Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliği ile malulen emekli olma şartları nelerdir?

misa46

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalalar kardeşim 2002 de işe girdi 2006 da askere gitti askerde kronik böbrek yetmezliği diye çürük raporu verdiler şimdi diyalize baglı yaşıyor 1800 prim gününü doldurdu 2500 gün oldu malülen emekli olması için ne yapması lazım bilgi verirseniz teşekürler not işe girdiginde herhangi bir rahatsızlıgı yoktu 4 yıl sonra askerde ortaya çıktı

bilgi verebilecek arkadaşlar varmı

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün ve % 60 ve üzeri rapor olması gerekli kardeşinizin prim ve rapor sıkıntısı yok 2002 yılında nisan ayından evvel işe girmiş ise malulen emekli olmak için ssk ya müracaat edebilir.
Kurum kardeşinizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor ister.
Not:Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

teşekürler yardımcı oldugunuz için kardeşim 7 nisan 2002 de işe girdi nisan ayının 7 sinden sonramı başvuru yapması gerekli kusura bakmayın sizleride rahatsız ediyoruz

7 nisan sonunu beklemesi şartmı çünkü 7 nisan 2002 girişli 10 yıl olması için yani 7 nisan başlama tarihini beklemesi gerekiyormu

Ne rahatsızlığı lütfen öyle düşünmeyin biz yasalar ve kanunlar çerçevesin de engelli kardeşlerimize yardım etmek için buradayız..
08.04.2012 tarihinde kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilir.

kronik böbrek yetmezliği diyaliz hastası diyalize baglı yaşıyor

selam ben istanbulda yaşıyorum bende diyaliz hastasıyım
ben tam 1 ay önce istanbul fındıklı sgk kurumuna gittim
ben diyaliz hastasıyım nasıl emekli olurum dedim
bana verilen cevap şu oldu
özurlu raporunuz en az % 40 olucak ve devlet hastanesinden alınmış bir rapor gerekiyor
1800 gun sgk lı olmanız lazım sonra bir dilekce ile
istanbul unkapanı sgk mudurlugune baş vurun ve emekli olmak istediginizi bildirin dediler
peki nekadar emekli maaşı alırım diye sordum en az 700TL. alırsınız dediler
benden bukadar herkese hayırlı gunler

Allah yar ve yarddımcınız olsun kardeşim ben hasta degilim ama kardeşim hasta bilirim ha ben ha kardeşim aslında çok ta bişey fark etmiyor inş saglıgınıza kavuşursunuz sagol allah razı olsun senın raporunda %90 larda olur çünkü çalışma gücünüz yok

Benim hic sigorta girişim yok o yuzden emekli olamıyorum:)
yeni yasaya gore 15 sene calışanlar malulen emekli oluyormuş
yani ben şuanda sigortalı bir işe başlasam 15 sene sonra emekliligimi istiyebiliyorum:(
senin kardeşinede allah şıfalar versin ve şunu söylemek istiyorum
senin kardeşinin 2012 yılından önce SSK girişi oldugu icin 1800 gunu doldurdugu icin SSK mudurlugune gidip hemen emekliligini istiye bilir
SSK kurumu kardeşinden en az %40 özurlu raporu istiyor ve daha sonra sizi kendi calıştıgı hastaneye gönderiyor ordanda sizi muayene ediyolar ve ordanda özurlu rapor sonucunuz %40 ve üstu özurlu cıkarsa hemen emeklilik işlemleri başlıyor

Teşekürler degerli bilgilerinizi paylaştıgınız için

Merhaba Birşey Sormak İstiyorum Sizlere

Ben Yaklaşık 10 Yıldır Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığım Var Fakat Diyalize Hiç Girmedim Değerlerim Yani Kreatin 2.3 İle 2.9 Arası Değişiyor
Doktorla Görüştüğümde Doktor Her İki Böbreğiminde %25 Çalıştığını Belirtti
Bu Durumda Benim Malunen Emekli Olma Hakkına Acaba Sahipmiyim Yoksa İllada Diyalizede Girmem Veya Nakilmi Olmam Gerek

Bu Konu Hakkında Açıklama Yarasanız Sevinirim

YKarakoc

Maluliyet cetveli'nde maluliyeti gerektirdiği söylenen ilgili bölüm şu şekildedir:

1. Böbrek fonksiyon bozukluğu:
A. Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi
veya
B. Böbrek transplantasyonu
veya
C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

2. Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve;
A. Serum albümin düzeyinin 3.0 gram/desilitre (100 ml) veya altında ve 24 saatlik proteinüri miktarının 3.5 gram veya üzerinde olması
veya
B. 24 saatlik proteinüri miktarının 10.0 gram ve üzerinde olması

Bu Açlayıcı Cevabınızdan Ötürü Tşk Ederim Fakat Bahaetiklerinizden Birşey Anlayamadım Tam Olarak Ne Yapmam Ve Hangi Yolu İzlemem Gerek

YKarakoc

Bence doktorunuza yukarıda alıntıladığım sağlık şartlarını gösterin ve durumunuzun buna uygun olup olmadığını öğrenin. Değerleriniz bu şartlara uygunsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve en az 1800 prim şartını da tamamlamışsanız, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Maluliyet derecede iş gücü kaybınızın bulunduğu tespit edilirse malulen emekliliğiniz onaylanır

Doktorl Görüşmem Ve Tahlil Sonucu İtibariyle %60 İş Göremezlik Verdi Ve Kardiyoloji Polikinik %10 Verdi Sizce Bunun Sonucu Ne Olur Tşkler

Kronik bobrek teşhisi koydular diyalize gireceksin dediler girmedim kalp yetmezlimvar hipertansiyonum var heyete girsem %60 RAPOR VERIRLERMI DIYALIZ RAPORU VERIYORLAR ALMADIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

@Tanjukara

Öncelikle geçmiş olsun.
Yapmanız gereken,sgk başvurarak rahatsızlığınızdan dolayı malulen emeklilik talebinde bulunmak.

Sgk,sizi rahatsızlıgınızla ilgili durum bildirir raporu almak üzere hastaneye sevk edecektir.

Sevk edildiğiniz hastane gerekli muayene ve tetkikleri yaptıktan sonra hastalığınız ile ilgili bilgileri posta yolu ile kurumunuza bildirecektir.

Durumunuz,yukarıda sözünü ettiğiniz gibi kronik böbrek rahatsızlığına bağlı diyaliz gerektiren hastalıksa,sgk tarafından emekliliğiniz onaylanacaktır.

Sgk,normal şartlarda kolay kolay malulen emekli etmiyor fakat,diyaliz hastalarında bu sıkıntı yaşanmıyor.

Bir an önce sgk'ya malulen emeklilik başvurusunda bulunun,işlemleriniz başlatılsın.

Tesekkur ederim giresuna giycem orda muayne olucam orda basvuruyapasam oluyor dimi istambuldayasiyorum

Ilginizden dolayi cok tesekkur ederim

@Tanjukara
Malasef tanju bey kardeşim malulen emeklilik başvurunuzu ancak,enson çalışmış olduğunuz işyerinin bağlı bulunduğu sgk,müdürlüğüne yapabilirsiniz.

Ayrıca o sgk kurumunun sizi sevk ettiği hastaneden durum bildirir raporu alabilirsiniz.

Bana kalırsa,giresun işini biraz erteleyin.

Sevgili abim benim epikrizde kronik bobrek yetmezligi tanimlanmamistir yaziyor anlami nedir hastamim degilmiyim cvp litfen

Abim evde tek ben calisiyom emekli olursam esim evde bakim parasi alabilirmi 1de cocum var ne kadar alabilirim

Sayın oturan boğa size birşey danışmak istiyorum

1997 sigorta girişim var
29 aralık 2011 de böbrek nakli oldum

1800 günü tamamladım

sgk ya malülen emeklilik için başvurdum hastaneye yönlendirdiler ordan yüzde 70 rapor aldım

31 ekim 2017 de dilekçemi vermiş olmama rağmen hala bir sonuç alamadım..

Görüştüğüm bir memur sgk artık emekli etmiyor nakillileri dedi..

sigorta girişi öncesi herhangi bi rahatsızlığım da yoktu..

böbrek nakillilerin malülen emeklilik durumları ortadan kalktı mı acaba bilginiz varmı ?

ayrıca sgk dan çıkışımı yaptığım için 15 gün sonra siortadan düşeceğim ve ilaçlarımı falan para ile almak durumunda kalacağım ki bilirsiniz maliyetli ilaçlar..

Gss de kabul edilmiyormuş emeklililiğim olursa maaşa hak kazanacağım için

Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, mümkünse yardımcı olmak babında bilgi verebilirmisiniz...

@Tanjukara
Tanju kardeşim yukarıda önce diyaliz hastası oldugunu fakat diyalize girmediğini yazmışsın,diğer taraftanda aşağıda kronik böbrek yetmezliği tanımlanmamıştır yazmişsın,tanimlanmamıştır demişsin ortada çelişkili bir durum var.Tanımlanmamıştır demek sende kronik bir böbrek hastalığının olmadığı ve tedavi ile düzeltilecek bir hastalık olduğu anlamına gelir.

Bu yüzden bende durumunu net olarak bilemedigimden,yukarıda 1.sayfada genel yayın yönetmenimiz Oturan Boğa'nın böbrek hastalıklarında maluliyet verilecek hastaların durumu ile ilgili yazısı var,orayı iyice oku ve senin hastalik tanın hangisine uyuyorsa ona göre hareket et.

Şayet,rahatsızlığin maluliyet derecesinde değilse,boşuna kürek çekip yorulma.

Zira sgk' adamı kolay kolay emekli etmez,süründürür daha beter eder.

Sevgili abim beni 5 defa hastanede diyalize soktular çıkarken diyaliz raporu verelim git diyalize gir ben kabul etmedim geçen akşam epokirizime baktım kronik bobrek yetmezligi tanimlanmamistir yazıyordu sevgili abim tesis bölümünde hepsi bu kadar abim uzduysem sizi yazın la özür dilerim

sertac06

Nakil olanlar malulen emekli olur. Bu konuda zerre kadar tereddüt yok.
Emeklilik için işten çıktığınızda 100 gün süresince sağlık sigortanız devam eder. Zaten 2 ayda da emeklilik işlemi tamamlanır.

@Tanjukara
Mademki diyaliz hastasısın,diyaliz raporunu al ve diyalizine devam et.
Diyalizin devam ederken,diyaliz raporunu ön rapor olarak Sğk'ya göster ve malulen emeklilik talebinde bulunun.

Sğk seni tekrar hastaneye sevk edip son durum raporunu isteyecektir.
Gideceğin bu hastaneye diyaliz raporunu gösterirsen,hastane senin diyaliz hastası olduğunu sğk'ya bildirecektir.

Sgk'da bu durumda seni mutlaka emekli edeceektir. Boşuna vakit kaybetme bir an önce diyalize başla ve yukarıda yazdığim tavsiyeleri uygula biran önce emekli ol.

Şuan hergeçen gün cepten yakıyorsun,vakit kaybetme.

@sertac06
Kardeşim durumunu okudum,durumunla ilgili olarak izlediğin yolda bir yanlışlık var şöyleki yukarıda 1800 gün ile malulen emeklilik talebinde bulunduğunu ve sevk edildigın hastaneden sana%70 oran verildiğini ve bu raporuna binaen,şuana kadar sgk'dan sana herhangi bir bildirim gelmediğini yazmışsın.

Şimdi birincisi, sgk'malulen emeklilikte maluliyet tespiti için hastaneye sevk ettiği hasta için, hastane % oran vermez,hastanın son durumunu yalnızca sgk'ya rapor eder.Ve bu rapora göre malulen emekli eder.

Sana hastane %70 lik bir oran verdi ise,muhtemelen sğk' senin başvurunu malulen emeklilik kapsamında değil,erken emeklilik kapsamında değerlendirip rapor istemiş olabilir.Böyle bir durumdada senin erken emeklilik için enaz 3600 gün sgk'lı olman gerekir'ki,böyle bir günün yok.

Açıkcası yukarıda bahsettiğim gibi ortada,başvuru şeklinde yanlış bir değerlendirme olduğü ve buna müteakipte dosyanın sürümcemede olduğu görülüyor,sana tavsiyem biran önce sğk'ya başvur ve dosyanın durumu hakkında net bir bilgi al.

Zira böyle %70 oranlı dosyaya maluliyet verilmez,daha doğrusu malulen emeklilikte % oran belirtilmez. Ortada soru ışaretleri var,bunu araştır.

@OturanBoğa

cevap için teşekkür ederim. 86 gündür işlemler,m halledilmedi henüz.
ara karar verip benden ilk tanı koyulduğuna dair epikriz istediler.bunu verdim. birde ilk diyaliz ile alakalı epikriz istediler. diyalize girmediğim için onu veremedim. istenen evrakları tamamjlayın diye yine yazı yazmışlar. ama elime henüz gelmedi. memur bu bilgiyi veri. bakalaım nedir yazının aslı. mağdur olma yolunda gidiyorum bakalım..

Üst Alt