Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik itp ve telasemi hastasıyım. % kaç rapor alırım?

esma ışık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler herkese.ben 31 yaşinda bir bayanım yaklaşik 10 yıldır kronik itp hastasiyim.hemotojide sürekli tedavi görmekteyim.ayrıca 2 yıl öncede kronik telasemi teşisi koyuldu.kronik hastalıklarımdan dolayı sürekli burun kanamasi diş kanaması ve halsizlik ateş tansiyonla olumsuzluklar yaşamaktayım.buna istinaden özürlülük haklarından % kaç rapor alabilirim.konu hakkıñda bilgisi olanlardan yardım beklemekteyim.teşekkür eder.herkese geçmiş olsun dilerim.

Talasemi minör ve kronik itp hastasıyım. Hangi oranda rapor verilir?

selamlar herkese öncelikle geçmiş olsun.bem yaklaşık 15 yıldır telasemi minör ve kronik itp ile mücade etmeyteyim.ben engelli raporu hiç çıkarmadım.engelli oranı % kaç çıkar ne kadar alabilirim.konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim teşekkür ederim.

merhaba talasemi majör hastasıyım rapor oranım 70 bildiğim kadarı ile size verilecek rapor oranı 50 cıvarıdır

kronik itp de ise plt değerin önemli

talasemide de şunu yapıyorlar geriye dönük tedavine bakıyorlar ben doğduğumdan beri tedavı gördüğüm yerden rapor aldım 70 dalağım alındı 10 eklendi yani kalan yüzdeliğin oranı 73

dalak alınmasına 10 veriliyor itp de dalak alındıktan sonra tedavisiz takipteysen %20 veriyorlar.

kanda 10 çıkıyor.yaymada 90 bin

kan alınıyor 10-12 yaymada 90 bin çıkıyor.aynı tazamanda telasemi minör var

itp de plt 12 15 yaymada ise 90 bin

bence 40 üstü olur o yüzden rapor alın derim yani

önemli olan yayma dır o nedenle %20

ıtp %20 splenektomi %30 talasemi den kaç alırsın bilmiyorum arkadaş bence denemelisin

peki yayma da 80 bin 90 bin.kan aldiklarinda diyorlari yalancı trombositlerin düşük diyorlar.ama tanı olarak kronik itp ve telasemi minör teşhisi konuldu.bu durumda ne yapmam gerekli?

Dalağın itp den alındıysa %20 yalancı trombositopeni ise vermezler bence.

kronik itp teşhisi koydular.ayni zamanda telasemi minörüm

Telesami intermedia ve kronik itp

Ben esma ışık.sordum.doktoruma koronik itp var.ayrica telasemi intermedia mışım.yani itp %40 telasemi intermedia dan %40 alırmiyım.balzart hesaplamada kaç çıkar toplam engel oranım.

Son düzenleme:
Merhaba gecen hafta persembe ilk heyete rapor icin girdim.mehmet akif egitim arst hast de hemotoloji olmadığı için beni kanuniye gönderdiler.kanuni eÄ£ist arst hastaneside telesemiye %40 itp ye %40 ayri ayrı not verdi.sizce sonuc ne olur.yardımci olursaniz sevinirim

Telasemi den %40 kronik itp den ise %40 toplamda ise %60 verdiler

Rabbim sifa versin herkese oncelikle. Dun 7 aylik oglumun trombosit 10 bin cikti. Hastane tetkiklerinde itp tanisi kondu. Ne derece endiselenmeliyim tecrubelerinizden yararlanmak konusmak istiyorum izin verirseniz

Hakan bey öncelikle geçmiş olsun.benim kronikleşti.ancak hasta olan çocuk inşallah düzelir.ben kortizon ilaçları ve dışardan kan ve trombosit veriyorlar.bol bol trombosit arttırıcı sebze ve meyveler var.ayrıca istanbuldaysanın b.e.a.hast.çok iyi bir çocuk hemotolog doktor var.takip edilmesi gerekli

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz.6 yıldır 6 ayda bir Dr kontrol e çağırıyor .hocam dedim okadar kısa sürede gelmesen gerek varmı dedim .2 kez atak gecirmissin dedi.onun için 6 ayda bir kan verip kontrol gerekiyor dedi ilaçsız tedavi devam ediyor .sizce bunun rapor karşılığı nedir varsa yüzde kactir

ben özel hastanede anemi tadavizsi gordum.2010 da.kan bağışı yapamıyorum.dr bana çocuklarına akraba evliliği yapma dedi.cocuklRinada tahlil yaptir dedi.bir çocuğumda anemi var digrlerine yaptirmadim.simdi heyete girsem oran alabilirmiyim.bana 40 lazım.baska rahatsızlıklarında var

Itp

Merhaba ben kronik itp nedeniyle dalağım alındı ve ve fmf bulunmaktadır günlük 3 tane kolsin kullanıyorum ve bel fıtığı var bana yüzde 15 rapor verilmişti tekrar başvuru yaparsam eğer yüzde 40 alabilirmiyim bilgilendirirseniz sevinirim

Üst Alt