Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliği olanlar askere alınır mı?

Furkansaka13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABALAR,

Benim sorum şu olacak ben yaklaşık 12 yıl evvel böbrek rahatsızlığına yakalandım İGA nefropatisi teşhisi koyuldu buda kronik böbrek yetmezliği oluyormuş bir aydan fazla hastahanede yatış yaptım, böbreklerimi kaybetme riski vardı ama atlattım ALLAH'A şükür yaklaşık 12 yıldan beri devamlı kontrole gidip geliyorum sonuçlar iyi çıkıyor zaten son 2-3 senedir 6 ayda bir kontrole gidiyorum yaklaşık 10 seneden beri enapril ilacı kullanıyorum günde bir tane hala ilaca devam ediyorum. Diyeceğim şudur ki ben askerlik yapabilir miyim? Birde bende birkaç yıldır anksiyete rahatsızlığım da mevcuttur. Ve bu süreç hakkında bilgi verir misiniz? Askeri hastahaneye mi gideyim gataya mı gideyim süreç nasıl ilerliyor tam bilmiyorum.

Furkansaka13

Dostum Geçmiş olsun bende İGA Nefropatisi hastasıydım 7 yaşından beri 21 yaşında böbreklerim iflas etti böbrek nakli oldum 2013 den beri nakilliyim senin soruna gelirsek idrarda protein atımı ne durumda kanda kreatin ve üre ne durumda yani böbrek fonksiyonları nasıl eğer idrarda protein atımı varsa böbrek fonksiyonlarında problem varsa muaf olursun askerden

Merhaba

Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler

Üre ve kreatin normal değerde çıkıyor ama total proteinde biraz yükseklik var.

Birde aile hekiminde bu sorunumu belirteyim mi? İstediğim hastahaneye sevk olur muyum?

Yoksa aile hekiminin belirlediği hastanede mi kurula çıkacağım

Aile hekimine belirt şehir veya devlet hastanesine gönderiyor zaten nefroloji bölümüne gidin onlar yüksek ihtimal sizi muaf ederler

Furkansaka13

Askeri Hastane diye bir şey yok. Geri gelmesi gündemde

Direkt GATA'ya gidemezsin. Önce aile hekimi, sonra o arkadaşımızın dediği gibi hastaneye sevk edince (İlgili dala) oradaki doktor seni heyete sevk eder, oradan rapor çıkar. 1 ay içinde de rapor kesinleşir. Mevcut koşullarda muaf olman gerektiğini düşünüyorum. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ne bakmak gerekir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevaplarınız için teşekkürler,

Bir sorum daha olacak benim tecilim 2026'da bitiyor ama ben şimdiden askerliği halletmek istiyorum.

O yüzden tecili bozup mu aile hekimine gideyim yoksa bozmadan da gidebilir miyim?

Bu Askerlik konularında fazla bilgim yardımcı olursanız sevinirim.

Furkansaka13

bende böbrekten muaf oldum fakat benimki tümör sebebiyle. TSK yönetmenliğinde böbrek yetmezliği muaf kategorisinde gözüküyorsa muaf olursunuz. Kreatin vb. değerleri iyi olsa bile muaf olmalısınız çünkü hastalığın ilerleme riski var ve TSK bu riski göze alıp askere almaz diye düşünüyorum. Tecilin bitmesini beklemeden de muaf olmak için işlemlere başlayabilirsiniz. eğer muaf etmezlerse tekrar tecili devreye sokup 2026 ya kadar tecilinizi kullanabilirsiniz.

Üst Alt