Selam
Doğuştan anneden bulasma hebatit B hastasıyım 2011 yılında askere gıttıgımde 1 gun bıle askerlık yapmadan curuk verdıler
2010 yılında yapılan biopsi sonucum ise assagıdadır
Makroskobik Bulgular:
2,5x0,1x0,1 cm ölçülerinde kahverengi iğne biyopsi materyali (-)1K
Mikroskobik Bulgular:
Kesitlerde karaciğer ğarankiminde steatoz(yaglanma) , portal mesafelerde orta derecede mononükleer iltihabi hücre infiltirasyonu izlendi , ayrıca her 10'luk BBA da 5-10 adet fokal litik nekroz sahası görüldü.
Tanı : Kronik Hepatit delta ajansız (modifiye ishak hai : 7/18 , Evre : 2 , Metavir A1F1)
A(İNTERFACE HEPATİT) :1
B(CONFLUENT NEKROZ) :1
C(FOKAL LİTİK NEKROZ) :3
D(PORTAL İNFLAMASYON) :2
--------------------------------------------
bu bulgulardan sonra 2 senedır zeffix kullanıyorum ama ne DNA da bir duşme nede alg ast de bır dusme oldu
ikinci bir hastalığımsa 3 senedir hipertansiyon hastasıyım ve olmatec 20/12,5 mg tansiyon ilacı kullanıyorum.
soruma gelince bu iki hastalıkla kac oran alırım bilgilendirirseniz sevinirim .
Doğuştan anneden bulasma hebatit B hastasıyım 2011 yılında askere gıttıgımde 1 gun bıle askerlık yapmadan curuk verdıler
2010 yılında yapılan biopsi sonucum ise assagıdadır
Makroskobik Bulgular:
2,5x0,1x0,1 cm ölçülerinde kahverengi iğne biyopsi materyali (-)1K
Mikroskobik Bulgular:
Kesitlerde karaciğer ğarankiminde steatoz(yaglanma) , portal mesafelerde orta derecede mononükleer iltihabi hücre infiltirasyonu izlendi , ayrıca her 10'luk BBA da 5-10 adet fokal litik nekroz sahası görüldü.
Tanı : Kronik Hepatit delta ajansız (modifiye ishak hai : 7/18 , Evre : 2 , Metavir A1F1)
A(İNTERFACE HEPATİT) :1
B(CONFLUENT NEKROZ) :1
C(FOKAL LİTİK NEKROZ) :3
D(PORTAL İNFLAMASYON) :2
--------------------------------------------
bu bulgulardan sonra 2 senedır zeffix kullanıyorum ama ne DNA da bir duşme nede alg ast de bır dusme oldu
ikinci bir hastalığımsa 3 senedir hipertansiyon hastasıyım ve olmatec 20/12,5 mg tansiyon ilacı kullanıyorum.
soruma gelince bu iki hastalıkla kac oran alırım bilgilendirirseniz sevinirim .