Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük çocukta şizofreni teşhisi konan var mı?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
Slm arkadaşlar paranoid şizofrenim cocugum 8 yaşında olmayan kişiler gördügünü söyledi koridorda maskeli cocuk bana bakıyor diyor doktora götürüp kücük yaşta mim lenmesini istemiyorum cünkü bu hastalık bütün hayatını maffeder 8 yada 9 yaşında cevresinde şizofreni tanısı almış kücük cocuk varmı ben bunu kücük cocuklar oyun icin uydurur sanıyorum ama bu bi belirti olabilirmi cevresinde bu yaşta tanı alan varmı duyan bilen varmı

tb2nhf sor bakalım yorganın altından ayağını çıkaracağı zaman canavar saldıracakmış gibi hissediyo muymuş öyleyse bi yardım alın :)

Yok abi koridorda maskeli cocuk bana bakıyor diye cok ciddi şekilde bagırdı bu kafama takıldı

tb2nhf şaka yapıyorum de bari de gülelim :) 8 yasında çocukta ne şizofreni akşama kadar televizyon karşısında izlediği çizgi filmlerden dolayı 1 hafta izlettirme bak kalıyor mu her çocukta olur öyle şeyler arkadan biri geliyomuş gibi hissetmeler felan

Bence çocuğun söylemini yabana atma bir an önce doktora götür.Hastaneye gittim doktor sana sen şizofrensin hadi al şu ilaçları yallah demez kaldı ki daha bu hasta çocuk o yüzden pedagoglar çok duyarlı davranır.Hastaneye götürmek temiyosan özelden pedagoga götür, sağlık bu asla ihmale gelmez.Doktora götürüne kadarda bi süre televizyondan,internetten vs uzak tutun.

Birine şizofren teşhisi konmak için yıllar geçiyo hastayı iyice tanıması lazım o kadar kolay değil yani.

Cavaplar icin teşekkürler arkadaşlar 8 yada 9 yaşlarında cevresinde bu tanıyı alan cocuk varmı cevaplarınızı bekliyorum

bende paranoid şizofreniyim
dedemde de bazı belirtiler ve hastalıklar vardı
gen haritamda var yani
yatkınlıktan dolayı bana geçti
çocuklarıma geçmesinden korkuyorum

velhasıl kendi çocukluğumu hatırlıyorum şüphecilik hep vardı.
eğer şüphecilik üzerine şeyler sezersen kontrol altında tutmanda fayda var. yirmili yaşlarda belirtiler görülmeye başlanabilir.Allah korusun

5 yasindan olmayan sesler duyan bi kiz biliyorum,simdi sizofren tedavisi goruyor.
Bir an once doktora goturun.
Ahmedkilicc her cocuk boyle soylemez,her halde cocuklarin boyle sozlerini ciddiye almak gerekiyor.

Cevaplar icin sagolun arkadaşlar

Öncelikle geçmiş olsun.Sizin ciddi olarak yardım almanız gerekiyor.Sağlık bu çocuk,bebek dinlemez.Lakin çocuğunuzu götürürken büyüklerin gittiği psikiyatristlere değil çocuk psikiyatristine götürün.Çünkü çocukların gittiği psikiyatristlerde çocukların eğlenebileceği vakit geçirebileceği araç ve gereçler var.En azından çocuk aklıyla ürkmesin evladınız.Gerçekten üzüldüm ben de şizofreni hastasıyım.Benim ataklarımın en basit düzeyde başlangıcı 5 yaşımdayken olmuştu.Bu yazıyı kendiniz okuyunuz: 5 yaşımdayken geçirdiğim atak sonucu yanımda bulunan kişiyi farklı bir varlığın görünümünde sanmıştım.Rüya görmem sonucunda senin hanımın bir şeytan olacak dendi rüyada ben de irkilerek uyandım uyandığımda yanımda uyuyan kişi Annem farklı bir varlığın bünyesine bürünmüştü.Tabi bu olay birkaç saniye sürdü.Bu yüzden tedbirinizi en erken şekilde almaya bakınız.Saygılarımla geçmiş olsun. :(

Üst Alt