Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük bir miktarını devlet karşıladığı için akülü sandalyeyi yakınımıza veremiyoruz?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
biz kardeşime otto bocktan bi araba aldık bu özel koltuğuyla 12 milyar dı 2 milyarını devlet karşılamıştı bu karşıladığı miktar yüzünden arabayı zimmetlemiş bu yüzden kimseye veremiyomuşuz yakınımızda bir genç var 22 yaşında ona vericez ama veremiyoruz bu ne derecede doğru böyle bir bürokrasi olubilirmi nbilenler cevap verirse sevinirim

evet böyle birşey var yani zimmetleme banada verdi devletimiz saolsun wollex marka akülü lakin ölür veya iğleşirsen arabayı geri getir dediler :)

değil 2 sini 1 delikli mecidiyesinide verse yinede zimmetler :D sıkmayın canınızı biliyosunuz burası madein TÜRKEY :D

kardeşim kullanıyordu bülent abi ama malesef onu kaybettik bir buçuk ay önce :(

şimdi yakınımızdaki birisine vermek istiyoruz ama durum böle n yapalım bilemedik

Allah rahmet eylesin:(
Böyle bürokrasi düşman başına.
Paramızla rezil oluyoruz dediklerine bir örnek olsa gerek...
2 tl için bide zimmet pesss...
3 bin tl daha dün kendi kamu personeline zam yaptılar.
Bizlere gelince t. sandalyenin, protezin hesabını yapıyorlar. Allah bunları nasıl biliyorsa öyle yapsın:mad:

akadaşlar prosedürde, zimmetleme nasıl yapılıyor açıklar mısınız ? ve diyelim ki akülüyü birine kullanmak için verdiniz bir sorun yaratır mı ?

valla normal basit bir tekerlekli sandelyede bile zimmet var beş sene sonra hastanın olyor bu beş sene içerinde iyileşirse verceksin şayet iyileşmemisse ben sadece telefon actım kullanyom dedim tamam dediler gelecek sene tekrar arayıp kullanıyorum diyeceksin bizim konyada böle işliyor sizde nasıl bilmiyorum beş sene sonra zarfında ise yeni bir tekerlekli sandalye alma hakkımızda doguyor inşalah o vakitlere varmadan iyileşiriz allah yar ve yardımcımız olsun

Hay Allah. Çok üzüldüm. Gözümden kaçmış kardeşinizin vefaat ettiği. Sabırlar diliyorum.

Bu konuda ne yapılabilir bilemiyorum. Urfa SGK müdürü ile bu konuda birebir görüşmeyi denediniz mi? Ya da Valiliğe çıkıp bu konuyu çözmelerini talep edebilirsiniz bence. Mevzuat açısından çözülemez ama, bir yetkili insiyatif kullanırsa ortada sorun felan kalmaz.

açıkcası ben akrabama aldım akülü sandalye sizin yaşadığınız durumu bir başkası yaşamış SGK hastaya verdigi ki hasta bunu kendi parasıyla almış bir kısmını ödemiş sonra yatalakmış sanırım vefaat etmiş hasta yakını aracı SGK ya bırakmış (başka birine verilsin kullansın diye) bizde o dönem akrabam için akülü araç almaya çalışıyorduk SGK sağolsun akrabama verdi para falanda almadılar. cihazı eve kadar getirdiler raporları gerekli evrakları alıp gittiler zimmet konusuda doğru eğer zimmetlenmişse önce sgk ile görüşeceksiniz oradan bir üst düzey yetkili ile görüşün aracı vermek istediginiz kişiyi ifade edin onlar gerekli işlemi yaparlar hepsi evrak prosedürü işte... bürokrasi ülkesiyiz sonuçta... ancak durumunuzu dedigim gibi izah ederseniz yardımcı olurlar sanıyorum

sandalyeyi bir başkasının kulanması sorun teşkil etmez de sadece ticari amaçlı satmak sorun olur nasıl bi yasa bende anlayamadım akülüyüveriyolar sandalyeyi verdikleri kişi ölmesi veya iğileşmesi durumunda sandalye iyade edilecek :D benim düşüncemde malum türkiyede bişeyleri kötüye kulanma yaygın bunun önüne bir nebzede olsa geçme amaçlı galiba böyle bir sistem uygulanmakta

sinandenişz arkadaşım bu sandalya ve oturma aparatını biz ottobock firmasına yaptırdık yani bilisayaral ölçümleri yapıldı ve dışardan geldi oturma koltuğu babam kredi çekti hala ödüyo devlet bunu bize bağışlamadı yani biz bunu versek arkadaş kullansa devletin ne hjaberi olcak die düşünüyorumm:confused:

Eğer kurum yetkilileri insiyatif kullanıp sorunu çözmüyorsa, aklıma şu geldi: bir yerden eski/dandik bir akülü sandalye bulun, onu sgk'ya geri verin. Olmaz mı acaba?

Üst Alt