Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik bobrek yetmezliği olanlar askerlik yapar mı?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşalr askerlik suberisne basvurudm bi takım evraklar istediler yoklama kacağisiin dediler zaten rahatsızım dedim askeri hastaneye sevk icin sevk raporu istediler yuzde 71 raporum var ne olur sizce bilgiis olanlardan rica ediorum ... SELAM VE DUA ile

Yapmiyorsun.ben askerden dondukten bir hafta sonra bobrek yetmezligi teshisi kondu. Herkes askerede giymicektin dedi ve hatta saglik kontrollerinin yetersizligi icin dava acmamami soylediler.bobrel yetmezligini gec tek bobrekli yasayanlar bile yapmiyor.bizzat arkadasim bir bobregi darbe sonucu hasar goruyo ve fonksiyonlarini yitiriyor almak zorunda kaliyorlar ve askerlikten muaf oldu.

Askeri hastane prosedur geregi cunku onun muaf onayini vermesi gerekli

evet ben dün gittim askeri hastaneye 1yıl sevkli olacak yazıyor seneyede aynı sonuçlar olursa muaf olacaksın dedi heyet

Keşke kronik olmasa da askere gitsen ama şükret hasta olduğunu bilmeyip de gidenlerde var benim gibi :)

keşke emre iyilestirsinler 2 sene fazla yapim :) yapma yaw emre çok zorlanmissin desene yaw emre ben diyet tedavisi alıyorum başka bir şey yok sence ne olacak bu halimiz .selametle

Yani ümidini yitirmeni istemem ama bu kronik bir durum.Evreleri var bu sürecin böbrek fonksiyonların yüzde 30un altına düştüğünde vücudun alarm vermeye başlıyor. Askerlik sürecinde çok zorlanmadım hasta olduğumun bile farkında değildim. Ama eminim ki askerlik süreci bu durumu hızlandırdı. Askerlik bittikten bir hafta sonra hastaneye gittim böbrek fonksiyonlarım yuzde 10 larda falandı ben o zmana kadar bunun farkında değildim. Yüzde 15 in altı son dönem böbrek yetmezliği ve diyaliz tedavisi tabi bi tedavi değil bu. Allaha şükür şimdi iyiyim yaklaşık 2 ay önce nakil oldum allah nazarlardan saklasın kimsenin başına vermesin.
Sendende büyük ihtimalle yüzde kaçlarda bilmiyorum fonksiyonların ama proteinli yiyeceklerden uzak durmanı söylemişlerdir çünkü protein kaçakları fonksiyonlarının daha hızlı düşmesine sebep oluyor.Allah korusun gün gelirde diyaliz tedavisi derlerse hiç diyalize girmeden olabiliyorsan nakil ol kardeşim. Bu arada bu fonksiyonu hesaplayabilirsin internette mdrd değeri yaz senden yaşını ve kreatin değerini isticek o şekilde bi formulizasyonu var filtrasyon kapasitesini gösteriyo tam net değildir ama yakın değerlerdır kanımca.

Allah razı olsun emre haklısın protein kacagida var yüzde 32 calisior dedi doktor .Allah ne derse odur sonun ya diyaliz ya nakil dedi dr hayirlisi olsun emre ne diyelim saol anlayisin için yol gösterdiğini için yol

Allah acil şifalar versin keşke geçici bir durum olsa.Ama dediğimi iyi düşün kardeşim diyaliz dedikleri anda nakil için işlemlere başla.Dİyalize girmeden olabiliyorsan olamıyorsanda ne kadar az girersen o kadar iyi. Çünkü diyaliz sadece günü kurtarmak ben bilmediğim için belki geçer geçicidir diye 6 ay bekledim öyle oldum. Kesin kronik ve diyaliz dendiği anda nakil için işlemlere başla. Ben istanbulda oldum. Allah göstermesin nakile karar verdiğnde her konuda yardımcı olurum.Hastane önerebilirim süreci anlatabilirim umudumrabbim

allah razı olsun Emre54321 saolasın varliğin yeter 0536 012 58 20 benim tel numaram hmad olsun şimdilik bir sikinti yok sanırım ama admlar dediğim gipi teshis koymadan seninkisi kesin kronik diorlar ama herhangi bir ilac almıyorum valal benim dişyarbakırda gitmeidğim hastane kalmadı hepsi umutsuz bekle diorlar ve bende elim kolum baglı keratin suan 2.6 civarında 3.52 den indi diyet yapıoruzm tansiyon ilacları kullanıyorum bana guzel bir hastene tavsiye etsen inşallah bende kendime ramzandan sonra giderim simdiden saol Emre54321 kardesim

Üst Alt