Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik üretra darlığı ve böbrek sorunları nedeniyle hangi oranda rapor alabilirim?

muratolcen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bülent bey ben istanbul'dan murat.

22 yasında ön lisans örencisiyim. benim böbrek ve üretra ağrlığı problemim var. böbreklerimden biri çalışmıor ve diğeri de pek tekin diil .
18 yasında bi sistoskopi yaptılar bana. o yıldan beri üretra darlığı oluyorum. 22 yasındayım 11 kez oldum! 3 ayda bir oluyorum ve 15 gün felan sonda kalması gerekiyor ve cerahpaşadaki hocam bu böyle gidick dedi

benim sorum size: ben bir işi girmeye korkuyorum. girsem çalışsam 3 ayda bir operasyon olduğum için atarlar beni işten! ben sağlık raporu çıkarabilir miyim? yani malülen emekli olma şansım var mı?

bilgilendirirseniz sevinriim

Murat, maluliyet cetveli'nde "Sürekli sistostomi veya sürekli sonda kullanmayı gerektiren ileri derecede üretra darlıkları" için malulen emeklilik öngörülüyor.

Bugüne dek hiç sigortan oldu mu? Olsuysa hangi tarihe?

merhaba bn murat aradan 3,buçuk sene geçti bnm üretra darlından 24 kez amleyat ve kronik böbrek yetezmliğim var kretin klirende 44/6 çıktı özürlü raporu çıkartmak için cerrahpaşaya başvurdum ve vergi indirimi içinde 2011 senesinde bana bitek böbrek yetmezliğinde yüzde 40 vermişler fakat üretra dağlından 19 kez opera olmuştur yazıo o dönemde 2013 nisanda özürlülük raporun süresi bitecek 2 yıllıktı sizce ne yapmama lazım yüzdeyi yükseltebilirmiyim yada yüzde kırkın altına düşermi ve sürekli rapor neden alamıorm bu arada vergi indirimdende 2 yıl süreyle onaylamış ankara

murat : bende kronik böbrek hastasıydım dialize giriyordum 4 ay girdim bu süre içinde %91 özürlü raporu aldım raporum sürekli sonra nakil oldum şimdiki rapor %76 kronik böbrek hastalarına sürekli raporu veriyorlar sen su an dialize giriyormusun

Üst Alt