Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik orta kulak iltihabı için doktor önerisi..?

sigurros

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, Kronikleşen orta kulak iltihabım var ve bir kulak zarımın deliği kapanmadı, 5 yıldır delik. Delik nedeniyle ameliyat olacaktım ancak iltihap nedeniyle erteledik, 1.5 aydır kulağım 3 ya da 4. kez ilhitaplandı. Normalde siprogut onadron ikilisi iltihabı kurutmak için yeterdi ancak bu sefer cipro antibiyotik ile damlalar dahi kurutamadı. Yani kuruttu ama bir hafta geçti ve şu an tekrar iltihap oluşmaya başladı.
Bu durumu bu kadar sık yaşayan birileri varsa öneri verebilir mi acaba? Mesela bir doktor %4 oksijen borik karışımı tavsiye etmişti ama onun yerine siprogut onadron ikilisini kullanmıştım. Soğan ya da sarımsak suyu öneren çok kişi var ama kulak delik olunca onları damlatamıyoruz sanırım. Kulağı delik olduğu halde bunları damlatan oldu mu? Bunlar dışında başka önerileriniz varsa da çok iyi olur.Ne yaparsam yapayım iltihabı kurutamıyorum ve beyne sıçrar diye korkmaya başladım artık.

Bir de İstanbul için doktor öneriniz var mıdır acaba?

İltihap antibiyotikle kurur zarında delikmiş bişiler damlatmayın geçmiş olsun

Bazı antibiyotikler yaramıyor ben 2kutu içtim geçen sene

Cipro kurutuyordu aslında ama daha içeli 10 gün oldu ve tekrar iltihap oldu sanırım çünkü çıt çıt sesler ve hafif tıkanıklık hissi var.

Yaramamıştur 2ci kutu içcen belkide doktor bilir

Esne bol bol sakız çiğne başka türlü açılmıyo ben az zeytinyağıda damlatmıştım seninki delikmiş sana olmaz

Esne sakız çiğne sadece

İlaç yetersiz doktora danış gene ben 2bin mg içtim

1kutu fayda vermedi 2cikutu içtim geniz akıntısı kulak ağrısı

Aile hekimine görün sağlık ocağı

Kulak ağrısı çok pis geçen gene ağrıdıydı bende bimacun var udi hindi adı balla karıştryom onu yiyom onu yedim ağrı yok sabaha çok şifalı bişi

aman ha oksijen zari delik kulaga damlatilmaz.
siz ezbere damlayla iltihap kurutamazsiniz, bide eskimis iltihap.
dogru iyi bir doktora dermisim. o kadar ilac antibiyotik tarif edip itihabi kurutamadiginiza gore kolstotam ihtimaliniz var bence. koleastotama olan bi kulaga atibiotik, damlalar karetmez. doktora gitmemekte gec kalirsaniz beyin zari iltihabi bile olabilirsiniz.
kolastotama vardiysa ameliyat sart. bir ameliyatla temizlenen kolestotamlilardan olmaniz icin dua edin:(cok nalet birsey bu kolestotama. tekrar tekrar ameliyatlar olupta nukslerle ugrasan coktur.

shukufe

Peki kolesteatom var mi yok mu nasil belirlenir? 3 ay önce ameliyat için cekilen tomografide bir sey çıkmamıştı. Duyma testiyle falan anlasilma ihtimali varsa hemen bugün yaptırabilirim ama tekrar tomografi çektirmek istemem bu sefer de kanser olucaz radyasyondan yani. Bu arada oksijen konusunda emin misiniz çünkü onu zaten doktor yazmisti bana.

maalesef isitme testiyle kolesteatom anlasilmaz. emar, ilaclitomografi. buda mezara girmek gibi en nefret edilen tetkik:mad: sizin tomografilerde cikmadiysa, doktorda yok dediyse kulak zarinizin delik olusu, sizinde dikkat etmeden banyoda su kacirmaniz olmali.vazelinli pamuk kullanmaniz cok dikkat etmeniz lazim. oyle bile olsa delik kulak zarina mikrop bulasmasi isten degil.
biran once iltihaptan kurtulmaya, sonrada kulak zarinizi tamir ettirmeye bakin.
ne kadar ihmal edip geciktirirseniz isitme kaybini o kadar ilerletir ortakulaktaki duymamiz icin lazim olan ors, uzengi kemigi onlari curutur, geri donusumu olmayan isitme kaybina sebep olursunuz.

shukufe

Özel mesajınız kapalı sanırım. Sakın damlatmayın dediğiniz oksijenli borik asitli damlayı dün doktor yazdığı için 2 damla damlattım ve dün geceden beri baş dönmem geçmiyor:) Siz neden sakın damlatmayın demiştiniz hangi doktor böyle bir bilgi verdi acaba? Baş dönmem hiç geçmeyecek diye korkuyorum da.

Kulağın delik niye vermişki doktor

Mantar varmış iç kısımda onun temizlenmesi için.

Tomografi 2-3 ay önce çekilmişti herhalde bu kadar sürede kolesteatom olmamıştır. Tekrar tomografi kesinlikle çektirmem radyasyondan başka hastalıklara yakalanıcaz yoksa. İltihabı kurutabilirsek zaten en geç yaz başı ameliyat olucam. Teşekkürler.

mantari nasi temizliycekmis borik asitli oksijen:confused:olmazmis gibi.mantarla kulak akarmiki:confused:
basdonmesi icinde o kadar abartmayin:)damlatinca tabi ice kacan sulu madde basdondurecek.
eskiden koklear implant olmadan once duymuyorum diye meted umup gittigim devlet hastanesi doktoru kulagimi yikamisti. yarindasina iki kulak birden akmis, iki gozum iki cesme kendi ozel doktorumun yolunu tutmustum:(bir vizite parasi icin bii suru antibiotik kullandim. ondan dedim size oksijenli su damlatmayin diye. doktorum diyen hepside bilgili gegil galiba:(

3 aydır geçmeyen kulak ihtihabı hakkında yardım

Merhabalar, Kulak zarım 6-7 yıldır delik. Artık sorunlar çok arttığından ameliyat olacağım ancak neredeyse kış boyunca kulak iltihabım tam olarak geçmedi. Kolesteatom korkusuyla doktora gittiğimde büyük ihtimalle öyle bir sorun yoktur dedi çünkü 3 ay önce tomografi çektirmiştim ve kulak zarı deliği dışında ciddi bir sorun görünmüyordu. 3 ayda böyle büyük bir değilim olmazmış.

Kıştan beri iltihap olduğunda siprogut onadron kullanıyorum.10 gün civarı iltihap geçmiş gibi olup tekrar geri geliyor. 10 gün önce tekrar iltihap oldu ve bir hafta damla kullanınca yine düzeldi derken bir sabah kalktığımda daha eski iltihap tam kurumamışken tekrar iltihap oldu. Şu an damlalar dahi fayda etmiyor, iltihap hiçbir şekilde akmıyor. Ve bunlara ek olarak son 1 aydır zaman zaman şiddetli baş dönmeleri de oluyor. Bu daha önce hiç olmamıştı.

Yani kısaca şu an kullandığım damlalar nedeniyle kulağımda mantar oluştu ve mantar için yapılan karışım baş döndürdüğü için kullanamadım. Mantar düzelmeden de ameliyat olamıyormuş bu konuyu araştırırken tekrar kulağım iltihap oldu yukarıda bahsettiğim gibi. Şu an geçmeyen bir iltihap, iltihap geçince düzeltmem gereken bir mantar ve bunlara ek zaman zaman gelen şiddetli baş dönmeleriyle uğraşıyorum. Kolesteatom oldu ve iltihap beyne sıçrar diye çok korkuyorum. Gittiğim özel doktor film vs. çekmeden hemen ertesi gün ameliyat yapmak istediği için güvenemedim. İstanbul Tıp Fakültesi'nde randevu aldım ama ona da birkaç gün sonra gideceğim ve ameliyat için kim bilir kaç ay sonraya randevu verirler.

Sizce zaman kaybetmeden bir özel hastanede hemen ameliyat mı olmalıyım yoksa İstanbul Tıp Fakültesi gibi düzgün bir yerde olmak için gerekirse 1-2 ay bekleyeyim mi? bu birkaç aylık bekleme süresince kolesteatomdan ciddi sorunlar oluşur diye korkuyorum. Önerileriniz varsa çok sevinirim. 3 ay önce tomografi çektirdiğim için hemen tekrardan çektirmek de istemiyorum. Yani çok karışık zorlu bir durumla karşı karşıyayım.

Kronik otitis media olmuşsun.

Benim de sağ kulağım lise çağımdan beri hiç kurumadı. 12 senedir hep iltihaplı.

Alışmaya çalışmalısın. 3 kere ameliyat oldum geçmedi.

guvenebileceginiz bir doktor bulun ilk. ozel filan demeden. artik bulun bulusturun doktorunuzun dedigi gibi ameliyatinizi fazla ertelemeyin derim.
is ciddiymis, bakin basdonmeleri filan:(
bir anlamadigim iltihap var diye mantarmi olurmus.

sigurros
Kadıköy'de Prof Öncel Koca vardır. Kulakta iyidir. Hastasına karşı da sorumluluk hisseder. Fikrini almanı öneririm.
Geçmiş olsun.

Mehmet Akşit

Hocam 2008'den bu yana kronik otitis media var.

Kulak zarına yama yapıldı.

2 kere ventilasyon tüpü takıldı

Yok bir türlü kurumuyor.

Kolesteatom değilim.

Doktorlar da alıştı artık bana antibiyotik yazıp yolluyorlar.

Ne yapmam lazım kesin çözüm için.

Batuhan4955
Moral olarak iyice çökerttiğiniz için çok teşekkürler:) İltihabın kurumamasını hiç duymamıştım, ameliyatla falan bir şekilde kuruyordu. Şimdi artık günlerce de onu araştırırım.

Bu arada hangi hastanede oldunuz bu ameliyatları? Kolesteatom olmadığı halde kurumayan iltihap nasıl oluyor anlamadım. Zaten iltihabın sebebi kulak zarının delik olması, zara yama yapılınca tamamen düzelmesi gerekiyor.

shukufe
Ben yeni konu açtım sanıyordum da eski konuya yazmışım ya:) Mantar oluşmasının sebebi siprogut onadron gibi ilaçlarmış. Yani iltihabı kurutuyor ama mantar oluşuyor. Doktor iltihaplı kulak bile ameliyat edilebilir ama mantar varken yapamayız dedi. İstanbul Tıp en güvendiğim yer sanırım çünkü herkes en iyi orası diyor. Çok uzun zaman sonraya randevu vermezlerse orada olacağım sanırım. Onun dışında görüştüğüm doktorlardan en çok Şişli Etfal'deki bir doktora güven veriyor ama orada da ameliyatın bir kısmını asistanlara yaptırırlar diye korkuyorum.

Mehmet Akşit
Sizin önerinizle bir iki ay önce aramıştım ama muayenesi bile çok pahalıydı diye hatırlıyorum. Ameliyat da öyle olacaktır. Zaten yüksek lisansa fazlasıyla para giderken bu dönemde ücreti çok yüksek doktorlara gitmemeye çalışıyorum. Özellerden bana Kolan, Biruni tarzı yerler uygun geldi ama işte tam olarak güvenebilmem gerek.

İstanbul kozyatağında özel Medient kulak burun boğaz merkezi var orada oldum zar ameliyatını. Diğerlerini şişli etfal hastanesine bağlı gümüşsuyu ek hizmet binasında oldum. Yani kulaktaki iltihap 1 aylığına kuruyor mesela sonra hop yine başlıyor 3/4 ay kurumuyor. Bu döngü yıllar yılı hep devam ediyor. sigurros

Aman çapaya falan gitme. Çapa eski çapa değil eski kalitesi yok artık.

Batuhan4955

Gittiğim birkaç özel hastane hiç güven vermedi. Neredeyse hemen ameliyata alalım diyecekler. Şişli Etfal'in doktorlar iyi gibi ama asistanlar ameliyata dahil olur diye korkuyorum. Bir de siz şimdi orada oldum düzelemiyorum deyince iyice tedirgin oldum. Yani kolesteatom yoksa kulak iltihabının nedeni zaten dışarıdan tüm mikroplara açık olması. Benim korusam da su giriyor, soğuk giriyor ve mikroplar falan da derken zar olmayınca tüm etkilere açık. Çapa'da bir doçentten özel muayene randevusu aldım ama başka öneri varsa onlara da bakabilirim.Artık çok geçirmeden ameliyat olmam gerekiyor.

istanbul tip fakultesinde seni proflarmi ameliyat edecek:rolleyes: simdilerde tip fakulteleri ekonomik darbogaz sebebiyle ameliyat ipligi sargi bezi gibi seylerde bile zorluk yasandigi herkesin malumu.
kolestotama tahlillerde belli olmayani ameliyatlarda ciktigini biliyorum. yani bu iltihap kolestotama yok derlersede yapilan iltihapli kulak ameliyatlarindan yarisindan cogunda bu nalet kolestotamanin varligi oldugunu arastirirken okuduklarimdan ogrenmistim.

allah hayirli sifalar versin. duam basimin belasi olan kolestotama olmaz sizde insallah:(

Batuhan4955,
Orta kulak enfeksiyonlarında tedavi ve ameliyat yöntemleri beni aşar. KBB hekimi değilim.
Ancak şu kadarını söyleyebilirim: Kulak zarındaki deliğin kapatılması enfeksiyonun düzelmesini sağlamaz. Östaki borusunun tıkalı kalması, bünyenin allerjik olması, kolesteatoma gibi orta kulak enfeksiyonlarına neden olan hastalıklar, kulak zarının yırtılmasına da neden olur. Bu hastalıklar ve onların ortaya çıkmasına neden olan faktörler ortadan kaldırıldıktan sonra ancak timpanoplasti ameliyatı gündeme gelir. Bu nedenle bazen uzun süreli antibiyotik tedavileri uygulanabiliyor. Tedavinin başarısında, hastanın ilaçlarını düzenli kullanması ve kontrollerini zamanında yaptırması da önemli rol oynuyor. Sık sık doktor değiştirmek, tedaviye yardımcı olmaktan çok hastalığın uzamasına sebep oluyor.
Geçmiş olsun

verilen antibiyotikleri kullanirkende hijyene cok dikkat etmeli derim. isi fazla uzatarak antibiyotige yuklenmek ileriki hayatimiza cok riskler yukleyecegi bu arada unutulmasin MEHMET AKSITHOCA mizin dediklerine ilave.

Valla ben alıştım iltihaba. Çok şükür ki senelerdir ağrı bile yapmıyor. 3/5 ayda bir doktora gidiyorum o kadar. İlerisi için Allah kerim.

Yukarıdaki arkadaş çok fazla kafayı takmış bu duruma.

Batuhan4955

unutmaki sonunda sagirlikta var:(saglik sorunlarini cozmek istemek kafaya takmak anlamina gelmiyor batucugum:(

allah ölümcül dert vermesin bu kadar basit şeyler de bu kadar evhamlı olmaya gerek yok.

Sağır olsaydım 12 yılda ben olurdum shukufe 😳😳

simdi 12 yil akan kulakla tam duydugunu iddia edersen inanmam:eek: bide cok korktugun olumde var beynine iltihap ulasirsa:(

Yooo işitme kaybım falan yok :)

Aksine sağ kulağım daha iyi duyuyor.

shukufe cim bozulmasın aramız

Muhalif olma bana :)

Mehmet Akşit hocam sizin bu söylediklerinizi söyleyen bir tane doktor görmedim şu ana kadar:) Yani gittiğimde söyledikleri iki şey var ya hemen ameliyat edelim ya da iltihap kuruduktan sonra ameliyat edelim. Bir tane doktor da belki östaki borusunda sorun vardır ona bakılması gerek ya da enfeksiyonlara sebep olan başka hastalık vardır onları araştıralım demedi.Yarın Çapa'ya şansımı denemeye gidiyorum:) bu söyledilerinizi not alıp araştırılmasını istediğimi söyleyeceğim, bakalım nasıl olacak. Ameliyattan korktuğum için bu kadar zaman olmadım ve ilerledi bir de ameliyat olduktan sonra olumlu sonuç alamamak çok sinir bozucu olur. Teşekkürler yorumlarınız için.
shukufe çok teşekkürler. Umarım kolesteatom yoktur da normal zar onarılmasıyla kurtulurum. Bana zamanında çok sorun yoksa iltihap olmuyorsa ameliyat olmasan da olur diyen doktorlara benim ameliyat korkum da eklenince böyle ilerledi. Gizli gizli böyle ilerlediğini bilsem kulak zarım delindiği yıl ameliyat olurdum. Neyse sadece zar ameliyatıyla kurtulurum şeklinde bir umudum var hala:)

allah ölümcül dert vermesin bu kadar basit şeyler de bu kadar evhamlı olmaya gerek yok.

Sağır olsaydım 12 yılda ben olurdum shukufe 😳😳

Batuhan4955 çok takmak değil bence sen şans eseri çok ağır yaşamamış olabilirsin. Bir şekilde kulağını iyi korumuşsundur belki. Yoksa 3 aydır geçmeyen iltihap, öncesinde yazın insanlarla denize girememek ki yarım yüzmeye çalışsam bile bir hafta içinde iltihap oluyor. Kulakta 1 yıldan fazla süredir geçmeyen bazı geceler deli edecek seviyedeki çınlama, insanlar dışarıda kısa kollu ile gezerken sen kat kat giyinsen bile yine de iltihap olması vs. bunlar hiç basit şeyler değil. Yaşam kalitesini inanılmaz düşüren şeyler. Çok takmamak iyidir ama hiç takmayınca da ileride çok daha kötü olabilir. Ayrıca o geçmeyen alıştım dediğin iltihabın beyne sıçrayıp menenjit gibi şeylere sebep olma ihtimali biliniyordur umarım. Öyle bir durum ölümcül hastalıktan çok daha kötü çünkü.

sigurros arada bir şişliye yada okmeydanı kbb'ye gidiyorum kontrole.

Napim doktorların boğazına mı yapışayım, kulağım niye kurumuyor niye tedavi etmiyorsunuz diye hesap mı sorayım 😂😂😂

Takipte kalıcaz diyorlar..

Kulağım çok şükür senelerdir eskisi gibi ağrımıyor.

Ama yinede kulağım iltihaplı diye karalar bağlayamam :)

Siz kaç kere ameliyat günü alıp gitmemişsiniz.

Yarın çapa gibi bir hastaneden memnun ayrılacağınızı da sanmıyorum. Bu karasızlık ile istanbulun bütün kbb doktorlarını gezersiniz gibime geliyor :)

İhtiyacı olup nereye gitsem diye düşünenler için son güncellemeyi yapayım. Çapa Tıp cidden çok iyiymiş. Özel muayene olduğunuzda özel hastanelerden ilgi farkı yok bilgi farkı çok var:)

Son düzenleme:
Üst Alt