Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Polinöropati, Pes Cavus (çukur ayak), her iki ayak Tendon ameliyatı oran..?

Poli

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Değerli Dostlar,
Bu forumdan çok şey öğrendim, öncelikler herkese acil şifalar dilerim.

Benim sorunum, kronik polinöropati yani el ve ayaklarda güçsüzlük bu durum emg ile daha önce belirlenmişti ve ileri derecede olduğunu rapor etmişlerdi, şimdi yeni Emg çekilecek randuvu aldım.
Aynı zamanda Pes Cavus (çukur ayak) dışa doğru basma yani yürüyüş bozukluğu var, ayağımı yukarı doğru kaldıramadığım içinde tendon ameliyatı oldum,
Şimdi bu size belirttiğim rahatlızlardan dolayı Sağlık kuruluna başvuru yapsam ne oranda yüzdelik alabilirim?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan rica ederim.

Sağlıcakla kalın,

Herhangi bir yardımcı cihaz kullanıyormusunuz ? Pes cavus sorunu için kısa bacak breysi filan ?

Herhangi bir cihaz kullanmıyorum. Yalnız merdivenleri çıkarken zorlanıyorum, uzun süre ayakta kaldığımda ağrılarım başlıyor.

pes cavus da normal ayakkabıyı nasl kullanıyorsunuz peki? Dışa basmada var özel ayakkabımı yaptırıyosunuz birde fleksiyon hareketleri nasl ayak bileğinizin harketleri normalmi kısıtlımı bacağınızda kısalık veya kas kaybı mevcutmu ?

Bilek hareketleri normal, Ayağımda kısalık yok, kas kaybı mevcutmu onu bilmiyorum, önceleri özel ayakkabı yaptırıyordum, şimdi yeni ayakkabı alıyorum 1 ay gitmiyor, yan tarafı ve topuk hemen eskiyor, benim öncelikli belirgin problemim kronik polinöropati yani ellerimde ve ayaklarımda özellikle sağ tarafım çok güçsüz, sağ elimle kalem tutma,kilit açma , gömleklerimin düğmesini ilikleme inanılmaz zor oluyor,

Selahattin bey pes cavus ve düşük ayak problemi için ortopedik ayakkabı kullanmanız şart tabi siz şuanda kullanmıyorsunuz o ayrı ortopedi doktoruna gözüktüğünüzde mutlaka size bir ayakkabı önerecektir.
Bu şekilde bir problem için alacağınız oran pes cavus için %18 polinoperati için tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır umarım.

Arkadaşlar kronik polinöropati hastalığında ne kadar oran veriliyor. pes cavus %18 olduğunu mestan arkadaşımız belirtti benim için önemli olan toplam oran ?

Selehattin bey size salt pes cavus problemi için verilemez ,yalnız pes cavus problemine bağlı olarak kısa bacak breysi,(ayak,ayak bleği ortezi) kullanır durumda olmanız lazım ancak ozmn özürlülük cetveline göre alacağınız oran dir

Peki öğleyse kronik polinöropati için oran alamıyormuyum ?

Polinoropati içinde ayrı oran alacaksnz selehattin bey farklı hastalıklarınız balthazar toplama yöntemi ile toplanıp ortaya sizin özürlülük oranınız çıkacak.

Bende toplam oranı merak etttiğim için sorunlarımı parça parça belirttim. Ama bu toplam oran konusunda bilgili arkadaşımız henüz çıkmadı.

Arkadaşlar kronik polinöropati emg ile belgeli ellerde ve ayaklarda ileri derece kuvvetsizlik yüzde kaç oran verilir konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara duyurulur.

Polinöropati (CIDP)
Motor defisit yapmayan:% 10
Motor defisit varsa Ekstremite parezi derecesi ile eşdeğer puan verilir..

Kusura bakmayın ama bu yazdığınızdan birşey anlamadım. forumda biraz araştırma yaptım %40 %60 arası alanlar var. ama nasıl bu oranı aldılar bilemiyorum.

Hastalığın sizi etkileme düzeyine bağlı alacağınız oran.. Bacaklarınızın ve kollarınızın hareket kısıtlılığının ne derecede olduğuna bağlı.. Kimini az etkiler, kimini çok etkiler. Onun için net bir oran yok cetvelde.. Hareket kısıtlılığınız belirlendikten sonra oran verilir..

Yeni çekilmiş EMG bulgularına göre Demiyelizan ve Aksonal Sensorimotor Polinöropati hastalığım var, Sağ elimi rahat kullanamıyorum, sağ ayakta yürüyüş bozukluğu izleniyor. tabiki verilen oranlar kişiye göre değişir ama yeni yönetmeliğe göre hangi oran aralığında verilebilir.? fikriniz varmıdır?

Değerli Arkadaşlar

Hakem hastaneden % 52 rapor aldım. oradaki görevli TETKİK sonucunu rapora eklede gönder dedi, sizce evrakları defterdarlğa verirken Tetkik sonuçlarınıda vereyimmi ? çünkü verilecek evrak listesinde bu yok. Yorum yapabilirmisiniz? Polinöropati sonucunuda vermiş oldum.

arkadaslar bu ayak deformesine pes cavusa yüzde kaç oran verilir ? yada sol ayak kalça çıkıklığında bu oranla birleşirmi ayrı ayrımı hesaplanır

Merhaba,uzun zaman olmuş ama Poli size pes cavustan ne kadar oran vermişlerdi?

Üst Alt