Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük bir çocuğa, şunu yaparsan annen veya baban ölür denmesinin zararları!

osmangazi

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
202
öncelikle çocuk anne ve babasını öldürme gücü olduğuna bu yaşta inanır.Cocuk sürekli korku içinde yaşar güven duygusuzedelenir.herhangi bir olumsuzluk olduğunda kendini suçlar özgüveni kırılır.korkudan dolayı gerçekleri söylemekten çekinir.isyankarlık içine kapanıklık gibi sorunlar yaşayabilir.Sürekli psikolojik etkiler bırakabilir.

yaramazlık yaptığında annen olmam yaramazlık yapıldığında bak polisi çağırım derlerdi

çocukları yaramazlık yaptığında öğretmenini ararım bak diyorlar kimi aileler

Cocuklar sevgi ve güvenle büyürler.tehdit yerine sevgi ve anlayışla yaklaşmak
daha kalıcı sonuçlar verir

Bazı bilinçsiz ebeveynler de "uslu durmazsan iğne yaptırırım" gibi saçma sapan şeyler söyleyip çocuklarda fobi oluşturuyor.

Ben şeyi duyunca çok garip olmuştum. 6-7 yaslarindaki oğlan cocugunu yaramazlik yapiyor diye, "sen deli misin, niye oyle yapiyorsun" diyerek azarlamisti annesi. Aylar gecti hala unutmadim.

Çocuğun doğası gereği aslında herşeyi deneyimlemek istiyor...bazen evet ne dersen de bildiğini okuyor ve sabır son noktaya kadar geliyor....Ama bunun durdurmanın yolu tabiki korkutmak değil....yaptığı şeyin yanlış olduğunu net ifade ederek geri adım atmazsan sonunda kendisi de inatlasmayi bırakıyor....ama anne baba olmadan cidden anlamak çok zor....bunun bı kullanım kılavuzu yok ne yazık ki....

çocukları büyüyüp evlendiği zaman da keşke gelselerde kap kaçak kırsalar da yeter ki bi görsem diyorlar kimi aileler

bazıları da cehenneme gidersin diri diri yanarsın şeytan yatağından alır götürür diyor. Henüz gelen giden yok.

Üst Alt