Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Böbrek Yetmezliğinden ne zaman emekli olabilirim?

kratos22

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
03.04.1973 doğumluyum
01.07.1997 sigorta giriş tarihim
kesintisiz olarak 01.08.2004 yılına kadar ssk ödenmişliğim var.
01.08.2004 yılında bağkura geçtim. Bu güne kadar da bağ kur primi ödemekteyim.

10 yıldan beri insülin kullanan diabet hastasıyım. Buna ek olarak 4. evre kronik böbrek yetmezliği,hipertansiyon ve diabetik nöropati rahatsızlığım var.

Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim.
Malulen emeklilik için başvurduğumda %de kaç rapor alabilirim ?
Ayrıca maaşım ne kadar olur.

Şimdiden Teşekkürler.

5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Onların sevki ile hastaneden alacağınız rapordaki oran (daha doğrusu o rapora istinaden SGK ankara sağlık kurulu'nun vereceği oran) emeklilik kriterlerinizi belirleyecek:

bagkur.PNG

Not: Başvurduğunuzda bağkur size malulen emeklilik prosedürü uygular. Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılırsanız, ne ala; malulen emekliliğiniz hemen onanır. Eğer "durmuunuz maluliyeti gerektirmiyor" derlerse ve sizin sigorta prim gün sayınız yukarıdaki tabloya göre emekliliği sağlayacak seviyedeyse, o zaman o red kararına karşı dilekçe verip, "başvurumun 28. madde kapsamında değerlendirilmesini ve Yaşlılık emekliliğinden yararlandırılmamı aarz ve talep ederim" diyeceksiniz sigorta mdüürlüğüne.

Yani, öyle ya da böyle emekli olursunuz...

Not: Diyalize giriyorsanız zaten maluliyeti gerektiriyor demektir, hemen malulen emekli edilirsiniz.

Maaş için:
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Malulen emekli olunca işyerim üzerme olabilirmi

Malulen emekli olunca işyerim üzerime olabilir mi?Yoksa devretmemmi gerekir. Üzerme olursa maaş alabilirmiyim veya maaştan kesinti yapılırmı? Şimdiden teşekkür ederim.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.İşleriniz rast gitsin inşallah.

Nakil sonrası emeklilik

03.04.1973 doğumluyum.ilk sigorta girişim 01.01.1997 bu tarihten 01.08.2004 tarihine kadar devamlı sigortalı çalıştım.01.08.2004 tarihinde kendi iş yerimi açtım ve bağ-kura geçtim halen burayı işletmekteyim. 25.06.1993 ile 25.12.1994 arası 19 ay askerlik yaptım.11 yıldan beri insüline bağlı diyabet hastasıyım.ayrıca yüksek tansiyon bağlı olarak kronik böbrek yetmezliği başladığından 30 06 2014 tarihinde emeklilik için sgk başvurdum beni fakülteye sevk etti.sonra gelen cevap iş gücünüzün yüzde 60 kaybetmediğiniz tespit edilmiştir dendi,bende konunun üzerine düşmedim ama 30.09 2014 tarihinde böbrek nakli oldum.şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.mahlülen mi yoksa erken emlilik için başvurmalıyım.iş yerimi kapatma gibi bir şansımda yok yardımlarınız için teşekkür ederim

Emekliliğe dair bilgiler yukarıda yazıldı aslında. Sadece geçiş süreci nasıl olur, onu muhasebecinie sorun bence. Yani işyerini kapatmadan emeklilik işlemleri başlayabilir mi, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek işyerinizi açık tutmaya devam edebilir misiniz, bunu öğrenin...

Üst Alt