Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik romatizma, hepatit C ve nöropatik ağrılardan % kaç oranında rapor alabilirim ?

somniferum

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende bazı şikayetlerim var şahsımla ilgili,bende Kronik Hepatit C var artı yine bende Kronikleşmiş eklem Rromatizmalarım var diz kapağından tutta göğüs sırt kaburgalar kemiklerim yani ufak bir esinti olsun/olmasın heryerim sancıyor ve ağrıyor,nörolog doktorun birisi bana sende Nöropatik ağrı var demişti,İnternette baktım ağrılarımla ilgili icd 50 yada 52 kategorisine giriyor bu tip ağrılar (nöropatik ağrılardan bahsediyorum) yani,anlamı şuymuş:tanımlanmamış yaygın vucut ağrıları,özellikle bana musallat olan şu Kronik Hepatit C hastalığı ile (20 yıla yakın var bende bu mikrop 1 defa tedavi gördüm 1 sene boyunca interferon diye bir ilaçla,doktor iyleştin git 3 ay sonra gel formalite icabı bir kan testi daha yaparız dediydi yaptırdımda ne hikmetse yine nüks etmiş mikrop) dışdan birşey görünmüyor ama esasen çok ciddi bir hastalık buna doktorun özürlü raporu vermemesini düşünemiyorum şahsen ? arkadaşlar benim daha 2000 işgünüm var prim günümü doldurmaya benim bu bahsettiğim şikayetler doğrultusunda ne bileyim %40-50 rapor alma ihtimalim varmıdır sizce ? bi ihtimal varsa dahi Ilımlı insancıl ve halden anlayan önerebileceğiniz (Ankarada) bir hastahane varmı bana ?

Birde söylemesi ayıp bende Manik Depresyon ve ankisitiye yani panik atak hastalığıda var,bana lütfen bu hususlarda bilgin birisi varsa bir yorum yaparsanız makbule geçmiş olursun.....sağ'olun !

Nöropatik ağrı %10 depresyonla ilgili 6 ay konturola tabi tutuyorlar.diyerlerini bilmiyorum

Duygudurum Bozuklukları:
a.Manik nöbet,bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Not: Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir..

Anksiyete bozukluğu için; [FONT='inherit']
[/FONT]

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipo kondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Not: Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir.

[FONT='inherit']____________________

Nörojenik kaynaklı ağrılar ( N[/FONT]
öropatik ağrılarıda içerir)..

1-Günlük aktiviteyi kısmen etkileyen ağrı:% 5
2-Günlük aktiviteyi orta derecede etkileyenağrı:% 10
3-Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı:% 15

Not: Primer baş ağrıları; nevraljiler; santral veya periferik kaynaklı nöropatik ağrılar (ağrının kronik olması ve tedavi altında iken değerlendirilmesi gereklidir)

Hepatit C için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi vegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığıgösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık,asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücüzayıf Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-hangi-hastaneyi-onerirsiniz.html#post1010613

Sayın @Bacıbey bende yaklaşık 18-20 yıla yakın bu hepatit C hastalı var ben 1 sene boyunca tedavide gördüm (İnterferon ile ) hastalık tekrar nüks etti bendede halsislik ve güç kayıbı var çabuk yoruluyorum ağır iş yapamıyorum ufak bir iş yaptığımda sanki birisi kovayla kafamdan su boşaltırcasına ter atıyorum ve sağ tarafımda (ciğerin oldyuğu yer) sürekli sanki biri bıcak batırıyormuşcasına ağrı yapıyor gastritte var 3 kere öyle mideme bir ağrı girdiki öleceğim zannettim ağrı sırtıma vurdu anlatamam allah kimsenin başına vermesin,açlık hisetmiyorum ve iştahımda yok,bu sizin hepatitle ilgili anlattıklarınız benim bilgi küpümü aştı sizce bu benim bahsettiğim bendeki olanlarla ilgili ne oranda % kaç rapr alma ihtimalim varki ?
Birde sizin nöropatik ağrı ile ilgili 3 madde sıralamışssınız ben katagori 3' yani sizin yazımınızla: 3-Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı:% 15giriyorum galiba,ve Anksiyete bozukluğu ile ilgili ben bundan 3 seneden beri muzdaribim muhtelif doktorlara gittim verdikleri malum antidepressan ama bende bunlar fayda etmiyor geçen gecenin bir yarısında ani bir kalp çarpması gırtlağımda dğümlenme hava alamama korkusu yutkunamama korkusu öleceğim zannettim saat gece 2'de hatahaneye kendimi zor attım diazepam ilaçlarla sakinleştirdiler beni,ohalde ben sizin kategori sıralamanıza göre:
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25'mi giriyorum yoksa %50'sinemi bunları bütün bu tetkikleri bir hastahanede yaptırmam mümkünmü,yani 10 hastane dolaşmayayayımda zaten arabaya oturunca bile bana daral geliyorda ?
lütfen Editör bey bu sorularıma bir yanıt ?
Sayın@Bacıbey genelde ya Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi birde Numune hatanesini öneriyorlar arada kaldım acaba sizce bu ikisinden işimim hızlı bitmesi açısından (malumunuz dar kapalı alanlara pek gelemediğim için) hangi hastaneyi bana işimin kolaylı açısından önerirsiniz ?

Hastane önerisi konusunda şahsen yaşadığım bir tecrübe olmadığı için, sadece forumda paylaşılan bilgilerden yola çıkarak yönlendirebilirim sizi.. Karar size ait.. Cetveldeki tablolara baktığımız zaman biz de, siz de, sadece tahmin yürütebiliriz. Kesin sonuç, rapor için başvurduğunuzda size yapılacak olan tahlillerle belli olur.. Ben % 40 veya üzeri oranlı rapor alabileceğinizi düşünüyorum.. Psikolojik rahatsızlıklarınızdan oran verilse bile 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi istenebilir. Sizin yapmanız gereken, "hangi hastane" konusunda bir karar verip, o hastanenin özürlü sağlık kurulu raporu bölümüne başvurmak.. Bu rahatsızlıklarınızdan elinizde ne kadar belge varsa hepsini götürün yanınızda..

Şu konuda örnek bir dilekçe var: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lik-raporu-almak-icin-dilekce.html#post519208

Yararlanmak istediğiniz tüm hakları yazıp, dilekçeyi kendinize göre uyarlayın.. Bu dilekçe ile hastaneye başvuru yapmayı deneyin..

Birde yaşayacağınız süreci tüm detayları ile buraya yazın lütfen.. Benzer durumda olanlara faydası dokunucak vereceğiniz bilgilerin..

Sayın @Bacıbey verdiğiniz bilgiler için size müteşekkirim inşallah en azından %40 bile verseler belki nispeten işimi görür ?
şöyle bir soru sorabilirmiyim: benim 3000 gün SSK'm var artı 12 günde isteğe bağlı bağkurm var bunları birleştirsem 4200 günüm çıkıyor o halde örneğin %40 özürlü raporu alsam negibi işime yarar erken emekli olma ihtimalim varmıdır acaba ?
aksi taktirde Ecevit sağolsun onun zamanında çıkan yasa sayesinde 4 sene vurdu bana 52 yaşımda emekli olabilecektim şimdi 56 diyorlar bu % 40 erken emekli olmama yararmı ve erken emekli olsam malum 4200 gün çıkıyor acaba nekadara bağlarlar birde 600-700TL'ye aylık bağlamasınlarda,ne dersiniz ?
Ve oralara gittiğimde başımdan geçenleri tabiki buraya bire bir aktarırım,keşke biri bana ılımlı rapor hakkında didileyen bir kurul değilde biraz daha şeffaf ılımlı bir hastahane önerseydi....galiba şansımı A.E ve araştırma hastanesinde deniyeceğim ne yapayım iki alternatif sunulmuş Bacıbey bana verdiğiniz linkde ??? neyse hayırlısı olsun...Amin !

Edit. @Bacıbey sizin verdiğiniz linkdeki @OturanBoğa bey ''''Tüm hakların değerlendirildiği tek bir sağlık raporu almak için dilekçe'' için madde 1'de diyorki'' 1- Herhangi bir kurumun sevki ile sağlık raporu almak için hastaneye başvurun (kurum sevki olması hem rapor için ücret ödenmemesi demek, hem de raporun sahihliğinin sağlanması)
ama bu sitede biri yazmıştı kim olduğunu hatırlıyamıyorum şimdi diyorki: sevki hiçbiryerden alamassınız çünki biri soruyor acaba İŞKUR'dan sevk alabilirmiyim diye,bende mesela işsizim işkurda hastaneye sevk vermesse @Oturanboğa beye bakarsak battık anlamına geliyor değilmi @Bacıbey ? vallahi kafam karıştı yani şimdi elimde herhangi biryerden hastane sevki olmassa sizin verdiğini bu genel rapor belgesi bir işe yaramazmı şimdi yani @Bacıbey ? birde ''Kurum'' sevki diyor @OturanBoğabeyin bu sözü ne anlama geliyor ne kurumu lütfen siz yada benmi @OturanBoğa beye bu husta bir danışalımmı @Bacıbey ? ?

Emeklilik konuları hakkında yeterli bilgim yok, sizi yanlış bilgilendirmek istemiyorum.. Emeklilik hakkındaki sorularınıza cevabı şu forumdan bulabilirsiniz: Emeklilik

Kurum sevki meselesi, İşkur'dan sevk alınabiliyordu, ama evet bir arkadaşımız İşkur'un artık sevk vermediğini yazmış ya ben de hatırlamıyorum şimdi hangi üyeydi.. Aslı var mı, yok mu, bu bilginin onuda bilmiyorum.. Direk sevksiz gidebilirsiniz.. Sağlık bakanlığının sakatlık raporlarından ücret alınamayacağına dair genelgesi var, o genelgeye şu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...maz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html#post706912

Genelgenin çıktısını alıp, yanınızda bulundurun.. Ücret talebinde bulunurlarsa gösterirsiniz.. Yine bazı arkadaşlar bu genelgenin artık geçersiz olduğunu, hastanelerin ücret talep ettiğini yazmış bazı konularda. Fakat en çok güvenebileceğimiz şu kaynakta herhangi bir güncelleme yapılmamış. Genelge halen geçerli olmalı: T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Şu konuda Ankara'daki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi hakkında biraz daha detaylı bilgi var: http://www.engelliler.biz/forum/sag...lu-raporu-alacaklara-oneriler.html#post767168

sayın @OturanBoğa bey valla okadar okudumki kafam iyice karıştı bu işin basit bir yolu yokmu?
kemdimle ilgilide bir sayfa açmıştım (hastalaklarımla ilgili) saolsunlar yanıt yardım yönündendi ama şu özürlülük raporu alabilmem için sevk meselesi beni bocaladı ne yapmam lazım illa bir kurumdan bir sevk'mi gerek yoksa direkt hastaneye gidip ben geldim diyebilirmiyim ?
benim işkurda kaydım var ama onlar sevk vermiyorlarmış ve ben şu anda işsizim ama 4200 gün sigortam var acaba borçlanmaya felan gidebilirmiyim,çünki ben 25 sende almanyada yaşamıştım,ordan almayada çalıştığma dair belge getirtdirdim 3600 günden emekli olabilmek için acaba % kaç özürlülük raporu gerekiyor 3600 gün ile ilgili sayın@OturanBoğa bir bilginiz varmı varsa bana lütfen kılavuzluk yapabilirmisiniz ? ben hatta gerekirse ssk ile borçlanmaya gitmiyide düşünüyorum 5510 sayılı kanun hükmünde böyle bir olay vardı diye birzamanlar okumuştum yani: Kim anlaşmalı örneğin almanya ile ilgili ''bir vatandaş orda çalıştığına dair bir sigorta belgesi ibraz ederse borçlanmaya gidebilirmiş ( niyetim şu: benim normalde 5870 gün prim ödemem gerek) yani borçlanmayla full emekliliği malulen yakalamayı düşünüyorum acaba imkan dahilindemi bir bilginiz varmı @OturanBoğa bey ?

Hagi oranda rapor alacağınıza bağlı olarak emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Emeklilik için 10 gün sigortalı bir işte çalışan olmak, o esnada sakatlık indirimindne yararlanmak için defterdarlığa başvurmak zorundasınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Elde edeceğiniz sakatlık indirimi ile beraber yukarıdaki tabloya göre sigortalılık süreniz ve prim gününüz de tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurmanız halinde emekliliğiniz onaylanacaktır.

Verdiğiniz bilgi için müteşekkirim @OturaBoğa bey yani benim türkiyedeki iş başlangıcım 1996 yılı iş bitimi 18.10.2004 (firma iflas etmiştide) 2009-2012 arasıda 1200 gün bağkurum var yani özet '' 3000 bin iş günü SSK ve 1200 gün Bağkurluyum,şindi bu bağkuru ben SSK'ya devretmek istiyorum,ama kimileri diyorki Bağkurunu ssk ya devredebilmen için illa geçicide olsa bir ssk'lı işde işbaşı yap 10-20 gün sonra çık ssk'ya git ve o şekilde Bağkurun ssk'devronulur deniliyor,yani Bağkuru Ssk'ya devretmek için illa tekrar geçicide olsa biryerde ssk'lımı görünmen gerek,aslı astarı varmı OturanBoğa bey bir bilginiz varmı ?
Birde şıklarda yazmışsınız örneğin 15 yıl-3600 gün ...16 yıl 3600 gün tarzında benimkini toplasanız Bağkurda dahil olmak üzere 15 seneyi dolduramıyorum ohalde özürlülük raporu alsam bile malülen emekli etmezlermi beni ?
Diyorsunuzki en az 10 gün sigortalı bir işte çalışmam gerekmiş ve o esnada özürlük yada sizin değiminizle ''sakatlık'' raporu almak için deftedarlığa başvurmam lazımmış,anlayamadım Rapor için hastaneye gitmem gerekmezmi bu defterdarlık neyin nesi ve neden defterdarlığa başvurmam lazım lütfen beni aydınlatın ? artı bu sigortalı işe başladım diyelim işverene bana sevk ver ben hastaneye gidip özürlük raporu çıkartacağımmı diyebilirmiyiz,adam bizi fizana kovalar üstad bu işler nasıl yürüyor ? lütfen yardımcı olun,çünki ben bi önceki size yazdığımdada belirttiğim gibi türkiyenin bu bürokrasisine yabancıyım (25 sene almanyada yaşamıştım) bir soru yanıt yapabilirmiyiz OturanBoğa bey:
Siz doktorsunuz bende hastayım (ama söyleyeceklerim gerçek) bende 20 seneyi aşkın kronik Hepatit C var 1 yıl tedavisinide gördüm ama iyleşemedim,ağır iş yapamıyorum çabuk yoruluyorum,artı bende nöropatik ağrılar var ve eklem romatizmam var,omuriliğimde fıtık başlangıcı var sancıdan duramıyorum,ve panik atak artı ankisitiye hastasıyım,sekerim var (geçen pazar ihtiyacı gidermek için pazarın ortasında bayılmışım,kan şekerim düşmüş hastanede gözümü açtım)ve şiddetli eklem ağrılarım var ufak biz soğuk algılasam bütün kemiklerime varana kadar ağrı ve sancı çekiyorum......

sayın OturanBoğa bey siz doktor olsanız (ve bu anlattıklarım vallahi gerçekleri yansıtıyor) bana % kaç işgöremez raporu verirdiniz yada şöyle diyelim siz tecrübeli bir insansınız görünüşe göre genel manada ne düzeyde bir % alırdım benim bu şikayetlrim doğrultusunda ?
Bana lütfen bir husustada yardımcı olurmusunuz illa büyük hastanelere gitmem şartmı (panik atak varya bende) örneğin hacettepe ibni-sina gibi,ben ankaranın sincan bölgesinde yaşıyorum burdaki yerel devlet hastanesine gitsem gereken raporu alamazmıyım (heyet vs. var)....?...........ve şı defterdarlık işini hiç anlamadım OturanBoğa bey beni lütfen aydınların,sizden ivedilikle cevap bekliyorum sagılarımla ....Seyit !

Üst Alt