Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Hepatit C, nöropatik ağrı, tansiyon, romatizmal eklem ağrıları için rapor..?

somniferum

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Slm aynen yazdığım gibi kronik hepatit C var 20 seneyi aşkın 1 sene tedavi gördüm fayda etmedi,gizli şekerim var,nöropatik ağrılarım var eklem ağrılarım var romatizmal ağrılar var,be Ankara Sincanda oturuyorum burdaki devlet hastanesine gitsem bu saydıklarımdan %kaç özürlülük raporu alabilirimki ?
Derdim erken emeklilik askerliğimide saydırdığımda hani şu emeklilik hesap yapma sitesi varya ona test yaptırdım yalandanda %40 özürlülük diye işaretledim bu sene yaşlılıktan emekli olabilirmisşim 3000 ssk var 1240 gün bağkur var 500 günde askerliliği saydırsak 4740 gün çıkıyor herhalde %40 ile sgk emekli yapar değilmi ?
Lütfen birde sevk işini nasıl yapacağım çalışmıyorum öylesine hastaneye gidip ben özürlülük raporu almayamı geldim diyeyim ?
Oturanboğa bey diyorki %40 alsan bile illa en az 10 gün bir işte çalışmam lazımmış ondan sonra defterdarlığa gitmem lazımmış kafam karıştı valla,kendisine özel mesaj attım cevap gelmedi umumi yazdım cevap yazmadı ?
Birde arkadaşlar bu zıkkım bağkuru nasıl ssk'ya devredeceğim bilmiyorum bu işin usulu ne ?....Lütfen yardım ???

Ne kadar oran alacaginizi bilmiyorum , Noropatik Agri icin % 10 alirsiniz , gizli seker icin oran varmi bilmiyorum, eklem agrilari icin (artrit) eklemlerde kisitlilik yoksa oran vermiyorlar.

Evet , 20 sene hizmet suresi ve 4740 gun ile erken yaslilik emeklisi olursunuz , bunun sarti "vergi indirimi belgesi" almis olmaniz.

Vergi indirimi belgesi alabilmek icin Sayet hizmet erbabi iseniz (calisansaniz) is yerinizden calistiginiza dair 1 kagitla en az % 40 ve uzeri ozurlu raporunuzu en yakin Vergi dairesine (gelirler bolumune) teslim etmek , Muracaatiniz alinacak ve yaklasik 2 ay sonra sonucu gelecek.
Hizmet erbabi (calsan) degilseniz ve kendi isyeriniz varsa , Vergi levhaniz ve ozur raporunuzla muracaat edeceksiniz.

Bunlardan hic biri degil , calismiyorsaniz 1 is yerine girip yada tanidik birine sizi calistiriyor gosterip "hizmet erbabi" olarak muracaat edeceksiniz.

Su anda bagkurlu oldugunuzu anliyorum , ve Bagkur gunlerinizi SSK nasil devredeceginizi soruyorsunuz , SGK gidip "hizmet birlestirme" dilekcesi vereceksiniz , bunu simdiden yapmanizi oneririm cunki bu islem yaklasik 1 ay suruyor..

NOT : Sayet SSK sartlari ile emekli olacaksaniz son 7 yilin odenen prim sayisi SSK nin daha fazla olmasi lazim. Yani son primlerinizin 1260 gunu SSK olmasi gerekiyor.

Hepatitden yüksek bir oran alabilirseniz % 40 oranlı rapor alma şansınız var. Diğer hastalıklarınızdan alacağınız oranlar düşük olur, balthazard formülü ile hesaplandığından eksile eksile gider.. Yani, 10 tansiyon, 10 Nöropatik ağrı, gizli şekerden 20, hepatitden % 30 verildiğini farzedersek % 55'de kalırsınız.. Gizli şekerden oran verilip verilmediğini bilmiyorum, verilmezse % 43'de kalırsınız. Yani, hepatitden alınacak oran önemli.. En az % 30 almanız gerekiyor.. Hastanede değişebilir tabii işler.. Bizim hesabımıza göre oran verilirse böyle olur..

Hepatit C için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık,asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücüzayıf Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Nörojenik kaynaklı ağrılar:

1- Günlük aktiviteyi kısmen etkileyen ağrı:% 5
2- Günlük aktiviteyi orta derecede etkileyen ağrı:% 10
3- Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı:% 15

NOT: Primer baş ağrıları; nevraljiler; santral veya periferik kaynaklı nöropatik ağrılar (ağrının kronik olması ve tedavi altında iken değerlendirilmesi gereklidir)

Hipertansiyon:

Klas 1:
Anti hipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler:% 10

Klas 2:
Kişi anti hipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihiper tansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa:% 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120 mm Hg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Verdiğiniz cevaplar için saolun,bugün sgk'ya gittim ve ssk ve bağkurumun birleştirilmesi için dilekce verdim,birde benim yurdışından 200 günlük çalışmışlık belgem var adam dediki günlüğü 10 Tl den hesaplanır dedi Almanyadaki ilk sigorta başlangıcım 1987 ama adam bunu kale almadı nedenini sordum (doğum 1971 ozaman 16 yaşındaymışsın 18 yaşında olman gerekiyor dedi şaştım elin almanı beni 16 yaşımla sigorta yapıyor ki türkiyede'de 16 yaş ile sigortalı olabiliyorsun ohalde adam neden 1987 tarihini kale almadı anlamadım,ne dersini bu konu hakkında ?
Yazdığım üzere askerlikle 4740 günüm oluyor almanyadaki 200 günüde borçlansam 4940 gün yapar inşallah %40 onaylanır alırımda sizce bu 4940 gün ile nekadar maaşa bağlarlar beni acaba,mesela 3000 gün ssk'm asgariden değil yüksek yattı hep ?
Birde sgk'daki adan dediki formalite icabı bir yerde ssk'lı görün sonra Ulus (Ankara) da Defterdarlık varmış oraya gidecekmişim ve onlar beni kendi istedikleri hastaneye sevk edeceklermiş ??? aslı astarı varmı acaba ?Benim tercih hakkım yomu ?

İnanın kriz geçirdim bugün alt kat üst kat bu bina öteki bina ssk memuru prosedürlerden birhaber sen internete bakma diyor ama kendisi bana bir yol çizemiyor,bağkur binasına gidiyorum güya danışma hizmetleri çay kahve muhabbeti benim gelip sorularımdan sıkıldım ayakları ve mevzu hakkında bilgileri vallahi kıt kanaat internetten daha fazlasını öğreniyorum,bu arada ben şu anda işsizim,dost bildiklerim beni yolda bıraktı dostluk dara düştüğünde anlaşılırmış !

Hepatit raporu için hangi bölüme gitmem lazım,Gastroentolojimi yoksa intaniye miydi adı herneyse ??
Ankarada tanıdığınız kıyak bir doktor varmı gerekirse rüşvetle alacağım para mevzubayi değil (şu anlama gelmesin gerçek hepatit c hastasıyım ama uğraşmak istemiyorum)........? lütfen yardımlaşalım bu memurların doktorların hepsinin canı cehenneme !

Turkiye'de 18 yasindan once sigorta girisiniz olsa dahi , sigortalilik baslangiciniz 18 yasinizi doldurdugunuz tarihden sonra baslar.. 18 yasindan once gelire esas kazanc (bordro) bildirilmis olsa dahi , prim gun sayiniz ve gelire esas kazanciniz baglanacak olan emekli maasina eklenir (hesaplamaya dahil edilir) fakat sigortalilik baslangiciniza sayilmaz.

Ne kadar maas baglanir sorunuzun yanitini veremeyiz, SGK matrahiniz (gelire esas kazancin ) ne kadar bildirildigi ve hangi yillarda oldugu cok onemli (2008 oncesi donem ve 2001 oncesi donem) bu donemlerin maas baglanma teknikleri farklidir. Fikir vermesi acisindan SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı sitesinden hesaplama yaptirabilirsiniz.
1 yerde calisiyor olarak gorunme fikrini ben soylemistim , hizmet erbabi olma sartindan soz etmistim.. Ayrica sizi defterdarlik sevk etsin istemiyorsaniz , kisisel muracaatla saglik kurulu raporu vermeye yetkili 1 hastaneye muracaat ederek Ozurlu raporu alabilirsiniz, bu raporla da Vergi indirimi belgesi muracaati yapabilirsiniz ilel sizi kurum sevk edecek diye sart yok. Sizi kurum sevk ederse rapor icin ucret odemezssiniz.

Hepatit icin Gastroentoloji bolumune gideceksiniz. Bu hastaligin tanisi ve tedavisine gastro bakar.. Gastro doktoru olmayan yerde kim bakar bilmiyorum..

cevabınız için teşekkürler @sesene bakın bu iyi illa defterdarlıklığın göndermesi benide gıcık etmişti parası batsın işim görülsünde,yalnız ben es son bağkurdan ilişkimi kopardım çünki bağkurun genelmüdürü demiştiki 3,5 seneyi aşarsan bağkurda kalırsın ve 9000 güne tabi olursun hemen çık demiti bende ucu ucuna çıktım.
yalnız malum son çıkışım bağkur şimdi kafadan hastaneye gitsem velakin %40 aldım ee sonrası bağkurdanmı emekli olacağız ? ben ssk istiyorum ohalde ne yapmak lazım ssk'lı bir işde gözüküp öylemi hastaneye gideyim ?
ve ssk'lı bir işe biri beni çalışıyormuş gösterse hemen sigortam başlarmı yani sgk'nın sitesinde ben nezaman ssk'lı görünürüm 1 ay sonramı ?

Demek benim almanyadaki 1987 deki çalıştığım tarih birşey ifade etmiyor yani griye gitmiyor sigorta başlangıç tarihim ...eminmisiniz ? Türkiyedeki işbaşlangıcım 1996

bugün yazdığım gibi sgk sonra bağkurdaki yurdışına bakan memura gittim almanyadan getirttiğim belgeyi gösterdim adam 1987 sigorta başlangıcını görünce eline bir dosya aldı ve dediki sen ona buna bakma 1987 geçerlidir sen 5335 gün prim 25 yıl süre dolduracaksın sen 46 yaşında ssk'lı bir işe başla 51 yaşını doldurduğunda kısmı emeklilik dilekcesi ver sonra bu almanyadan getirttiğin belgeyle git borçlanma yap senin maaşı kıdem kıdem artar dedi,yani adam beni 51 yaşında emekli etti ???

Bunun üzerine ssk binasına gittim yurtdışı servisiyle görüştüm adam 1987 tarihini kale almıyor sen ozamanları 16 yaşındaymışsın diyor,başka bir memurda Bağkurdaki adamın anlattıklarını deli saçması olarak değerlendirdi normal emekliliğin 56 dedi ama yurdışı belgenle borçlanmaya gidersen artı 1 senede hediye ediyorlarmış askerliğide saydıdırsan 54 yaşında emekli olursun dedi,bende ben özürlüyüm rapor alacam deyince SSK'lı bir işte görün sonra defterdarlığa git onlar seni hangi hastaneye yönlendirirlerse oraya git dedi olay bu.....ne dersiniz ?

Bu arada emeklilik hesap makinası varya: SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı oraya girdim 3000 gün gösterdim ve %40 özürlü gösterdim bana 1200 TL maaş çıkarıyor bunu birkaç kez yaptım aynısı çıktı 3000 gün ve % 40 raporla 1200 TL alırsak 5000 gün %40 raporla ne verirler acaba ????

Sorulariniza yanit verdik aslinda , ayni soruyu farkli soruyorsunuz. Yanit degismeyecek..

Tekrar ve anlasilir 1 sekilde yanitlayayim ama sizde lutfen dikkatli okuyun.

Soru 1: Yurt disinda 1987 de Sigortali oldum , bu baslangicim Turkiyede baslangic olarak sayilmaz mi ?

Yanit 1: Hayir sayilmaz. Turkiyede sigorta baslangici 18 yasindan sonra baslar.. Siz baslangici 18 yasini doldurdugunuz tarih olarak yapmak istiyorsaniz , yurt disi calismanizi belgeleyerek (konsoloslukdan alacaginiz belge ve kesin donus tarih belgeniz) ile , yurt disi calismalarinizi borclanirsaniz ( ne kadar borclanirsaniz sigorta baslangiciniz o kadar geri gider).. su anda gorunen 1996 dan geri gider. Ornek 360 gun borclanirsan sigorta baslangicin 1995 olur.

Soru 2: Ben bagkurluydum , simdi Vergi indirimi belgesi alabilirsem , Bagkur mu , SSk emeklisimi olacam.

Yanit 2: Hangi kurumdan emekli olacaginizi son odediginiz primden 7 sene oncesine bakilacak ve hangi kurumun prim gun sayisi fazla ise o kurumun sartlari ile emekli olursunuz. Yani ; son 7 yilda 1260 gunden fazla hangi kurumun primini odemisseniz o kurumun sartlarina tabi olacaksiniz.

Soru 3:Vergi indirimi belgesi alacagim , hangi kurumdan sigortali olarak gorunup muracaat edecegim.

Yanit 3: Daha oncede yazdik , hizmet erbabi olarak (calisan) olarak muracaat edeceksen 1 is yerinde calisiyor olman (yada calisiyor gorunmen ) sart. Sayet SSK (simdiki 4a)li gorunmek istiyorsan tabiki 1 yerde calisiyor olman yada gorunmen gerek.. Ille sistemde ssk primi gorunmesine ihtiyac yok , calistigin yada calistigin gorunen is yerinden 1 kagit alacaksin.. 1 yazi yani , o yazida su yazacak.. Muhasebecisi yazar. XXXX TC kimlik nolu XXX adli sahis XX.XX.XXXX tarihinden bu yana is yerimizde calismaktadir , Gelir vergisi indirimi belgesi yonunden degerlendirilmesi hususuda islemlerinin yapilmasini rica ederiz. Kase ve imza atacak isveren. Hepsi bu.. Sonra sen bu yazi ve raporunlar Maliye de Gelirler bolumune gidip evraklari teslim edecen ve Ankaradan sonucun gelmesini bekleyecen.

Soru 4: Ne kadar emekli maasi alirim , verdigin sitede fake bilgilerle hesaplattim , 1200 TL cikti.

Yanit 4: O sitedeye ne bilgi girersen sana o bilgi karsiliginda yanit verir. Dogru bilgi icin , e-devlet sifrenle SSK dokumunu al oraya kopyala . Fakat bagkurun var , bagkuru tahmini 1 sey yazacaksin cunki Bagkur gunlerindeki sgk matrahini goremezssin.

NOT : Sen once rapor isini coz , bunlar detay islemler.. Asil yokken teferruat zaman kaybidir.. Raporu al once.

yani şimdi özürlü emekli olabilmem için bir ssk'lı işte görünmem şart değilmi,çünki bana denilen son bağkurdan çıkmışsın ordanda emekli olursun dediler ben gerçi onlara özürlü raporu alacağım demedim,artı belirtim ben ÇALIŞMIYIYORUM şu anda ohalde ne yapmalıyım,raporu aldım sonra götürüp ssk'yamı vereceğim yada şu vergi indirimi dediğiniz yer neresi nereye gideceğim,sonra kimler inceleyip nihayi raporumu onaylıycaklar soru soru kimse açık seçik şöyle böyle yapacaksın demiyor kimse kılavuzluk yapmıyor,tamam ben bu hususta avamım ama bilenler havayı bıraksınlarda yol göstersinler benim gibileri için ve anlaşılır açık seçik bir yazıyla yazssınlar karşılarında frof.oturmuyor klavye başında ????...anladım son 7 senem bağkurdan fazla ssk'm var ama kağıtta bağkur çıkışlı yazıyor sgk'daki memurda diyorki önce ssklı bir işte görün sonra raporu alki sskdan emekli edelim seni diyor,sizde diyorsunuzki ''önce'' raporu al git artık nereyeyse ve ssk'dan emekli ol diyorsunuz ? ???
o hesap sitesine tabiki e-devletten aldığım dökümanla giriş yaptım kopy paste anlarsınya,1200 TL çıkıyor 3000 gün için ben ne yapayım ? birde bağkur var onu nasıl hesaplattıracağız ?
bugün ssk ve bağkur birleştirmesi için sgk'ya dilekce verdim ne oluyor birlesince yani benm ssk sigortam 3000+1240 bağkur =4240'mı oluyor ve ne oluyor bu birleşmeden sonra ssk muamelesimi görüyor ? soruyorum kimse bilmiyor ?

O...''bağkur için birşey yazacaksın'' demenizle neyi kastediyorsunuz anlamadım açarmısınız lütfen ?

:))
Peki.. Vergi indirimi almak icin hangi sekilde prim oduyorsan ode (istege bagli haric) muracaat edebilirsin.. ister bagkurlu ol ister ssk li.. Farketmez. ilk yazida bunu yazdik.. Kolay olan yol SSK li olarak basvurman.. Neden kolay , 1 yerde calisiyor gorunecen. Git 1 ese dosta masrafini ben odeyecem beni 10 gun sigortali yap de , sigorta bildirimini o rica ettigin kisi yada onun muhasebecisi bildirecek (bu seni ilgilendirmiyor) sonra 7-8-9 gun gectikden sonra , yukarda yazdigim yaziya benzer 1 dilekce ile almis oldugun (henuz almadigin ) ozurlu raporu ile en yakin Maliye (bildigimiz vergi dairesi) ne git, her vergi dairesinde Gelirler bolumu vardir orada yetkili memura "Vergi indirimi icin muracaat edecem " de , elindeki dilekce ve raporu teslim et. Bunun nesini anlamadin. ?

Yani guzel kardesim ,, sen once gidip 1 Ozurlu raporu al. Rapor % 40 ve uzeri cikarsa Vergi indirimi belgesi icin muracaat islemlerine basla.. Vergi indirimi belgesi ile SGK nin alakasi yok.

Haa Vergi indirimini aldin,, ha ondan sonra SGK gidicen.. diyecen ki ; kardes ben vergi indirimi belgesi aldim "ozurlulere taninan" erken yaslilik emeklisi icin muracaat etmek istiyorum.. SGK da memur sana diyecekki , dur hele dur , ole ben Vergi indirimi belgesi aldim demekle olmaz, ben 1 yazi yazacam Maliyeye ,, soracam belgen varmi yokmu diye.. Yani Vergi indirimi belgesini elden alman ve SGK teslim etmen soz konusu degil, kurumlar kendi aralarinda yazisacaklar.

Kafan karismamasi icin ben yine ayni oneriyi yapacam. Sen git ilk adim olarak kisisel muracaatla Ozurlu raporunu al.. Rapor eline gecsin 2. adima gecersin.. Sen bu kadar karisik 1 durumu 1 gunde cozmeye calisiyorsun ki cozemessin. Sira ile git..

Zaten vergi indirimi alamassanız teorilerin tamamı boş çıkar o zaman sadece elinizde 3600 günle ki en son ssk ya prim yatırmış olmalısınız yaştan emekli olursunuz.
Anladığım kadarı ile 71 doğumlusnuz 50 yaşınızı bulur.
Hepatit c için gastroentoloji bölümü olmasada enfeksiyon hastalıkları bölümüde ilgili. Taşıyıcılıktan ileri bir safhada ise karaciğer yetmezliği gibi oran yüksek olabilir.

@sesenediyorki diyorki vergi indirimi alman için bağkurlu ssklı oman şart değil yeterki isteğe bağlı olma diyor (herhalde gss,genelsağlıksigortası 60/g yi kastediyor,ben isteğe bağlıyım sağlıktan yararlanmak için,@sesene okumuyorsunuz galiba ben işsizim demiştim,şimdi isteğe bağlı olduğum için vergi dairesine vergi indirimi için başvuramammı yani ?) git raporunu al vergidairesine git diyor arkasındanda diyorki,ssklı işte görün raporunu al işteki muhasebeciden üsteki yazdığı örnek dilekce ile vergi dairesine git diyor busefer,burda bir çelişki yokmu ?

@septik40 arkadaşın dediğindende hiçbirşey anlamadım nedemek vergi indirimi alamam (eğer,raporum varsa ? ) neden 3600 neden yaşlılıktan emekli yaparlarmış ? 50 yaşını nerden çıkardın üstad benim 3000 gün ssk'm var 1240 gün bağkurum var,dün ssk ile bağkurun birleştirilmesi içinde kızılaya gittim dilekce verdim art 500 gün askerliğide saydıdırsak 4740 günüm çıkıyor sen bu 3600 günü nerden çıkardın kardeş açıklarmısın kafamı neden bulandırıyorsun ? @septik40 sen eğer %40 rapor alamassamı üzerimden yorum yaptın ? valla kuyuya bir taş attın,lütfen bu işi bilen yardımcı olsun sıkıldım valla,en açıklayıcı yine @sesene arkadaş oldu sen ne diyorsun bu @septik40 denen arkadaşın uçuk kaçık yorumlarına kardeş ?

Yoksa @septik40 kardeş senin demek istediğin şumu eğer ben ssklı bir işte çalışıyor görünmessem ve @sesene dediği gibi kafadan raporla vergi dairesine gidersem vergi indirimi için ve sonrası özürlü emeklilik için benim sadece 3000 gün ssk'yımı esas alırlar demek istiyorsun ? yani önce bir işte görün sonra raporu al ve işyerindeki dilekceyi (verirlerse) ondansonramı vergi dairesine git ve vergi indirimi için vaşvur sonrada sskya git ve özürlülükten dolayı erken emekli olabilirsin ve senin 4740 günün esas'mı alınır demek istiyorsun ?............lütfen açık yazda anlayalım ya ?

Erken emeklilik için %40 ve üzeri rapor ile vergi indirimi almak şart
3600 derkende en az bu kadar primle yaştan emeklilik var rapor ve vergi indirimi alamasanız başka emeklilik şekli yok onu anlatmaya çalışmıştım
(doğum tarihinizi 1971 demişsiniz rapor alamamnız durumundada yaştan emekli olabilmek için tam tarihi bilemiyeceğim ama 50 yaşınızdan önce emekli olamassınız üsteki yazımda onu kast etmiştim)

Bana göre bir yerde çalışıyor görünerek ssk yatırmaya başladıktan sonra %40 engelli rapor almaya çalış ve o raporla vergi indirimi için müracat et vergi indiriminden yararlanabilirsen sgk dan sizi emekli etmemeleri için bir engel kalmıyor. Konu bu
En açıklaıyıcı şekli bu umarım anlamışsındır.
(en az %40 raporla vergi indirimi alırsanız erken emeklilik için prim gün sayın yeterli fakat bildiğim kadarı ile isteğe bağlı yatan primler bağkur kapsamında sayılıyor o sebeble çalışıyor görün diyorum sgk ya danışarakta en geçerli haliylede durumunu öğrenebilirsin )

@septik40 kardeş şimdi mevzu anlaşıldı tabiki %40 alamassam normal yoldan emekli olabilirim normal yoluda (allah bildiği gibi yapsın ecevit döneminde vuran emeklik zamları) 56 yaşında emekli olabilirim....ha askerliği ve almanyadaki 200 gün +1 senede ssk hediye veriyormuş ozaman ssklı herifin dediğine göre 54 yaşında emekli olabilirmişim...ölme eşeğim ölme zaten kronik hepatit c ilermiş aşamada neden özürlülük raporu almayımki değilmi ? artı nöropatik vucut ağrıları yüksek tansiyon..yüksek tansiyon derkene bunu ev doktoruna raporlatsam sonra hastanedeki bu işe bakan herife ibraz etsem para edermi ?
yada ev doktorum kıyak istediğim raporu verir hastane için neler istiyebilirimki ve hastanede geçerliliği olurmu ?

Bugün hastaneye şöle bir chek'up için gittim muayene değil alan araştırması,danışmada diyorlarki sağlık kurulu seni sevk edek diyorlar özürlü raporu için,sayın @septik40 en son bağkurdan çıktığım için özürlülük raporu alsam bile beni Bağkur üzerindenmi emekli ederler demek istiyorsun,yani sk'lı bir iste görünki Bağkurunda ssk'da görünsün demek istiyorsun değilmi ? yazmaktan çekinmeyin kısa kısa yazmayın ya teferruatlı yazınki vatandaşın kafası karışmasın değilmi ?
Yani Defterdarlıktan sevk SGK'dan sevk hikaye diyorsubuz öce çalışır görün sonra kendin git hateneye rapor talep etmi demek istiyorsunuz * ohalde çalışıyor görüksem demezlermi neden senin işyerin seni sevk etmededi diye ? birde
@sesene diyorki işyerinden vergi indiriminden faydalanmak için bir belge ve raporunla vergi dairesine git diyor ...adam zaten yalvar yakar seni çalışır göstermiş birde sana böyle bir kağıt verirmi eline işverenin aleyhine bir durum yokmu ortada ??????

Busoruma vereceğiniz cevabı çok merak ediyorum ?

somniferum ; Is verenin sizin calistiginiza dair 1 belge vermesinin isverene 1 zarari yok , tam tersi kari var.. kari su ; sayet ozurluluk raporu alirsaniz , uzun vadeli kollara odenen primin % 50 si muaf edilir.

Zati siz bulacaginiz isi , gecici olarak (sadece vergi indirimine muracaat etmek icin) gireceginiz icin 1 sorun olusmaz.

Ayrica ; Hic 1 yerde calismiyorken de kisisel muracaatla ozurluluk raporu alirsiniz. raporu aldikdan sonra yukarda da soyledigm gibi , 1 ese dosta ricaci olur,orda calisiyor gorunerek vergi indirimi icin muracaat edersiniz.

GSS kapsaminda Vergi indirimi muracaati yapamazssiniz, adi uzerinde vergi indirimi. Vergi ne demek ? kazancinizin 1 bolumunu devlete odemek.. Vergi indirimi belgesi ne ise yarar ? kazancinizin ozrunuzun oranina gore (1,2,3 derece) 1 bolumunun Vergiden muaf tutulmasi demek.

Zati sizin temel amaciniz kazancinizin 1 bolumunun vergiden muaf edilmesi degil i emekli olmak.

Sayin Somniferum ; Su yazinizi sonradan gordum.. gerci soru Septik40 a sorulmus..

Cumleniz su ; Bugün hastaneye şöle bir chek'up için gittim muayene değil alan araştırması,danışmada diyorlarki sağlık kurulu seni sevk edek diyorlar özürlü raporu için,sayın @septik40 en son bağkurdan çıktığım için özürlülük raporu alsam bile beni Bağkur üzerindenmi emekli ederler demek istiyorsun,yani sk'lı bir iste görünki Bağkurunda ssk'da görünsün demek istiyorsun değilmi ? yazmaktan çekinmeyin kısa kısa yazmayın ya teferruatlı yazınki vatandaşın kafası karışmasın değilmi ?
Yani Defterdarlıktan sevk SGK'dan sevk hikaye diyorsubuz öce çalışır görün sonra kendin git hateneye rapor talep etmi demek istiyorsunuz * ohalde çalışıyor görüksem demezlermi neden senin işyerin seni sevk etmededi diye ?

Kardes ; En az 3 defa yazdim , yazilanlari ya okumuyorsun ya anlamiyorsun.

Dedikki ; hangi kurumdan emekli olacagina son odenen prim gununden geri donuk olarak 7 seneye bakilir. hangi kurumun prim gun sayisi fazla ise o kurumun sartlari ile emekli olursunuz.
Ornek : Son 7 yilda 2000 gun bagkur 1250 gun ssk var , siz bagkur sartlari ile emekli olursunuz.
2. ornek : Son 7 yilda 1261 gun ssk 1259 gun bagkur var , ssk sartlari ile emekli olursunuz.

tekrar ediyorum , son 7 yilda prim gunu hangi kurumun fazlaysa o kurumun sartlari ile emekli olursunuz.

4 Nisan 2008 sonrasi istege bagli primler Bagkurlu sayiliyor.. Bunlari dikkate alarak hesap yapin.

Sayet 2008 den bu yana istege bagli sigortaliysaniz, su anda bagkurlu gorunursunuz ve bagkur sartlari ile emekli olursunuz. tabi ben prim odemelerinizi tam bilmiyorum. Kurali soyledik sizde buna gore hesap edin.

@sesene kardeş bende başlıkta yazmıştım sizin galiba gözünüzden kaçmış bakın lütfen sizde hesaplayım: benim sigorta başlangıcım 04.06.1996 ve çıkış tarihim 19.10.2004 yani toplam prim günüm 3000 gün (sonra firma iflas etti felan fıstık) Sonra Bağkura isteğe bağlı giriş tarihim 31.03.2009 ve çıkışım 24.08.2012 yani türkcesi benim Bağkurada kaldığım pirim günüm 1241 gün......ve SSK'dada kaldığım prim günüm 3000 gün şimdi sana soruyorum ben neye göre emekli ederler Bağkura göremi yoksa SSK'ya göremi sayın @sesene...?

Bunları boşverin SGK'daki adam zaten banada dedi'ki sana yazık olur bağkurdan emekli olma 3000 gün ssk'n var diye git bir işyerinde kendini çalışır göster sonra hastane ve rapor mevzusu felan,ama illa 1 aymı çalışmammı görünmek gerek çünki bir memur dediki bana bizim bilgisayarda senin görünmen lazımoda ortalama 1 ay sürer gibisinden zırvaladı,bende düşündüm acaba adam haklımı hani aysonu işveren sgk'ya prim parasını ödüyorya ?

Ama OturanBoğa beyde diyorki 10-15 gün bile yeter diyor ssk'lı görünmem açısından kafam karıştı ya ? şu allahın Ankarasında yada içinizde bir işveen yokmu bana bir yardım eli uzatabilecek acaba ???

@sesene kardeş bi yardımcı ol şu abine ya burda mutlaka üç-beş işci çalıştıran bir babayiğit vardır (yer Ankara) bir yardımcı olunuzda bende raporu alıp kurtulayı ya,@sesene kendiliğimden gitsem raporu aldık varsayalım ssk'lı bir işe girmessem ne işime yararki o belge benim değilmi ? artı bu belgenin süresi yok değilmi süresiz rapor yani ?

hadin bana bilen varsa bilhassa Ankarada kolay sorunsuz rapor verebilecek bir doktor ismi söyleyin arkadaşlar burda kendi aramızda yardımlaşalım devlet bizi yeterince sömürdü zaten açı yazmak istemeyen pm' de atabilir mesaj kutuma,resmen yedirtmeyede hazırım valla ne yapayım @ssene kardeş bu işle böyle yürüyor paran varsa işi götürürsün ama işte tanıdık doktor yok gerçi bende şikayetlerden ben rahat %50 alırımda diyorumki her ihtimale karşı ??

Bir bilgisi olan varsa yazsın tanıdığı zıkkım rüşvet yiyen bir doktor varsa özelime yazssın ben bana yardımcı olanıda görürürüm para sorun değil benim için ! Yeterki yardımcı olun bana ?

Senniferum
Kardeşim yeterli cevap bilgimiz dahilinde vermeye çalıştık.
Ne sorsak ve ne derecede bilgi versek bizlerden cevaba soru olarak döndün sölenennleri bir tart

somniferum;

Ben yanit verirken kistaslari soyledim , detaylari sen bileceksin.

Demissin ki ; Su tarihten sonra bagkurlu oldum , dolayisi ile 1241 gunum var , o zaman SSK sartlarmi ile emekli olurum. EVET ; SSK sartlari ile emekli olursun , cunki son 7 yilin yarisindan fazlasi SSK primi.

Kisisel muracaatla rapor alsam , 1 ise girmedikden sonra ne isime yarar , vergi indirimi icin muracaat edemem demissin ; EVET , soyledik bunu. Calisan (hizmet erbabi) olman sart. Nerde kime rica eder kendini sigortali gosterirsin bilemem.

SGK da memur sana 1 ay calisman lazim , sistemde seni gormemiz lazim demis.. Hayir boyle 1 sey demez, diyemez.. Ne alakasi var. 10 gun calisip , bu sure icinde muracaati yap, calistigin is yeri senin cikisini verecek SGK daki memurdan buna ne , onu ilgilendiren 1 durum yokki.. Bu olay tamamen Maliye (Gelirler idaresini ) ilgilendiriyor.

Rusvetle rapor veren Doktor varmi bilmiyorum , bilmekde istemiyorum, varsada hepsinin ALLAH belasini versin.. Rusvet veren de alanda mel'undur..

Selamün Aleyküm arkadaşlar evet dğru söylüyorsun aslen @sesene kardeş dinimize göre öyle işte canım sıkkındı o evhamla öylesine yazdım ciddiye almayın.
Ama şu hususta hepiniz mutabıksınız değilmi %40 özürlülük raporu alsam ve oda diyelimki defterdarlıtanmı neredense geçti yani %40 ok'lendi ohalde kesin emekli edermi SSK beni (tabi formalite icabı bir işyerinden ssk'lı çalışmış gözüksem ve ayrılmış olsam ) ?
Ben bir hesap yaptım geçende bahsetmiştim kızılayda ssk'mla bağkurumun birleştirilmesi için başvuruda bulundum (bu arada ne anlama geliyor bu birleştirme tabiri yani bağkura ödediğim prim günlerim ssk'yamı geçiyor onuda bilmiyoruzya ? ) ortalama 4200 günüm çıkıyor size anlatmıştım 25 sene almanyada yaşadım ve ordan 300 güne yakın sigortalı çalıştığıma dair belge getirttim artı ssk'daki memur dediki 1 senede biz ssk olarak üstüne hediye veriyoruz dedi yani 300+365 =665 günde ordan borçlanırsam (günlüğü 10-11 Liraymış) 4200+665 gün =4865 gün yapar birde askerliğimide borçlanırsam (askere gitmeden evvel sigortam yoktu iykide yokmuş leyhime bir durum) 4865+500 gün daha 5365 gün yapar atıyorum %40 raporumda onaylandığı vakit beni hani sizin verdiğiniz şu emeklilik hesap linki vardıya orda 2 hafta evvel sadece 3000 göstermeme rağmen diyorduki altyazısında sizin 3900 prim gününüzü doldurmanız gerek bu durum hasıl olduğu vakit bu senin temmuz-ağustos'da emekli olabilirmişim (şunuda belirteyim özürlülük bölümüne formalite icabıda %40 tıklamıştım) ve 3900 güne göre bana makina sizin alacağınız aylık 1200TL olur diyordu !!!???

şu anki aktüell yazıma göre allah işimi rastgötürürse 5365 gün yaparsam ve sigortalı işten 15-20 gün sonra çıksam ve raporumla sskya gitsem beni galiba hemen emekli ederler değilmi arkadaşlar ?
Düşünüyorumda 3900 güne bile 1200 TL alabilirsiniz dediğine göre 5365 güne nekadar aylık bağlarlar acaba merak etmiyor değilim ?

@septik40 kardeş senin verdiin bilgilerede müteşekkirim tabiki her yazdığınızı ilgiyle okuyorum ve okumayada devam edeceğim,kafama takılan şimdi şöyle bazı sorular var örnek: hastaneye gittin gişeye ne diyorsun (ciddi soruyorum çünki bu hususta tamamen avamım ) ben emekli olmak için heyetten özürlülük raporu almak içinmi geldim diye üracaatını yapacaksın ?
Kafama takılan başka bir soruda her derdim için ayrı ayrı doktoramı (muayene odası)nımı yokluycam ve doktora ne izahatta bulunacağım bana bu bu sebepten ötürü lütfen özürlülük raporumu veriniz lütfen'mi deiyeceğim ?....tecrübem yok doktorla bu konuya nasıl gireceğim ? yoksa bana şöylemi derler heyet günü var o gün gel masanın etrafında doktorlar ve sen,sen derdini anlatcaksın onlarda puanmı verecek nasıl oluyor bu işin teferruatını yaşayan biri lütfen beni aydınlatsın allah rızası için ?

14.05.2013 adana numune eğitim ve araştırma hastanesi romatoloji bölümüne gittim.enteropatik artrit tanısı konuldu 28 mayıs da kolonoskopim var.dahiliye doktorum reflü teşhisi koydu ayrıca (Raynaud) reyno hastalığı var sende dedi.çocukken zehirli ishal olmuştum 11-veya 12 yaşında ozaman hastaneye gitmemiştim o gün bugündür sürekli ishalim 22 nisanda kanamam geldi acile gittim doktor doktor gezdim sorun nedir diye dahiliye doktorumdan allah razı olsun çok ilgilendi takipli hastası olsum.sende ya chron var yada ülseratif kortrit var dedi.Dizlerimdeki şişlikler ayak bilekleri ayak tabanım topuğum dirsek ve boyun ağrılarım için gittim.allah razı olsun ortapedi doktorumdan güvenlik görevlisiyim.Sağlık kurulu na git rapor için başvur dedi.diz kapakları ve kalça kemiklerindeki kıkırdaklarda erime başlamış bunlar hastalıktan dedi.şimdilik bişey yapamayız dedi.ileriki zamanda dedi.Allah razı olsun doktorlarımdan bu sefer doktor yönünden şanslıyım çok şükür.Hepimize acil şifalar ve çok geçmiş olsun.

slm kardeş öncelikle geçmiş olsun
hepatit taşıyıcımısın yoksa taşıyıcıysan raporu hayalinde görürsün.ilk önce biyopsi yaptırmanı tavsiye ederim.gastro bakıyor ama devterdarlıklar devlet hastanelerine göderiyor.devlet hastanelerinde gastro olmadıgı için intaniye bakıyor o da seni bir araştırma yada üniversite hastanesine sevk ederler taşıyıçıysanda rapor alamassın.
ben 22 senelik hepatit b taşıyıcıyısıyım ama bugüne kadar aldıgım tüm raporlarda hastalık olarak dahi yazılmadı
bence yol yakınken önce tedavini bak nasılsa para mühim deyil diyorsun eşin çoluk çocuk varsa onlarada bunu bulaştırma

KapganGokhan ; Dizde sisme , eklem agrilari ve boyun agrilari Artrit nedeni ile olur..

Romotoid Artrit , Ankilozan Spondilit , Entropatik Artrit vb. turleri var.

Doktorun sana Entropatik Artrit demis ,, Entropatik Artirt Crohn veya Ulseratif Kolit hastaliklarinin komplikasyonudur. Hastalik alevlendigi donemlerde agrilar artar , remisyon (hastaligin uyumasi) donemlerinde azalir yada kendiliginden kaybolur. Bu Artrit turu sekal (hasar) birakmaz.
Fakat ; Doktorunuzun sizde Crohn yada Ulseratif Kolit olabilir deyip , hic 1 tetkik yapmamasi normal degil.
Crohn dediginiz hastalik insanin yasarken olduren , cok kotu 1 hastalik. Tibben tedavisi yok. Bunu soyleyip normal 1 seymis gibi davranmasi mantiksiz.
Madem Gastreontolog bu adam .. Sizi Kolonoskopi yapip , bagirsagi incelemesi lazim.. Doktordan memnun kaldim diyorsunuz, ama bence o doktora siz 1 daha gitmeyin.. Oyle sey olurmu ; Sizde Crohn yada Uk var. eeeee .. ileri tetkik yaptimi ? yok.. Hastaliga tam tani koydumu yok.. Olmaz oyle sey. Bu hastaligin sakasi yok.

Crohn'u ciddiye alin.. Ve taniyi kesinlestirip tedaviye baslayin.

Öncelikle aklınıza hangi tahlil geliyorsa hepsini yaptırdım.Kan tahlillerinin birazı çıktı diğerleri 15 gün sonra çıkacak dediler.CRP SEDİM HORMON GAİTA TESTİ vs hepsini yaptırdım sonuçlarını bekliyorum.28 mayısta kolonoskopim var ayrıca kağıtta biyopsi rica olunur yazıyor.dahiliye doktoru hepatit c ve hepatit b tahlili istedi sonuç için pazaartesi günü gidicem.

Hekiminiz en dogrusunu bilecektir.

Fakat , Crohn hastaligini taklit eden 1 kac hastalik daha var.

Salmonella , Brucella , TBC (Bagirsak Veremi) , Amip vb..

Bu diger hastaliklar ekarte edilmeli.

Kolonoskopiniz cekildikden sonra , hekimizin ne diyecegi onemli. Fakat , patalojiden gelen her raporu da kesin sonuc olarak gormeyin.. Cogu zaman pataloji farkli sey soyleyebilir. Crohn tanisi koymak zordur. Konusunda uzman 1 Gastreontologa gorunmenizi oneririm.

@hasan09800 kardeş sen diyorsunki:
slm kardeş öncelikle geçmiş olsun
hepatit taşıyıcımısın yoksa taşıyıcıysan raporu hayalinde görürsün.ilk önce biyopsi yaptırmanı tavsiye ederim.gastro bakıyor ama devterdarlıklar devlet hastanelerine göderiyor.devlet hastanelerinde gastro olmadıgı için intaniye bakıyor o da seni bir araştırma yada üniversite hastanesine sevk ederler taşıyıçıysanda rapor alamassın.
ben 22 senelik hepatit b taşıyıcıyısıyım ama bugüne kadar aldıgım tüm raporlarda hastalık olarak dahi yazılmadı
bence yol yakınken önce tedavini bak nasılsa para mühim deyil diyorsun eşin çoluk çocuk varsa onlarada bunu bulaştırma

ama bende Kronik Hepatit C var ne anlama geliyor ? yani kronik olunca rapor alamazmıyız taşıyıcı ile kronik farklımı ?
Ben 1 sene tedavide gördüm belgelerimde var,bu belgelerle gitsem işim olmazmı şimdi biraz daha açarsan sevinirim ?

Birde bahsetmiştimya bende yüksek tansiyonda var,ev doktorumdan buna dair rapor alsam hastahane nezdinde özürlülük raporu için geçerlimi sayılır ?
ve nöropatik ağrılarım var bu gözle görülür birşey değil bunu nasıl ıspatlarım acaba ?

kardeş kronik olması sadece sürekli anlamına geliyor.yani hastalık olsa tedavide görmüyormuşsun bu zamana siroz yada karaciyer kanseri olurdun yada sana nakil yaparlardı.yani bence sen içini karartmak gibi olmasın ama önceliğin tadavi olmalı.
bende hepatit için 6 senedir tedavi alıyorum eşim ve çocugum aşı yapıldı.bu güne kadar 3 sefer rapor aldıgımda söyledim taşıyıcı oldugum için hastalık olarak dahi yazmadılar.ve ne yazıkki nüfüsun yaklaşık % 80 ni hepatit taşıyıcısı oldugu düşünülürse hasta deyilsin

sesene; kardeşim 10.06.2013 tarihinde chron teşhisi konuldu.budenofalk ve imuran kullanıyorum 3*1 oran ile ilgili doktora ufaktan bahsettim.ben oran vermiyorum dedi.ama hocam ben çocukluktan beri ishalim dedim.benim anlamadığım hem chron teşhisi koyuyorsun hemde ilaç için rapor çıkartıyorsun sonra bana oran vermiyorum diyorsun.bu nasıl iştir anlamadım gitti.doktor bana bunların dereceleri var gökhan dedi cetvelde de gösterdi.sende ki "HAFİF" derecede dedi.sesene kardeşim bu oran anlamında %25-%50 %75 gibi oranlar varmış.ben %50 alabilmek için ne yapmalıyım.bir yol gösterirsen yada nasıl bir yol izlemeliyim.yardımcı olursan sevinirim.HEPATİT YOK,ÇÖLYAK YOK, çarşamba günü kontrolüm var yardımın için teşekkür ederim

doktorum doçent doktor; bilgin olsun devlet hastanesine gidiyorum.

Üst Alt