Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliğim var. 8900 prim günü ile emekli olabilir miyim?

Maksut16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
7 aydır böbrek yetmezliği ile ilgili tedavi görüyorum. diyalizin kıyısından döndüm ama hala kıyısındayım. 8900 gün pirim ödemişliğim ve 25 yıl çalışmışlığım var. Emekli olabilirmiyim. rapor yüzdesi % 60 olduğu söyleniyor. bu durumda bu yüzdeyi alabilirmiyim alırsam maaş kesintisi normalde %30 deniliyor malulen emeklilerde de bu oran aynımı? cevaplayan olursa çok sevinirim teşekkürler

Size vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmayı öneriyorum, İlk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye (Mükellef Hizmetler Birimine) vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder. Raporu'nuzu alırsınız ve Maliyeye teslim edersin. İnceleme sonunda 2. derece vergi indirim hakkı alır iseniz hemen ssk ya müracaat ederek emekli olabilirsiniz. Emekli maaşı için ise şu linkten hesaplama yapabiklirsiniz;
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Siz malulen emekli olmayacaksınız, yukarıda İlker'İn yazdığı gibi, defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettiğinizde Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli. Emekliliğiniz gerçekleştirilecektir.

Maaşınız düşük olmaz. Hatta, erkenden emekli olup maaş almanızdan daha avantajlı hiç bir şey olamaz.

Üst Alt