Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Hepatit C hastalığına özürlülük raporu verilmez mi ?

somniferum

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Slm bende ''Kronik'' Hepatit C hatalı mevcut 20 seneye yakın 1 sene tedavide gördüm ama faydası olmadı (elimde belgeside var) burda adamın biri bana böyle dedi sen unut kronik hepatit c olsanda rapor vermezler dedi bayağı moralimi bozmuştu !yanısıra yüksek tansiyon hastasıyım ( bu tansiyonla ilgili elimde bir belge niteliğinde acaba ev doktorumdan bir rapor alsam faydası olurmu ?...çünki biri demiştiki elinizde ne belge varsa götürün demiştide ? ) ve galiba şekerimde var çünki birzamanlar doktora test yaptırmıştım o bana söylemişti ve kendine dikkat et demişti (1 ay önce pazada kan şekerim düşmüş kendimi hastane buldum) demekki ilerlemiş,yanısırada Nöröpatik eklem ve kas ağrılarım var,depresyon,panik atak ve bipop rahatsızlıklarıma değinmek bile istemiyorum,3000 gün ssk'm var ve 1200 günde bağkurum (bağkurdan çıktım ssk'dan fazla olmasın diye) çünki niyetim ssk'dan emekli olabilmek,malüllük için %60 oranında rapor isteniyormuş ama özürlülük için %40 yetiyormuş.

Ben bugün SGK'yı aradım ve sizden sevk istiyorum dedim (işsizim ve son ödediğim para bağkur olduğu için orayı aradım) tama gel sana sevk verelim dediler ama gerisi nasıl olacak hiçbir bilgim yok,yani bütün bu şikayetlerimi nasıl ıspatlarım Hepatit C hastalığı hariç ? ve kapı kapı doktor doktor gezeceğimmi ve ne anlatacağım ve prosedür nasıl işliyor her doktor kafasına göre bir rapormu yazıp eline veriyor ?

Dün Ankara merkez SGK'dan mektup geldi (ben 4 ay önce hizmet birleştirmesi için başvurmuştum yani bağkur ile ssknın birleştirilmesi) bana birleştrildiği yazılıyor toplamda 4200 günümün olduğu belirtiliyor,hemen internetin başına oturdum bi E-Devlet gov.tr'ye bi bakayım ordada aynısı yazıyormu diye ama nafile orda hala 4a 3000 gün 4b 1200 gün yazıyor ?? neden E-devlet bu birleştrmeyide yapmamış neden hala ayrı ayrı yazıyor anlamadım,bir sakıncası varmı ?

Son bir soru daha herhalde malüllük için bana % olarak birşey vermezlerde tek ümidim özürlülükten en azından %40 alabilsem yine yaşa bakılmaksızın bu sene emekli edilebilirmişim acaba malüllüğün maaşımı daha yüksek olur yoksa özürlülüğünmü ?

Arkadaşın biri ankaradaki büyük hastanelerdeki çektiği çileden bahsetmişti bir ara okumuştum inanın midem bulandı,kendisi siz siz olun küçük ilçelerden almaya bakın diye bir tyo vermişti güya daha kolaymış rapor alması ?

Sizin yada aranızda özürlülük ile yada malüllük ile tecrübe yapmış vatandaşı yormayan ve gerçek sorunu olan birine (örneğin bende olduğu gibi) zorluk çıkarmadan raporu nispeden kolay alabileceğim bir hastahane öneriniz varmı arkadaşlar ?
Ben Sincandanım,acaba nerelere başvursam ?....birde atıyorum bir hastaneden alamadım bu yolun sonu değil değilmi kaç hakkın var rapor için hastaneye başvurma imkanın yada opsiyonun ??

Biliyorum kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin arkadaşlar ama bana lütfen yol gösterin çünki ben bu hususta tamamen avamım ?................Teşekkürler !

Rahatsizliklarinizdan ne derecede oran alirsiniz bilmiyorum. Cetvele bakmak lazim.

Daha onemli 1 hata yapmamaniz icin , su tavsiyelerimi dikkate alin.

1:SGK dan sevk edilmeniz demek , maluliyet yonunden incelenmek icin olur . Saydiginiz hastaliklar maluliyet olusturmaz. SGK dan sevk almayin.
2:Ozurlu emeklisi normal emeklidir, calisma hayati devam edebilir hukuken engel yok , malul emeklisi calisamaz. (zati siz malul olamazssiniz).

Rahatsizliklariniz icin cetvele bakmak lazim , is yerimdeyim burdan bakamiyorum.

@sesene kardeş ben vallahi birşey anlamadım sgk'ya gitme onlar malüllük için sevk ederler diyorsunuz,özürlülük içinde başvurma emekli olamassın çünki özürlülük çalışmanıza bir mani değil diyorsunuz....ohalde ben rahatsızlığımla ilgili ne şekilde hataneye başvurayım yani bireyselmi başvurayım velakin öyle yaptım erken emekli olabilmek için malum en azından %40 lazım (anlamadığım onada özülü yüzdesi diyorlarya...?? ) ohalde ben ne AD,İSİM, altında rapor başvurumu yapayımki %40 aldığımda emekli olabileyim....?

Araştırdım eğer %40 aldığım taktirde 17 sene ve 3900 gün (ben bu şartları doldurmuş bulunuyorum ) bu işin devamı nasıl oluyor,ama bu şu anda ciddi değil @sesene kardeş kafamı karıştırdı SGK olmaz,normal ÖZÜRLÜLÜK başvurusu olmaz,ohalde be nediye hastaneye başvurayım hastalığımdan ötürü erken emekli olabilmem için ....bilen varsa allah rızası için bana bir yol göstersin ?

Ve bu cetvel nerde nasıl bulurum ?

Evet . kafaniz karismis.

Ozeldeki mesajinizi yanitladim. Genis bilgileri oradan okuyabilirsiniz.

Sizin kullanmaniz gereken en mantikli yol. Oncelikle 4 adet resimle birlikte "Saglik Kurulu Raporu" vermeye yetkili hastanenin Saglik Kurulu Sekreterligine muracaat edip , ozurluluk tespiti yaptirmaniz. Bu kisisel basvuru ile olacak. Kurum sevki ile gitmenize gerek yok.

Oradaki islemler sonucu , Saglik Kurulu Calisma gucu kaybinizin % 40 ve uzeri olduguna karar verirse, Ozurlu belgenizle birlikte is yerinizden alacaginiz basit 1 dilekce ile Hizmet Erbabi oldugunuza dair yaziya ilstirip , Defterdarliga gidecek Ve Vergi indirimi belgesi muracaati yapacaksiniz.

Ankara Maliye Saglik Kurulu raporunuzu onarsa ki gerekli olan Hizmet suresi ve prim gun sayiniz dolmus durumda. Evrak onanip , is yerinize teblig edildigi gibi SGK ya gidip emeklilik icin tahsis Talebinde bulunacaksiniz.

ozurluluk cetvelini burdan indirebilirsiniz. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü sayfanin en sonunda ekler bolumu var.. Oradan indirip , inceleyin.

Size daha önce bir çok kez bilgi verildi bu konularda, rapor işini erteledikçe kafanız daha çok karışacak. Onun için artık bir adım atın, hastaneye rapor için başvurun, süreci başlatın ki biryerlere varabilesiniz.. Şuanda bizden aldığınız bilgilerin, siz hayata geçirmedikçe bir kıymeti yok yani. Hele bir çıkın yola bakalım, buradan çıkan pürüzler için yardımcı olalım, hiç değilse yerinizde saymamış, yol almış olursunuz.. Sizin kafanız çok çook karışmış, toparlayabilmeniz için icraat gerekiyor, olumsuz ihtimaller üzerinde durmanın havanda su dövmekten bir farkı yok şuan için. Belkide herşey yolunda gidecek, bu kadar stres yaptığınıza değmeyecek, daha neyin ne olacağını bilmeden, yola çıkmadan yordunuz kendinizi, rapor başvurusu için beş aydır karar veremediniz..:)

1: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ac-oraninda-rapor-alabilirim.html#post1258710

2: http://www.engelliler.biz/forum/sag...yon-romatizmal-eklem-agrilari-icin-rapor.html

Üst Alt