Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik depresyon ve anksiyete bozukluğu için rapor oranı ne olabilir?

volkan6778

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba,ayni durumu paylastigimiz baska kisiler var mi? Bir de bu tanı ile engel raporu alabiliyor muyum bilgili kisilerden fikir istiyorum.8 senedir tedavi oluyorum.

volkan6778 Öncelikle geçmiş olsun rahatsızlığınızla ilgile yönetmenlikte bu oranlar verilmekte kesin sonuç için yetkile bir devlet hastanesine başvurun sürekli tedevi olduğunuz bir doktorunuz var ise ona danışa bilirsiniz %40 üzeri bir rapor alsanız dahi raporunuz süreli olacaktır

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Majör Depresyon için:
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Umut 2135

Karisik ankisiye ve defresif bozukluk ne oluyor umut2135

Tesekkür ederim umut2135...Bu raporu alabilmek için nereye basvurabilirim,ne demeliyim?Tedavi oldugum hastane (ruh ve sinir hastaliklari hastanesi) ilgilenir mi bu konuyla?

Karisik ankisiye ve defresif bozukluk ne oluyor umut2135
Bana konulan teşhis tam da bu:) sizin de mi ayni?

Evet ama benimkinde karisik ankisitiye ve defresif bozukluk sadece ankisiye yazmiyor bu ne acaba

Siz hangi ilaclari kullaniyorsunuz

etna 01
Benim ki de "karisik anksiyete ve depresif bozukluk" ... 2 aydir cymbalta 60×2 mg ve dogmatil 200×2 kullaniyorum.siz hangi ilaclari kullaniyorsunuz?

volkan6778
Depresif bozukluk bircok seyi kapsayabilir:keyifsizlik,çökkünlük,enerjisizlik,uyku bozuklugu,sinirlilik vs

Benim ilaclar cok farkli ya sizden

Sizin tam olarak sıkıntınız neydi benim ilaclar norodol sereguel xanax 1000

etna 01

Xanax ben de kullaniyorum ama birakacagim yavas yavas.Keyifsizlik,hicbir seyden tat almama,sebepsiz asırı korkular, sinirlilik vs

Sizin sikayetleriniz nedir? Yani depresif bozukluk diyorsunuz ama antidepresan yazilmamis size.ilginç.ne zamandir tedavi oluyorsunuz

yaygın anksiyete bozukluğundan %25 aldım. (1 yıl süreli rapor oluyor)

Volkan kardes bende tesisizimin bu olmadigini dusunuyorum cunku ben halisosyanlar beyinde devamli plan yapmalar var

Esku doktoru biraktim bu doktora geceli 3 ay oldu

Bu iste bir terslik var dimi volkan kardes teşizde

etna 01

Yani ben doktor degilim ama az çok tecrubem var ve akil yurutebiliyorum bu konularda.Eger teshisiniz bu ise ki bu teshiste ana ilaç antidepresandir.yani geri alim inhibitorleri denilen SSRI SNRI grubu ilaclar ile tedavi edilir.diger ilaclar yazilamaz diyemem ama. yazilabilir,guclendirmeler yapilabilir bu ilaclarla veya baska sey.antidepresan yazilmamis olmasi garip tani depresif bozukluk ise tabi.norodol ve seroquel antipsikotik bir ilac.bu sizin son yorumunuzda bahsettiginiz sikayetlerinize deva olabilir onu doktor daha iyi bilir.xanax da sadece sakinlestirici bir ilac tedavi edici bir ilac degil.konuyu ayni benimle konustugun gibi doktorunla paylas,fikir al,kafandaki soru isaretlerini gider

Üst Alt