Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik hepatit B ve hemokromatozis ile ne oranda rapor alabilirim?

epikorus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kronik viral hepatit b rahatsızlığım var. Bunun yanında demir depo (hemokromatozis - kandaki ferritin düzeyi yükseliyor) hastasıyım. ferritin yüksekliğinden dolayı 2 ayda bir, bir ünite kan vermek zorundayım. 2015 yılında karaciğerden alınan parçada demir birikimi izlenmedi ancak fibrotik evre 1/6 çıktı.Aynı zamanda hipertriglerisitim var. bununla ilgili raporum da var. sağlık kurulundan aldığım sevk ile devlet hastanesine başvurdum. devlet hastanesinde Hemokromatozis ile ilgili rapor yazacak olan gastroentorolog olmadığından Fakülte hastanesine sevk olundum.
Sormak istediğim ise hepatit b ve fibrotik evreden dolayı tahminimce % 30 rapor alabileceğim ama bunun üzerine hemokromatozis ve hipertriglerisit için ayrıca oran verilir mi. bir de amfizem/koah teşhisim var. Son bir yılda ilaç kullanmadığım için bununla ilgili oran vermem dedi göğüs hastalıkları doktoru. ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim. herkese sağlıklı mutlu günler.

Hepatit b ile hemokromotozis e sıfır oran

23 Yıllık kronik hepatit b hastasıyım. yapılan biyopside fibrotik evre 1/6. ayrıca demir depo hastasıyım. 2 3 ayda bir kan veriyorum. bütün hastalıklarımı bir güzel yazmışlar ama iş orana gelince % 0

hepatıt b için %15 verıolar dıgerını bılmıom

epikorus

Koahdan %20 oran ala bilirsin heyete girmeden göğüs hastalıkları bölümünde muayene olup gerekli tanıyı alman gerekir heyete girmeden.recete çıktısı ve ilaç raporu verirsede bunları yanında bulundurarak heyette muayeneye girdiğinde doktura göstermelisinki tanıya göre doktorda değerlendirme ye alıp puanlama yapsın

epikorus

Aynı hastanede 2018 girdigim kurulda %24 verdi 2019 girdigim kurulda %15 verdi (alt, ast ve hbv/dna herhangi bir degişiklik olmamiştı.fibrosiz 2/6 ilaç kullanıyorum) Şayet 3 yıllık ilaç aporun varsa o zaman %30 diye biliyorum .

hbvdna 0 benim. ilaç kullanıyorum o yüzden. alt ast de normal seviyede. 2015 yılındaki biyopsi sonucunda fibrotik evre 1/6. koah için ise ısrarla ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu göğüs dr. koah var bende ama ileri seviye değil. ilaç kullanmıyorum henüz. sonuçta karaciğerde hepatitten hasar olduğu halde (1/6 olduğu için) 0 verdiler. kime göre neye göre belirleniyor hiç bir fikrim yok.

arkadaşlar raporum çıktı. KARAR Kısmında aynen şöyle yazıyor. MALULLÜK DURUMUNUN TESPİTİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA BELİRLENECEKTİR. OY BİRLİĞİ İLE UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR. diye yazıyor. herhangi bir oran yazmıyor raporda

Hbvdna 0 sa nasıl hepatit var diyon

Hbvdna sıfırsa bişi alamazsın geçirmiş oluyon

Keşke benimde sıfır olsa

Öle kolay olmuyo onun oranı istemediği kan kalmadı

Gastroloji

benim de hbvdna 5 bin lerdeydi fakat ilaç kullanıyorum o yüzden hbvdna 0 şu anda. bhvdna sıfır olsada hepatit b pozitif çıkıyor tahlillerde

Hbvdna bakuyolar genelde

Oteki nasıl pozitifki

Sana en az 15vermesi lazımdı

Biyopsi olmuşun

Banada diyolarda biyopsi şimdilik istemiyom

Kanlar yüksek dğl karaciğerin

Hepatitinkiler yüksek tek

Kurtulamadım bu naletten kaç senedir

Allah hepimize ayrı ayrı şifa versin. kullandığım ilaç hbvdna yı baskılıyor. belki oran verir ankara. hayırlısı artık

Üst Alt