Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük hücreli akciğer kanseri-sinirli ile emeklilik şartlarım nedir?

BoraBalli

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Yeni konu acamadigim icin buraya yaziyorum , kurallara aykiri ise lutfen silin-ve ozur dilerim.
2018 Mart sonuna dogru kucuk hucreli akciger kanseri tanisi koyuldu ve pesine 4 Nisan itibariyla 30 seans radyoterapi ve eszamanli 6 kur kemoterapi planlandi ve kismetse onumuzdeki Cuma 6. kemoterapim bitecek.KHAK sinirli-limited idi..Ve onumuzdek hafta kemo bitince beyne koruyucu radyoterapi de alacagim.Bircok yan etki yasiyorum ve bazilari kalici olabiliyormus..Fakat 4. kemo sonunda bilgisayarli tomografi cekildi ve su an icin kanser temizlenmis gorunuyor,tabi kisa zaman da pet de cekilecek,ve daha dogru bilgi gelecek..

Sorum sudur: KHAK demek , bu hastalik heran cikabilir,surekli galiba 3ay da 1 kontrole gidecem.Belki 10 gun sonra belki de omur boyu da nuks etmeyebilir ve insallah kurtulmus olurum.
Ama ben eger emeklilik hakkim varsa faydalanmak istiyorum cunku bazen kisa zaman da olumsuz gidebiliyor hersey ve biranda hakkin rahmetine kavusabilirim..Kucuk kizim var , emekli maasim en azindan baglanirsa o faydalansin istiyorum ki aslinda suan isimden ve maasimdan da memnunum.

Birkac sorum olacak:
1-Su an kanser yok gorunuyor ama tum tip bilir ki eger kucuk hucreli ise herzaman nuks edebilir ve verilen yasam suresi kisadir..Bu durum da iyilesmis gorundgu icin sadece %20 mi alirim tabloya gore?
2-Farzedelim %40 ve ustu aldim..
Edevlet guncel bilgim:Sigorta girisi 29.06.2000 / Toplam prim gun sayisi 5800...Askerligimi de 2005-2006'da 15 ay yaptim ve 2000'den beri askerlik haric en fazla 1 ay bosluk vardi.Ve son 7 senem iyi prim yatti , ornegin 2017 toplam kazanc 95bin gibi...

Gun olarak kurtarsam da %40 alirsam,sart 18yil-4080 gun..4080 dolsa da , 18 yil dolmamis oluyor.
a-her 2 sartta sene/gun dolmali mi
b-askerlik odersem herhalde dolduruyorum,bu mumkun mu?

Ozel sektor oldugundan ilk olarak galiba hastanden engelli raporu cikarmam gerekiyor,direk kendim mi basvurucam yoksa baska sartlar ve gereksinimler var mi?
Cok tesekkurler

Öncelikle çok geçmiş olsun. Dilerim uygulanan tedaviyle bu hastalığı atlatmış olun ve bu emeklilik vs. gibi dertlerle hiç uğraşmanıza gerek kalmasın.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla Evre 1 veya 2 seviyesinde bir akciğer kanseriniz var. Yanılmıyorsam bu düzeydeki tümörler için sadece %20 oran veriliyor. Başka sorununuz yoksa emekli olmanıza yetmez.

Radyoterapiye bağlı radyasyon pneumonisi, solunum sıkıntısı vs. varsa bundan ayrıca oran alırsınız. Kalp hastalığı, tansiyon, şeker vs. gibi şeyler de ayrıca eklenebilir.

Ancak yeni değişen mevzuatla kanser hastalarına GEÇİCİ malülen emeklilik imkanı getirildi. Bu şekilde 18 ay kadar bir süre emekli sayılıyorsunuz. Bu süre sonunda yeniden değerlendirmeye tabi tutuluyorsunuz. Konuyu incelemenizi öneririm.

Bunun için rapor vs. almanız gerekmiyor. Teşhis konulduğu tarihten itibaren 1 yıl içinde doğrudan başvuru yapıyorsunuz.

Bkz: https://www.yenisafak.com/bilgi/kanser-hastalarina-18-ay-malulluk-ayligi-3152518/

Eğer engelli raporu almak istiyorsanız, bunun için sizin şahsen "Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi" listesinden bir hastaneye başvurmanız gerekiyor. Listeyi internetten kolayca bulabilirsiniz.

Diğer taraftan, yanlış hesap etmediysem hem yılı (haziran 2018), hem günü doldurmuş görünüyorsunuz.

Son olarak; hastalığınızın ileri dönemlerinde nüks etmesi halinde Cyberbeam veya Truebeam gibi radyocerrahi tekniklerini de gözönüne almanızı öneririm.

BoraBalli Bildiğim bölümleri cevaplayayım

Askerliğinizi Sigorta girişinizden sonra yaptığınız için askerlik borçlanmanız sadece prim gününe etki eder sigortalılık süresine etki etmez

emeklilik için her iki(yıl ve prim) şartını sağlamanız gerekiyor verdiğiniz sigorta girişe göre zaten 29.06.2018 itibariyle(vergi indirimi almanız halinde) emekliliğe haketmiş durumdasınız

Ben hem rapor hem vergi indirimi için şahsen başvurmuştum

Merhabalar,
Bilgiler icin.cok tesekkur ederim.

Onceligim elbette iyulesebilmek ama khak de iyilesme ihtimali cok cok az.olup,5 sene yasam omru %5 bile degil..

Akciger kanseri ikiye ayriliyor~ kucuk hucreli ve kucuk hucre disi..Ve evreleme denilen kavram,yani 1 2 3 4 ve a/b leri kucuk hucre disi icin yapilitor..Kucuk hucre icinse.ya kisitli,ya da yogun diye sinifa ayriliyor..Aslinda ben gigus cerrahina gore,evre 3a idim..Ama onkologlara gore kisitli evre..Aslinda bu evreleme tedavi sekli ocin yapiliyor..Yani her evrenin tedavi secenejleri farkli..Ama ilginci cerrah ve inkologa gore tedqvim de farkli,tabiki.onkologu dinledim ben ve cok.sukur suan temiz gorunuyorum..Ama gel gelelim,daha tedavi devam edecek ve surekli kontrol vs ve elbette biryerden cikacak ve insallah o.zaman.gec olmaz...Bugunlere de.cok.sukur..

Bu.soruyu.sormamda ki neden ayni.durumu.yasayan var mi.diyeydi,yoksa domtorlarin bile celistigi konuya tam cevap.alabilmem mumkun degil.Zaten.kurul da.onkolog ve cerrah varsa,onlar da farkli.oran veeecwktir[emoji3][emoji3] ama bicilen kisa.bir.omur var ve eger bana rapor vermezlerse ayip.edwrler:)
Inancim ve savasim.sonsuz,ben.yasayacagim.diyorum ama.istatistikler pek guldurmuyor..Ben.de erken.emekli.olup,yine calisip hem daha.cok.maas alip,hem de ansizin vefat edersem en.azindan.kizimin.okul vs.masraflarini karsilamak..

Bu arada ben.o 18 seneyi fiilen calismak olarak algilamistom,demek sene.olarakmis buna.cok.sevindim..

23u.itibariyla hastaneye basvurcam ve isleyisi ve sonucu paylasacagim.

Saglikli gunler.dilerim

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Size fuzuli umut verecek değilim. Bu gerçekten kötü bir kanser türü...

Ancak şunu da söylemek isterim. Ben tıp doktoruyum. 14 yaşındaki bir yakınıma 20 yıl önce böbrek kanseri teşhisi konuldu. Numuneleri inceleyen patalog arkadaşım 5 yıllık yaşam beklentisinin %10 civarında olduğunu söyledi. Bu patalog arkadaşımı 2 yıl sonra başka bir kanser türünden kaybettik. Bahsettiğim yakınım ise gayet sağlıklı.

Tıp bir istatistik bilimidir. %5'e de girebilirsiniz, %95'e de. Bu tür kanserlerde amaç, yaşam süresini olabildiğince uzatmaktır. Çünkü her an yeni teknikler, yeni ilaçlar vs. çıkabilir.

Tekrar geçmiş olsun.

Emeklilik için 2 yol izleyebilirsiniz.
1. Yukarıda bahsettiğim şekilde geçici malülen emeklilik. Bunun yolu daha kolay olmakla birlikte malülen emekli olduğunuzda başka işte çalışamazsınız.
2. Erken emeklilik: Bunun için %40 üzeri rapor alıp bunu maliyeye onaylatmanız, ardından emekliik başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Bu da rapor için yaklaşık 1 ay, maliye onayı için 1,5-2 ay, emeklilik için 1-1,5 ay gibi bir süre demek. İmkanınız varsa eşi dostu devreye sokup süreçleri hızlandırın.

Geçmiş olsun. Sigara iciyormuydunuz yâda kaç tane içiyordunuz? Agir sigara mi içiyordunuz?

ankaref

Gunaydin,evet iciyordum..Ama akciger kanseri icmeyenlerde,pasif.icicilerde,gunde yarim paket 10sene ve uzeri.icenlerde,veya bu.sekilde.icip son 10.sene de birakanlarda da cikabiliyor.Ben 43 yasinda yakalandim..Sigara icenlerde jucuk hicreli olusuyor ve bu tedaviyi cok cok zor,hatta %95 imkansiz kiliyor.Iciyorsaniz biran evvel birakin ve ojsuruk vs varsa gogus cerrahina gorunun.

MeTePe

Tesekkurler hocam.Bu ptesi veya sali rapor icin ilk adimi atacagim terslik olmazsa.Zaman problemim veya cok acelem yok,ama keske tanidigim olsaydi da.ugrasmasaydim..Ama sene sonunu beklemem daha.hayirli,kendimi isten.atildi gosterip extra 6 maasa kadar alma ihtimalim de var.Tesekkurler

cok geçmiş olsun. sizin yaş gençmiş. çok mu içiyordunuz sigara günde kaç tane,ve hangi sigara acaba agır mıydı ?

ankaref

3 paket,pek marka takintim yoktu,kent iciyordum son seneler de..

ah be kardeş. 3 paket tam intihar Allah şifa versin. o yüzden sordum sigara sayısı artınca kaçınılmaz oluyor akciger kanseri. az sigara kısmet ama 2-3 pakette kesin oluyor gibi

Arkadaslar bir sorum.olacak;
13 agustos,haftaya ptesi silivri devlet hastanesine engelli raporu alabilmek icin randevum var,amacim wrken emeklilik..
Toparlayabildigim bilgiler netic3sinde dikkat etmem gereken.hususlar;
~dilekce de kademeli engwlli emejliligi yqzilmasi
~resim,ncuzdan fkopisi
~elimde ki pataloji vs raporlar

Sormak istedigim,
Eklemek istwdiginiz,tavsiye nitelginde birseyler var mi?Ben malulen istemiyirum,emejli.olabilirsem,calismaya devam edicem,etmek zorundayim..Yanlislikla,malulen raporu alabilirmiyim %60 alirsam,neye.dikkatetmeliyim?Dilekce.orneklerinde.malulen yazuliyirmus diye.duydum..

14unde beyin mr,27sinde.tekrar pet cekimim var,en son temizdim bt'ye gore..Bunu.belirteyimmi kurula?

Ellerimde.ve sol tarafimda.uyusma,gozlerde bozujluk,surekli asiri.kalp.carpintim,ve daha evvel sol.dizimden.3 ameliyatim var ve sol.daki.uysuma.dizime.ve mobilitesine engel.teskil ediyor ama elimde hicbirinin.raporu yok..Bunlar kemoterapi yan etkileri muhremelen ama en.sin.kemomu 3 hafta sonce.aldim,duzelmedi..Bunlari orda belirtmelimiyim yoksa rapor.olmadan bir.ise yaramaz mi?
Tesekjurler

Arkadaslar merhaba.
Bugun.saglik raporu icin.hastanedeydim.Yajlasik 3.5 saat icinde.tum.isim bitti ve carsamba gunu kurul icin cagrildim。
Gogus hastalijlari %80
Fizik tedavi %10
Dahiliye %10

Aslinda kbb ve piskolojiden de alabilirdim ama cok yoruldum..

Aslinda bana puan vermrsi gerkeen onkoloji idi ama o bolum yokmus..Bu puanlar kurul/heyet tarafundan dusebilir mi?

Sonucta ihtiyacim %40 emekli.olmak icin,eger alirsam bir.sonra ki.adim ne.plmali?
Tesekkurler
fd16817cd0c4f0183c475323b3bb0946.jpg

Pek düşmez puanlarınız.

Tesekkur ederim hocam.

Bugun heyet icin beklemwdeyim.
Hastane yogunlugundqn sorulara cevap alamiyorum,o yuzden size danismak istedim,cunku bircok planimi rapor alabilirsem degistiricem ve hayatima farkli yon.cizecegim kismetse..
Amacim %40 alip,erken emekli olmak ki 18sene uzeri,yaklasik 6000 gunum var,sartlar yerinde.

~Heyet bana direk rapor verir mi yoksa,kimlik teyidi yapip,1 ay gibi bekletip gel raporu al mi diyecek?
~Benim,bor sonra ki islemim ne olmali,maliyeye mi.godecegim rapor elimde olunca,ve son.islem nedir?

Tvsiyeleriniz,islem hizlandirsbilmek veya surec icin var mi?
Yardimlariniz ocin tesekkurler MeTePe

aesacus Tesekkurler.Sgk heyet raporunu kontrol ediyor mu,yoksa hersey hastane heyetinde mi.bitiyor?

Raporu kontrol ediyor. O yuzden maliyeye raporunuzu gonderirken, tum tetkikleri, patolaji raporlarinida ekleyin.

Mecburen hastane raporunu bekleyeceksiniz. Hastanede başhekimle görüşüp durumunuzun aciliyetini dile getirip ricada bulunabilirsiniz. Belki işe yarar. Siyasetçi (özellikle AKP'li) eş dost tanıdık varsa devreye sokabilirsiniz.

Hastane raporu çıkar çıkmaz maliyeye vergi indirimine başvuracaksınız. Yaklaşık 30-60 gün içinde vergi indirimi onayınız gelecek.Bu onay size değil, çalıştığınız işyerine e-tebligat şeklinde E-İmzalı evrak olarak gönderiliyor. İşyeriniz sizi önce engelli kadrosuna alacak. Alır almaz engelli kadrosundan emeklilik çıkış koduyla işyerinden ayrılacaksınız. SGK'ya emeklilik için evraklarınızla başvurunuzu yapacaksınız. SGK 10-15 gün içinde size tahsis numarası verir. O numara verildikten sonra işyerine tekrar giriş yapabilirsiniz.

Emeklilik işlemleriniz 1-1,5 ay kadar sonra tamamlanır ve ilk maaşınızı o zaman alırsınız.

Not: İşyeri çıkış kodunuza dikkat edin. Malulen Emeklilik yazmasınlar(Kod 9)

Siz normal emekli şeklinde işten çıkacaksınız (kod 8)

Bu arada endişeniz olmasın. Havada karada %40 üstünde alırsınız. Vergi indiriminiz de onaylanır.

MeTePe

Cok tesekkurler.Heyette sadece resim.kontrolu yapildi,ilk defa mi basvurdugum soruldu,cuma gel raporu al dediler.

Bakalim hayirlisi olsun,hepinize cok tesekjur ederim.

Valla çok iyi.. Bu kadar kısa sürede rapor süper.

Daha yeni bir çalışanım rapor aldı. 1,5 ay bekledi. Raporunuzu alır almaz vergi indirimi için maliyeye başvurunuzu yapın.

Yukarıda eklediklerim de gözünüzden kaçmasın:

"Not: İşyeri çıkış kodunuza dikkat edin. Malulen Emeklilik yazmasınlar(Kod 9)

Siz normal emekli şeklinde işten çıkacaksınız (kod 8)

Bu arada endişeniz olmasın. Havada karada %40 üstünde alırsınız. Vergi indiriminiz de onaylanır.
"

Hocam tesekkurler.Hemen emekliye ayrilmayacagim.
~Iyi veya su an ki maasimi emekli maasimla karsilayacak bir i bulunca
~Ya da isyeri senesinunda girdi cikti yaomayi kabul wderse

Ama her kosulda da.tek wmejlilik basvurusu kalsin.diye ben.vergi indirimi ve engeli.karti icin basvurabulirim dwgil mi?
MeTePe

Emeklilik başvurusu yapmadan da SGK'ya başvurabilirsiniz.

Bunun için işyeriniz vergi indirimi girişinizi yaptıktan sonra SGK'ya yazı ile ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe veriyorsunuz. Bu dilekçeye yanıtta size şartları sağlayıp sağlamadığınızı bildiriyorlar. Şu kadar gününüz var, şu kadar yaşınız var, şu tarihte emekli olabilirsiniz diye...

Bu arada emeklilik nedeniyle işyerinden çıkış yaparsanız kıdem tazminatı alma hakkınız olduğunu da unutmayın.

MeTePe

Hocam cok tesekkur ederim.Yarin raporu alacagim,ve diger islemler bayram bitisine meteakip baslatacagim.Tazminat hakkimi biliyorum,7 sene.icin.cok fazla olmasa da yine.de hatri sayilir,alacagim tabii..

Istedigim vergi dairesine gidebilir miyim,yoksa isyerimin bagli bulundugu VD'mi olmali?

Tesekkurler

İl vergi dairesi başkanlığına başvurmanız gerekir diye biliyorum. Onlar Ankara'ya gönderecek. Ama yine de bir kontrol edin.

İşyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesi başkanlığı engelli vergi indirim bürosuna wep te ki müracaat evraklarıyla başvuru yapmalısınız

Merhabalar

Ptesi saglik.kurulu doktor gezmeleri,carsamba heyet ve bugun.cuma %83 raporumu aldim,5 isgunu surdu..

Allah geri kalan.islemlerde yardim.etsin.

Yol gosteren herk3se tesekkurler.

https://i.hizliresim.com/nl9N85.jpg

MeTePe hocam;
Raporumu aldim ve emekli.olmaya karar verdim.
Soracaklarimdan bildikleriniz varsa musait olunca yardimci olur musuniz?

Vergi dairesine vergi indirimi icin basvurucam.Daha sonra cevap isyerime gelecek,ve ben istifa edicem;
Itsen.cikisim emeklilik icin olacak~kod 8
daha sonra sgk basviricam...
~Maas istifa tarihinden.itibaren mi gecerli olacak?
~Vergi dairesi puan kirip,rapor iptal edebilir mi?
~En onemlisi,isyeri beni isten.cikarmis gibi gosterirse,ben wxtradan 4 5 maas alabilecem..Ama o zaman emeklilige basvuramam degil mi? Eger basvuramazsam,rastgele asgeri icret biryere girsem,baglanqcak emekli maasim duser mi,cunku burada brut ucretim yuksek sayilir,ve yanlis hesap yaomadiysam 3500 civari emekli maasi alicam,ama risje etmek istemem..
Ne onerirsiniz?
Tesekjurler

Vergi dairesine müracaat ettikten sonra emekli olabilmeniz için vergi indirim belgesi almış olmanız şart tazminat sorununuz yoksa müracaat ettikten sonra işten ayrılabilirsiniz zaten vergi indirim belgesi 2.5 /3 ay sonra gelir dedi bana memur bende bekliyorum 1 ay oldu birde 3500 tl emekli aylığı için takribi 12 bin net aylığınız olmalı yanlış bilmiyorsam

Vergi dairesine vergi indirimi icin basvurucam.Daha sonra cevap isyerime gelecek,ve ben istifa edicem;

Hemen etmeyeceksiniz, önce işyeriniz sizi engelli kadrosuna alacak ve vergi indirimi uygulayacak.

İstifa etmeden emekliliğe başvurabilirsiniz ama işlemin tamamlanması için sizden ayrılma bildirgesini isteyecekler. Ancak son zamanlarda bu emeklilik işlemleri normalden uzun sürüyor. O yüzden son ana kadar istifa etmemenizde yarar var.

Maas istifa tarihinden.itibaren mi gecerli olacak?

Maaşı tahsis tarihinden itibaren veriyorlar. İstifa tarihinden vermiyorlar.

Vergi dairesi puan kirip,rapor iptal edebilir mi?

Edebilir, yetkisi var ama sizin durumunuzda pek olası değil. Puan da kırabilir, puan da ekleyebilir. Sizin içiniz rahat olsun. Sizi pek etkilemez.

En onemlisi,isyeri beni isten.cikarmis gibi gosterirse,ben wxtradan 4 5 maas alabilecem..Ama o zaman emeklilige basvuramam degil mi?

Başvurabilirsiniz de bu ekstra 4-5 maaş kısmını anlayamadım?

rastgele asgeri icret biryere girsem,baglanqcak emekli maasim duser mi

1-2 ay asgari ücretle çalışmanızla emekli maaşınız düşmez. Yine 3500 civarı alırsınız. Sizin son aldığınız maaş değil, toplam yatmış prim rakamlarınızla maaşınız hesaplanır.

Bu arada puanınız da yanlış hesaplanmış.

80+10+10= 83,8 = 84 olması gerekiyor.

Ankara'dan büyük olasılıkla 84 diye düzelterek gönderirler.

DÜZELTME:
83 doğru imiş.

80+10+5 yazmışlar rapora.

Üst Alt