Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik pankreatit ve kolanjit ile insüline bağlı diyabet için verilen rapor oranı..?

bassiptar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21 Haziran 2011 Güncel:

Ankara % 65 i sürekli olarak onaylamış. Defterdarlığa gittim adresine gönderdik dediler. 15 yılı Temmuz sonu dolduruyorum hayırlısı ile başvurumu yapıcam..

maliyeye gönderdiklerini söylediler görevliler vergi indirimi için ne zaman haber gelir onuda merak ediyorum .. şimdi ne yapmam lazım ?

Neden 2 yıl süreli verdiklerini hastanede başhekime sormayı dener misiniz lütfen? Heyette insana tek bir söz hakkı tanımadıkları için orada bişey demek mümkün olamıyor malum!

heyet karşına kadar gitmemize dahi izin vermedi kapıdan iki adım attım yüzüme baktılar "tamam gidebilirsin" deyip iki hafta sonrasına gün verip gönderdiler..
Geçen hafta Ankara' dan merkez sağlık kurulundan cevap geldi. Raporda yeterli ve anlaşlır bilgi olmadığından başka bir hastaneye sevk verdiler.
O hastaneyede gittim %64 olan raporum %65 e çıktı. Şimdi Ankaraya tekrar gidecek sanırım. Yeni raporum daha benim elime ulaşmadığı için süreli mi değil mi bilmiyorum.

Ancak bir arkadaşımın dediğine göre ilk raporlar süreli oluyormuş 2 sene sonra ana sürekli rapor verirler dedi.

Doktor ya da heyet yüzüne bakmıyor ki insanın eksiksiz şekilde rapor düzenlenebilsin! Baştan savma, saygısız, küstah şekilde uyduruktan rapor düzenleyip geçiyorlar çoğunlukla!

Raporun süreli-süresiz olmasına dair belirlenmiş bir uygulama yok aslında. Orada da sağlık kurulları ve Ankara'daki yüksek sağlık kurlu denilen -gizli- örgütler ruh hallerine göre kaktırıyor işte.

bassiptar;

ikinci hastane raporu sürekli vermiş. Ankara ne diyecek bu işe şimdi merak ediyorum.

sevgili Bülent,

Ben şu an bağkurluyum (4b) son 10 yıldırda bağkuırdayım. 1996 Temmuz ayı ssk girişim var toplamda 15 yıllık tam sigortalılığım Temmuz 2011 de doluyor.

Alacağım vergi indirimi ; %50 %59 arası olursa 28.maddeden 16 yıllık sigortalılık şartı ile erken emeklilik başvurusunu önümüzdeki sene yapacağım. Ancak raporum %64 olarak onaylanırsa 28.maddeden 15 yıllık sigortalılıkla erken emeklilik başvurusu yapabilirmiyim?

Bu hastalık ilk sigortalı olduğum dönemden sonra oluşan bir hastalık. Tam karşılığını bulamıyorum. kanun metinlerinde. Daha önceden raporu olanlar 15 senelik sigortalılıkla emekli olabiliyorlar ancak benim durumum hakkında net bir açıklma yok.

Oran %60 ve üzeri olursa, evet, emeklilik kriterleriniz öne alınır:

bagkur.PNG

ilgilendiğin için teşekkür ederim Bülent ,

Bu site ve siteye olan ilginle ne kadar büyük bir hizmet yaptığını inan bana tahmin edemezsin..

Ankara % 65 i sürekli olarak onaylamış. Defterdarlığa gittim adresine gönderdik dediler. 15 yılı Temmuz sonu dolduruyorum hayırlısı ile başvurumu yapıcam..

Bugun bagkura gittim. 5510 28. Madde 4. Fıkrasına göre yani 15 yil3600 gün ile emeklilik başvurusunun ancak daha onceden %60 ve üzeri raporu olup malulen emekli olamiyanlara uygulanacağını, benim %65 raporumun olmasına rağmen tekrar kurumun sevk edeceği bir hastaneden rapor almam gerektiğini, bu sevk icinde 25.maddeden başvuru alınabileceğini, 28 e göre 16 yılı doldurmam gerektiğini söylediler.

Bu lanet ve aptalca uygulamayı maalesef Bağkur sürdürüyor! Sonradan sakatlanan %59 raporlu biri erken emekli olabiliyor 28.maddeye göre, ama sonradan sakatlanan %60 raporlu adam olamıyor! Neymiş, önce malulen emeklilik için değerlendirilecekmiş, o olmazsa 28. maddeye göre değerlendirme yapılacakmış! Tam akılsızlık, tam zulüm!
Şurada birşeyler yazmıştım bu konuya dair: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-emeklilik-basvurumu-reddetti.html#post934723

Maalesef Bülent bey, bağkur 28. maddenin 4. fıkrasıyla işlem yapmıyor.. ne yapabilirim ki ?

Bülent bey merhaba. Kronik pankreatit hastasıyım , ilerleyen zamanda pankreasta oluşan kitle sebebi ile pankreasın yarısını ve dalağın tamamı ameliyat ile alındı.aynı zamanda tip 2 diyabet ve gut hastasıyım.Şu anda esnafım . Bir muafiyet veya bir hakkım olabilirmi. 1998 giriş sgk ve bağkur karışık 4364 gün pirimim var.Ne gibi bir yol izlemeliyim..yardımcı olursanız sevinirim

Hocam kronik pankreatitten nasıl puan verdiler.Bende 4 defa hastanede yattım tedavi oldum seker hastalığı oluştu bende de.

Hocam merhaba bende saf hiperlipidemi hastalığı var.TG 1000 geçtiğinde pankreatit atağı geçiriyorum ve 4 defa hastanede tedavi aldım.Pankreatit sonucu diyabet hastası oldum ve tansiyon da çıktı.TG için 10 yıldır ilaç kullanıyorum en fazla 500 e inebiliyor diyetle birlikte.Sizce %40 üzeri engelli raporu alma şansım var mıdır.

Üst Alt