Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik venöz yetmezliği için hangi oranda rapor verilmeli?

mindar

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
2
bugün randevum vardı. paşabahçeye hastane gittim kolda sakatlık dan emg istedi . ayakta venöz yetmezlik vardı venöz ülseri ile beraber. daha önceden başka hastaneden yüzde 40 aldığım rahatsızlıktan yüzde 0(sıfır) dedi biraz atıştık doktorla hasta haklarından doktorumu değiştirmek istiyorum dedim tamam ama kurula da bu doktor girecek dedi bende bu hastaneden almak istemiyorum tamam dediler

iişlemlerime devam etmedim. venöz yetmezlikten en az yüzde 20 vermesi gerekmezmiydi kapanmaz yara olunca yüzde 40 oluyor ama doktor ben vermem dedi belki ben yanlış biliyorum belki veren yanlış biliyordur ama ben vermem dedi.

derin ven trambozuna oran veriliyor bende geçen hafta girdim kurula venöz yetmezlik var hafif derece doktor oran verilmiyor dedi

venöz yetmezlik kronik ve prifer yara yoksa verilen oran yüzde 20
bu rahatsızlıktan alınan oran sürekli mi, süreli mi olur ?
tecrübe edenler varsa yardımcı olabiirmi

shuul111
2007 tarihinde kronik venöz yetmezliği için yüzde 20 oran vermişlerdi bana.iki bacağımda da venöz yetmezlik var.Yara yok.Moralini bozmak istemem ama forumda okumuş olduğum yazılardan anladığım kadarıyla,şimdilerde her hastalık için eskisinden daha düşük oranlar veriliyormuş.Hatta sürekli raporu olanlardan bile yeni rapor isteyip oran düşürüyotlarmış.

ASUMAN0

venöz yetmezlik oran aynı değişme yok beni de kontrol muayenesine çağırdılar emekliyim süreli rapor almak istemiyorum doğum felcine ilave olarak venöz yemezliğide söylemek istiyorum venöz raporu süreli mi olur sizdeki süreklimi

Benim asıl engelim psikiyatrik,yüzde 20 oran verdiler venöz yetmezliği için.sürekli veya süreli diye bir bilgi vermediler.raporda da yazmıyor.Bir iyileşme olmadı yıllardır.Halen ilaç kullanıyorum.

anladığım kadarıyla raporunuz süreli . psikiyatrik hastalıktan dolayı olabilir.

Rapora baktım şimdi,bilateral kronik venöz yetmezllik yazıyor.Yazdığım gibi süreli Ya da sürekli diye bir bilgi yok.Bir de dopler sonucunda tromboz gözlenmedi yazıyordu.Kronik kelimesi hastalığın sürekli olduğu anlamına geliyor galiba.Geçmişolsun.

ASUMAN0 mindar muhaberat80

arkadaşlar merhaba, kronik venöz yetmezlikten puan alırken heyetteki ilgili doktora dopller sonucunu mu gösteriyorsunuz? heyet yada heyet doktoru sizden başka bir belge talep ettimi? Aslında özetle sormak istediğim, ben bu nedenden nasıl puan alabilirim?

daha önce gözle görülüer bir varisleşme olduğundan bir dopller çektirmiştim sonucunda; "sağ common vende trombüs mevcuttur , ayrıca genişlemiş yüzeysel venöz yapılar mevcuttur" sonucu çıkması üzerine kendi doktorumun yönlendirdiği bir kalp damar cerahhına muayene oldum ve tekrar dopler çekildi, onun sonucunda "vasalva manevrasında YFV & DFV 'de GRADE 4, VSM 'de GRADE 2 yetmezlik saptanmıştır, FAV VE DFV 'de akım hızları düşüktür, görünüm iyileşmiş trombus ile uyumdur" olarak özetleyebileceğim bir rapor çıktı. beni muayene eden doktor bunun geöirdiğim ameliyat ile (RPLND) olmuş olabileceğini izlememi kötüleşme & rahatsızlık vb olursa kontrole gelmemi söyledi. Allaha şükür bir rahatsızlık vs olmadığı için tekrar kontrole gitmedim.

ayrıca sağ bacağım geçirdiğim ameliyattan sonra lenfödem nedeniyle 2 cm daha kalın, elimdeki bu dopller sonuçlarıyla ve bacak ölçülmesi ile puan alınabilir mi ?

uzun oldu ama derdimi açıkça anlatmak ve okuyup durumları benzer olanlar varsa onlarda yararlanbilsin diye net ve anlaşılabilir olmaya çalıştım.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, sağlıklı günler.

Volkano80
Benim bildiğim kadarıyla,heyet raporu alırken,elindeki eski dopler sonucu geçerli değil.Heyet raporu çıkartmak için gittiğin kalp damarcı,seni yeni dopler çektirmeye gönderiyor.Çekilen yeni dopler sonucuna göre oran veriliyor.
Sendeki durumla farklı benim bacaklarımdaki durum ama eski raporumdakinden daha az oran verdiler bana yeni raporda.Halbuki benim ağrılarım arttı,ben durumun ilerlediğini düşünürken daha az oran verdiler.Geçmişolsun.

ASUMAN0

öncelikle cevabınız için teşekkürler. cevabınızdan anladığım puan doppler sonucuna göre veriliyor, yeni yapılan dopllerdada aynı sonuç çıkarsa puan alıyoruz başka bir teşhis yöntemi istenmiyor, doğrumudur? tşk

Vokano80
Başka bir teşhis yöntemi istenmiyor.Yardımcı olabilmişimdir umarım.Tekrar geçmişolsun.

ASUMAN0 mindar muhaberat80

tekrar merhaba, yeni bir dopler çektirdim buna göre ;

-her iki taraf SVJ düzeyinde grade 2
-VSM distal düzeyde grade 1
- her iki tarafta SFV& dDFV düzeyinde grade 1
-her iki tarafta CFV düzeyinde grade 1 derin yetmezlik izlenmiştir.

şeklinde bir dopler sonucu aldım ancak doktor bunlardan puan alınamayacağını söyledi sadece varis çorabı verdi. sizce bu rapora istinaden puan alınabilir mi?

teşekkürler.

arkadaşlar merhaba, ben sorduğum soruların cevabını yaşayarak aldım, benzer durumda kalacak arkadaşlara rehberlik edebilmesi açısından öğrendiğimi paylayaşayım.
kontrole girdiğim poliklinikteki doktor bana DVT yani tromboz!a bağlı olmadıkça venöz yetmezliğe puan verilemediğini söyledi. gerçi benim grade 1 yetmezlik söz konusu ama yetmezliğe puan verilmiyormu dediğimde "TROMBOZA BAĞLI DEĞİLSE PUAN VERİLMİYOR" dedi.

Merhaba sağ bacağımda venoz yetmezlik var bir kez ameliyat oldum şu anda tekrarladı son çekilen radyolojik goruntu raporunda doktor tekrar ameliyat olmamı söyledi sürekli kroniklesmeye başladı bu bilgilerle heyet raporu almak istesem ameliyattan sonrami yoksa ameliyat olmadan oncemi talepte bulunuluyor dizlerimde de sıvı kaybından dolayı iğne yaptırıyorum ayrıca iki kolda tendonlarda sorun çıktı ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim

Sonuç bu sekildedir tekrar ameliyat dedi heyet raporuna başvuru yapılabilir mi ?
Bulgular
SAG ALT EKSTREMITE VENOZ DOPPLER INCELEMESINDE:

Sag ana femoral venler, derin ve yuzeyel femoral venler, popliteal venler, krural venler, vena safena magna, vena safena parvalar incelenmistir.

Gri Skala Incelemede:

Venlerin duvar kalinliklari, lumen kalibrasyonlari ve ic ekolari kompresyona yanitlari tabiidir. Trombuse ait bulgu saptanmamistir.

Renkli ve Spektral Doppler Incelemede:

Venlerin renkle dolumu tabiidir.
Akim deseni spontan ve faziktir.

Sag VSM bileske duzeyinden itibaren izlenmemistir (opere).

Sag SFV ve poplitel vende valslava manevrasi boyunca devam eden reflu akim izlenmistir.

Safenapopliteal bileskede ve VSP de valslava manevrasi boyunca devam eden reflu akim izlenmistir. VSP kalibrasyonu popliteal fossa duzeyinde 8,1 mm olculmus olup fizyolojik sinirin uzerindedir. Kruris posteriorunda VSP ile iliskili varikoz venler izlendi.

Üst Alt