırdılar bir puan eksik çıktığında maasii kesiyorlar ...tesellimiz oda dogruysa verdiklerini istememek

Gurbet44...bütçeyi doğrultmak için garibanın maaşına göz diktiler yandaşa suriyeliye her şeyi feda ederken!...normal emekliliğimiz gelene kadar hep diken üstündeyiz maalesef!

Neyseki çalışıyoruz 1.5 YIL SONRA normal emekli olacam emeklilikleri başlarına çalınsın çalışmayan arkadaşlara allah kolaylık versin işleri zor dediğin gibi hep diken üstünde olacaklar

Tek bobrekliyim obur böbrekte taş var tek böbreğe %10 diğerinde taş varsa %15 ben emekli olduktan sonra taşı aldirdim şimdi % 10 düşer taşmi koysak ne yapsak yada ameliyat olmayacaz taşla enfeksiyonla olecez.

Merhaba ; kreatinin 1,96 Egfr 42 yüksek tansiyon ve fmf hastasıyım protein +++ 3.evre kronik böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu,
Engelli raporu almaya yeterli mi acaba? Teşekkürler

Merhabalar Eyüp devlet hastanesi sağlık kurulu ilgili bölümler olmadığı için sevk etmişti bugün Çapa dan böbrek ile ilgili durum bildirir raporumu aldım kreatinin klerensi 41 kreatinin 1.98 yüksek tansiyon ve Fmf te var sanırım oranı tutturabilirim bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim teşekkürler

Kronik böbrek yetmezliği

Merhaba Eyüp devlet hastanesinden % 55 oranında kayıt yapıldı perşembe günü saat 3 te kurul var emeklilik için yeterli mi acaba bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim teşekkürler :)

Selim KAYA
Doğum tarihi yok, sigorta başlangıç tarihi yok, prim gün sayısı yok, emeklilik için yeterli mi kim nasıl cevap versin böyle bir soruya ?

Doğru söylüyorsun aceleden yazmayı unutmusum. 1979 doğumluyum sigorta girisi 08.07.1999 su an kayıtlı 5400 gün primim var teşekkürler

Selim KAYA
Fazlasıyla yeterli kardeş, bir an önce çalışıyorken vergi indirimine başvurun.
Vergi indiriminiz onaylandığında hemen emekli olabilirsiniz.
Vergi indirimi almanız şart.

Sürecin nasıl ilerlediğini biliyorum teşekkür ederim bilgi paylaştığın için.

Kurul % 55 olarak onayladı raporu pazartesi günü gel al dediler e devlet sistemine ne zaman düşer acaba

Üst Alt