Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliğinde sağlık raporu süreli mi süresiz mi ve de oranı ne olur?

willerdem

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Beykoz devlet hastanesinde sağlık kuruluna girdim.Böbrekten dolayı kreatin 2.3, kreatin klerensi 44,gfr 34 çıktı. Kurul oranımı ve süresini söylemedi.10 gün sonra raporun çıkacağını söylediler.Sizce oranım yüzde kaç olur ve süresiz olur mu?

Benim tahminim %50 ile %60 arasında bir oran çıkacak.Benim tahmin ettiğim oranlar olursa ,vergi indirimi dışında nelerden faydalanabilirim.

Teşekkürler.

raporun süreli verilir. öncelikle aile bakanlığından engelli kimlik kartı çıkarmalısınız. şehiriçi belediye toplu taşımalarına ücretsiz, su ve doğalgaz %50 indirim, mobil operatörlerin %25 sosyal destek indirimi, içhat thy uçuşları %20indirim, yht dahil tcdd trenler ücretsiz şimdilik aklıma gelenler bunlar ayrıca herhangi bir sgk nız yoksa hanede kişi başına düşen gelir 609 tl altında ise engelli maaşı da bağlanabilir.

Teşekkür ederim.Öncelikli amacım vergi indirimi ile emekli olmak.Emekli olursam rapor bitince sağlık raporunu devamlı yenilemek mi gerekiyor?Vergi indiriminin süresiz olma ihtimali var mı?

@Rebellious

Doğalgaz olduğuna emin misiniz? İgdaş'da böyle bir bilgi yok.

Doğalgazda Türkiye'nin hiç bir yerinde herhangi bir indirim yoktur.

Böbrekten benim kan değerlerimde rapor alan oldu mu?

Süresini ve oranınızı paylaşabilir misiniz.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğalgaz indirim var diye yanlış bilgi vermişim yokmuş düzeltmeniz içn tşkler

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

willerdem, benim kreatinin değerim 1.5, 1-7 arası değişiyor ben nefrolojiden %20 aldım ama bu son genelgeden önceydi şuan sanırım %50 civarı bir oran geliyor. bununla ilgili kullandığın bir ilaç vs var mı?
Ufukalp; benimde raporum 2 sene çıktı, (esas puan aldığım yer onkoloji) hep böyle iki sene mi devam eder sizce?

@Volkan merhaba.

Öncelikle geçmiş olsun.Açıkçası ben kurumlara pek güvenemiyorum.Son kararnameden haberleri var mı ondan bile emin değilim.Bu işte hiç standart yok.Tamemen doktoruna göre ,şansa ilerliyor gibi geldi.Ürikoliz yarım doz ve diovan 160 kullanıyorum.10 gün rapor için beklemekte insanı zorluyor.

Oranımı ve süresinide söylemediler.Rapor süreli olsa bile ,vergi indirimi süresiz olabiliyormuş.Emeklilik için uğraşıyorum.Sizin onkolojideki hastalığınız nedir?

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

willerdem...vergi indirimin süresiz olursa emekliliğinde büyük ihtimal süresiz olur ve raporu da sürekli yenilemene gerek kalmaz....ama unutmaki sgk nın her zaman kontrol şerh i koyma yetkisi maalesef ki var sürekli...hayırlısı olsun..

benim testis ca rahatsızlığım vardı, kemoterapi yan etkisi olarak kreatinin yüksekliği kaldı.
heyet raporunda banada 20 oaran verildiğinde eski sistemdeydi, raporu geöen hafta aldım, ama aynen eski puanlama sistemine göre onaylanmıştı. puanlar bana yettiğinden itiraz etmedim.

herkese çok geçmiş olsun, sağlıklı günler.

Arkadaşlar merhaba,

Engelli raporu %50 olarak 2 yıl süreli çıktı.
İstanbul vergi dairesine bugün başvurumu yaptım ama evis'te sorgulama yaptığımda boş ekran geliyor.
Acele etmiyorum değil mi?

willerdem

en az 3 ay süreç bekliyor. Vergi indirimi kurulundan vergi indiriminiz hemen çıkmıyor maalesef.

Üst Alt