Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik hepatit C için hangi oranda sağlık kurulu raporu verilir?

kaptansuat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kronik hepatit c hastası olanlar % de kaç sağlık kurulu raporu alabilir ve motorlu taşıtlar vergisinden yararlanabilir mi?

Var mı Hepatit nedeniyle rapor alan arkadaşlar?

sakatlık oranı cetveli'ni inceledim biraz, sanırım hepatit c için oran belirlerken hastalığın vücutta yol açtığı hasara bakılıyor. "KARACİĞER VE SAFRA YOLLARI" diye aratırsanız cetvelde...

2 yıl olmuş gerçi ama söyleyeyim. Belki başka birine faydası olur. Kronik Hepatit c eğer primer hastalığınız ise, işgücü kaybı oranı %30'dur.

Nuri bey selam, bu konuda çok emin yazmışsınız.Maddi olarak merkez sağlık kurulundan % 30 olduğuna dair bir belge var mı? Benim için önemli.Çünkü bende şuanda orta dereceli kronik hepatit B'ye bağlı kompanse siroz sebebiyle rapor almak için uğraşıyorum.Ancak Haydarpaşa Numunede bulunan bir uzman doktor konuya vakıf olmadığından ısrarla benim oranım % 15 olduğu konusunda diretiyor.Eğer maddi kanıtım olursa daha fazla uğraşmadan istediğim oranı almam mümkün olacak.Bu nedenle bilgi verirseniz sevinirim.

Üstad benim raporumda %30. Benim primer hastalığım Talasemia major için 40 vermişler hepatit için 30 vermişler. Balthazard'a göre de toplam 58 vermişler. Ancak Talasemia major için sakatlık oranı %70 e çıkarıldığı için ben raporu almadan itiraz ettim. İşte sonuç bekliyorum. Tahliller önemli aslında. Alanin ve aspartat transaminaz (ALT ve AST) değerleri önemli. Sıhhat dilerim...

Nuri Bey, bu raporu teslim aldınız mı? Yada ne zaman alacaksınız? Eğer bu konuyu benimle paylaşırsanız bende raporumu aldığımda bu bilgiye ihtiyaç duyacağım.zira Haydarpaşa daki doktor siroz olduğumuz söylemesine rağmen bana % 15 oran vermeye çalışıyor.

Hepatit nedeniyle yeni rapor alan var mı arkadaşlar?

max_red_line;
Merhaba benim de talasemi den dolayı hepatit c var. Bana da % 15 vermişler. Bende itiraz edeceğim. % 90 için uğraşıyorum. Bana karşılaştıklarınızı anlatabili.r misiniz? Sonuç ne oldu?

Merhaba arkadaşlar, bende böbrek nakli oldum, hepatit c taşıyıcılığım var, talasemi ve şeker, şeker yani çıktı yani yok yok :) bunlarla % kaç rapor çıkar? Ameliyattan sonra rapor aldım ama sadece böbrek nakli olarak diğer hastalıklar eklenmedi % 70 olarak verildi . Bugün vergi dairesine indirim için başvurdum işyerim istediği için, ama yeni rapor almak istiyorum .Sağlık kuruluna gittim prosedür uzun biraz itiraz etmem gerekirmiş % 70 lik rapora vazgeçtim , ilerde raporumu yenilersem vergi de ve emeklilikte sorun yaşarmıyım dersiniz? Bugün vergiyle ilgili başvurum kabul edildi yeni rapor alıp tekrar gidersem kabul edilirmi acaba sorun çıkartırlar mı?

Teşekkür ederim cevabınız için Bülent bey, ama bir tahminde bulunsaydınız yüzde için sevinirdim , kolaylıklar dilerim :):)

Sakatlık oranı cetveline göre Talesemi ve şeker için verilen oranlar bunlar..

Thalassemi (Akdeniz Anemisi)
1-Intermedia (orta derecede): % 40
2-Major: (ciddi derecede) % 70
3- Ağır ve terminal vakalar: % 80

Şeker:
1- Diabetes mellitus
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus: % 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus: % 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus: %40

Hava hanım teşekkür ederim (bu arada bayan olduğunuzu şimdi öğrendim :)) bu durumda 1 yıl sonra tekrar raporumu yenileyebilirim, % yükselmese bile %70 sabit kalacak (böbrek naklinde oran değişmiyormuş edindiğim bilgilere göre) tekrar teşekkürler...

Bacıbey'i Hacıbey okuyor bir çok kişi ne hikmetse..:):) Beni erkek zanneden ilk siz değilsiniz yani:)

Sizde ilginç bir isim bulmuşsunuz karıştırmamak elde değil ama değil mi? :):) fazla vaktinizi almayayım ben başka konularda görüşmek üzere hoşçakalın :)

Üst Alt