Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçülen mesane yüzünden ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim?

33barış

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar benim merak ettiğim daimi sonda kullanımıyla birlikte tamamen küçülen mesanenin ne gibi zararları olur ve bu durumda nelerle karşılaşabilirim şimdiden herkese teşekkürler

17 yıldır daimi sonda kullanıyorum pek bi sıkıntı yaşamamakla beraber enfeksiyon hep var kurtulmak mümkün değil arada ilaç kullanıp geçiyor fakat 3 güne gene aynı enfeksiyonla yaşıyorum anlıycağın haftada birv sondayı değiştiriyorum

5 günde bir değiştirmek daha iyi gibime geliyo yağlanma ve tortular sonda nekadar çok kalırsa artıyor

8 sene öncesinde silikonlu daimi sonda kullanırdım 1 ay içerde kalırdı maffetti mesaneyi yara oldu ve ameliyat oldum içerde fazla kalmaktan ve enfeksiyondan ötürü bol bol limonata için iyi geliyor

Küçülen mesane herşeyden önce böbrekler açısından risk yaratır. Bu, asla göze alınmayacak bir durumdur. İkinci olarak da gündelik yaşam kalitesini düşürür. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı zorlar...

arkadaşlar banim gibi boyun kırıkları olan arkadaşlarda mesanenin ici kapasitesinden fazla dolunca buda tansiyonu yükseltiyor bu da ister istemez zarar verebiliyor onun için mesane kapasitesini iyi bilip büyütmek için çok fazla zorlamamakta bence fayda var

Evet, çok doğru Barış. Mesaneyi zorlamak her açıdan riskli...

Üst Alt