Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik karaciğer rahatsızlığı ve dalak büyümesi var. Askere alınır mıyım?

qunes

Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Okul kaydığımı sildirmedim.Fakat istisnai durumlardan ötürü gitmiyorum.Özrüme uygun bir işe başlayıp,A.Ö.F'den okuyacağım. Şuan 19 Yaşındayım..
Ayrıca Özürlülüğümdeki oran % 55 ve Asıl Rahatsızlığım Kronik Karaciğer Rahatsızlığıdır. (Boy 1.60) Ağır ve yoruucu işlerde çalışamıyorum. Ayrıca Dalak büyüklüğü de var.

Bu Durumda:
1. Askerlik Şubesine Ne Zaman Çağrılırım. Çağırılırsam Askere Gider miyim? Gidersem Özel bri durum olacak mı?

Test sonuçlarına göre belirlenir askerlikten muaf olup olmayacağın. AMa % 55'İ bu rahatsızlıktan almışsan, bence muaf olursun.

Ne zaman muayeneye çağırırlar, bilemiyorum. Ama durum netlik kazansın dersen, bence kendin şubeye gidip süreci başlatabilir, askeri hastaneye sevk alabilirsin.

Okulda göründüğün için muayene sevki vermeyebilirler bence...

Ama rahatsızlığındna dolayı kesin muaf olursun... İçin rahat olsun...

OturanBoğa;

Ancak nasıl bir hastayım bilemiyorum.Allaha şükür şikayetlerim yok. Ama hastayım. Tahlilerim de hastayım ama öyle belirgin yüksek değerler vs. yok.. Genelde ultrason ile ve de özel bir hesaplama ile belirleniyor.. Mesela allah yazdıysa bozsun bir puanı geçmem bekleniyor geçerse nakl olacağım. Ama geçmiyor şükür ki sabit :) çok ilginç bir rahatsızlığım var yani...
Ayrıca sadece o rahatsızlıktan almadım. O rahatızlığa bağlı olarak gelişen ve ilaçlara bağlı zamanından kalma rahatsızlarım var. örn. portal hipertansiyon,otoimmun hepatit, nefroliazist(böbrek taşı-ameliyatta oldum) büyüme geriliği,osteoporoz.

Askeri hastaneye gidip tekrar süçgeçten geçmek mi? Pff uzun bir süreç mi..

Sanırım sevki aldıktan sonra tahlillerin açıklanma sürelerine göre süreç hesaplanabilir...

Ama yanında hastane raporlarını mutlaka götür... İşin daha çabuk hallolur...

Askeri hastanede sivil raporlara bakılarak işlerin daha çabuk yapıldığını görmüştüm bazı olaylarda...

Üst Alt