Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik nitelik psikotik, epilepsi ve mental retardasyon ile ne oran alabilirim?

fayais

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Kronik nitelik Psikotik bozukluklar ve epilepsi (5 yıldır geçirmiyorum ama ilaç kullanıyorum neurontin 800 mg x3 günde) ve mental retardasyon ve zeka yetersizliği ve dikkat eksiliği ve hiperaktivite hastasıyım ve geçen gün askere elevrişli değildir belegesi aldım. Sizce yüzde kaç engelli raporu alabilirim %90 alabilirmiyim veya yüzde kaç alırım sizce?

Kullandığım ilaçlar :

İnvega 6 mg
Neurontin 800 mg x3
Brintellix 20mg
Zyprexa 10mg
Risperdal 4mg

1 Günde sadece akşamları kullandım ilaçlar bunlar

Birde Bu hastalıklarım ve ilaçlarım ağır mı sizce?

Son düzenleme:
Hayatımdan bıkıtım yaşamak istemiyorum hayat çok anlamsız çok saçma geliyor. İnthar etmek istiyorum yaşamak istemiyorum allahım canımı alın yoksa ben kendim alacağım diyorum her gün. Dikkat dağınıklığım var aşırı derecede gerçekten hastalıklarımdan bıktım. Dayanacak gücüm kalmadı diye bilirim artık. Hiç bir işe yaramıyorum. Anlama ve anlatma sorunum var. Allahım nolursunuz canımı alın ben ölsem de dünyada hiç bir şey değişmez diyorum kendi kendime.

Güçlü olmak zorundasın bende hastayım halisulasyonlarim işitsel sesler yaşıyorum bazen 1 hafta ne yasadigimi hatırlamıyorum bile sizoaffektif hastasıyım kullandığım ilaçlar xeplion 150 mg iğne lustral 100 xanax 1 mg abilify 30 mg kullanıyorum ama salmiyorum kendimi hastaligimla yaşamayı öğrendim biraz savaş kendinle emin ol başaracaksın kardesim

Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun ama ben kendi bildim bileli böyle ve artık ne yapacağımı bilmiyorum

Teşekkürler

Yardım edicek birisi yok mu tahmini olanlar yardım edebilir mi lütfen.

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak psikiyatrik hastalıklar intihar düşüncesine ağır tam bağımlı engelli raporu veriliyomu acaba

buna doktor karar veriyor 1-den fazla intihar edenler 3.sünde basarılı oluyor kontrollerini ve ilaçlarını düzenli kullanman lazım kısmi bagımlı diye rapor veriyorlar sadece ağır olanlara tam bagımlı raporu veriyorlar

ne kadar zor sınav o kadar guclusun demektır bence yasama tutunmalısın sen hayatla savastıkca allahında senın tarafında oldugunu senı destekledıgını goreceksın olumsuz dusuncelerı sılmelısın kafandan zekayada cok takılma zeka bu dunyada işine yarar ama ote dunyada senı kurtarcak sey amelındır nıce dehalar var ateıst sen onlardan degerlısın.Allah senı ınsan olarak yaratarak hayvanları ve dıger canlıları hızmetıne vererek senın işe yaradıgını gosterıyor.Nefsı duygulardan arınırsan hastalıgın ılerlemez.ufak tefek işler yaparsın yıne bıseyler yaparsın.

Sizce yüzde kaç engelli raporu alabilirim ve benim gibi sıkıntı yaşıyan var mı

Herkese merhaba,

en büyük sorunum Örneğin sabah uyandığımda iyi gibi oluyorum saat 16 17 gibi gözlerim kötü oluyor her an bir şey olucak mış gibi ve dünya ve hayat yaşamak çok saçma gibi geliyor. en ufak şeyden panik atak basıyor örneğin bir öpertör hattımdan çıkış yapmıştım müşteri temsicisi 70tl ceza cayma ödüceksin dedi tamam dedim . Saat 16 17 oldu çok fenalaşmaya başladım soğuk geliyor yorgan falan istiyorum fenalaşmaya başlayınca 70tl.değilde 70. 000 bin tl cayma bedeli gelirse falan vb kendi kafamda kuruyorum buna nasıl dicemi bilemiyorum ama panik atak ve bulanım gibi geliyor bu neredeyse her gün olmaya başladı. Ve artık dışarı çıkamıyorum dışarı çıkınca yine aynı şey oluyor gözlerim kötü oluyor. Fenalık basıyor. Artık hayatımdan bıktım geçekten sıkılmaya başladım intihar düşünüyorum ama Allaha güvenim var ama ahirette olmadı için ihtarda edemiyorum. Evet ilaçımı içince geçiyor 2 3 saat içerisinde ama yarın yine aynı şey.
Allah Bu hastalığı kimseye vermesin. Hayatımdan bıktım her gğn Allah'a dua ediyorum ben canımı almadan siz alın diye uykurken alın diye.bu anlatım sorunlarımdan sadece Bir tanesi..
Bu hastalıklarım yüzünden engeli raporu almak istiyorum sizce yüzde kaç alırım bu benim için önemli lütfen yardım edermisiniz.
Birde Benim gibi sıkıntı yaşıyan var mı?
İçtim ilaçlar :

İnvega 6 mg
Neurontin 800 mg x3
Brintellix 20mg
Zyprexa 10mg
Risperdal 4mg

1 Günde sadece akşamları kullandım ilaçlar bunlar
Herkese sağlıklı günler.

Son düzenleme:
Üst Alt