Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik depresyon ve obsesif Kompulsif bozukluk ile malulen emekli olunur mu?

rivotril

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merh abalar ben 16 yıldır tedavi görüyorum. sgk dan maluliyet tesbiti için dilekçe aldim ve heyete girdim.Heyet ise kronik depresyon kronik şizofreni tanısı koymuş. Bu bulgular la değerlendirilen hastanın tanısını kronik depresyon olduğu çalışarak hayatını kazanamaz, yeterli doz ve sürede tedavi ile işlevselliği nin düzelmeyecek başkalarının bakımına muhtaç olduğu kanaatine varılmıştır durumu bildirir ortak tıbbi kanaat raporudur.
sonuçta bunlar yazılı

Bir de benim ilk işe giriş tarihim 25 /10/ 2004 doğum tarihim 12.02.1983 raporda rahatsızligi ilk olarak 1999 yilinda başlamıştır diye yazili yani ilk işe giriş tarihinden önce
ondan sıkıntı çıkar mı.

Daha önce hiç tedavi olmadıysanız süreli geri döner. Bir yıl sonra tekrar rapor istenir.

Daha önce tedavi oldum.Rahatsızlığım ilk işe giriş tarihinden itibaren oldu yaklaşık 12 yıldır tedavi görüyorum.Buna rağmen süreli olarak geri döner mi? Geri döner demenizden pek bir şey anlayamadım neden geri döner acaba.

Malulen emeklilikte ara karar verildi.

Ben malülen emeklilik tesbiti için başvuruda bulunmuştum ve bana telefon açtılar ara karar verildi Diye sonrada beni istanbul erenköy ruh ve sinir hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi'ne sevkimi verdiler.
sevkte yazılanlar aynen bu şekilde;

adı geçen hakkında karar verilebilmesi için istanbul ili kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği istanbul erenköy ruh ve sinir hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi psikiyatri kliniğine sevk edilerek anamnezi muayene bulguları tanısı tanıyı destekler test ve tetkiklerin sonuçlarını tedaviden yarar görüp görmeyeceğini hastalığın kronisite kazanıp kazanmadığı ve yeterli süre ve uygun tedavi ile çalışıp çalışamayacağı kanaatini içerir sağlık kurulu raporu temini karar verilmiştir.

Son kararı istanbul erenköy verecek herhalde benim aklıma takılan acaba orada neler yapılabilir.Mesela yatış yapabilirler mi yoksa ayaktan karar verilebilir mi.Çünkü ben hastaneden yeni çıktım ve ilaçlarım yeni düzenlendi eğer orada yatış yapılırsa ilaçlarımla oynama yapabilirler mi bana yardımcı olursanız sevinirim...

Psikiyatrik değerlendirmelerde genelde ikinci bir hastaneye sevk işlemi yapar sgk. Erenköy'e gittiğinizde ne yaparlar, bilmek mümkün değil. İlk muayeneye gittiğinizde doktorunuz karar verir. Ama bana sorsanız bir süre yatırmak ister...
Yatırdığında nasıl bir tedavi uygular, ilaç değişikliğine gider mi, bilinemez. Ben olsam, halen tedavimi yürüten doktorumdan bu konuda bir epikriz alır, muayene yapacak doktoruma verirdim. Böylece kafasına göre sizi zorlayıcı değişiklikler yapmaz...

Üst Alt