Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulağımda basınç ve uğultu sesleri var. Kulak konusunda uzman hekim tavsiyesi..?

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
3-4 gündür çok çekiyorum ya arkadaşlar yardımcı olun lütfen :( 3 gün önce grip oldum ama çok sürmedi hemen iyileştim o gün.ardından kulağımda hep aynı tonda daha öncede oluyordu ama bi kaç saat sonra gidiyordu şimdi sürekli aynı sesler yürürken attığım adımın sesini dahi kulağımda hissediyorum.doktara dün gittim 4 tane ilaç yazdı.şu an yeni yeni çözüyorum mesela 3 saattir yoppun bir şekilde kulaklarım çınlıyordu nabız atması şeklinde ama şimdi kesildi hafifledi.Daha önceden çınlama vardı ama ona alışmıştım bu biraz ağır oldu kaldıramıyorum :( ne yapmam gerekli bildiğiniz uzman doktor varmı tedavisi falan ?

gripten sonra normal kulakta sorun varsa dahada normal cinlama:) birde bahar havalari disari cikamayan hemen kapiya cama kosuyoruz acik hava diye iste bu mafediyor insani:)
doktor care degil bu ugultulara dinlemiyolar bile caqre olamadiklarindan:mad: ilac milac kullandim ne kadar bu basbelasindan kurtulayim diye hic banamisin demiyor :(yorulmayacaksiniz fazla kahve cay icmeyeceksiniz cereyana maruz kalmayacaksiniz uykunuza dikkat edecek sinirlenmekten kacinacaksiniz carwe bu

1 ay oldu tam...Şu anki durumum çok daha kötü baş dönmesi belirdi.Bi de bu çıktı....

Doktora da gittim ama onlarda ilaç yazıp gönderiyorlar....basınç varmış kulağımda....

İşitme testi yaptırdım işitme kaybımda bir değişiklik yok.Çınlama değil de dolgunluk hissi vardı aşırı sonra bu his kesiliyo baş dönmesi beliriyo.Ama iki gündür normalim inş böyle kalırım.

arkadaş antibiotik tedavisini bırakma. endeskobi yaptırmamıssan yaptır. kulaktaki basınç artışının türlü sebepleri olabilir.
doktorluk oynamak iyi değildir. uzmanın görüşüne inanmak lazım; ancak eger sorun devam ederse bence doktordan emar çekilmesini iste.

4 gündür normalim kendiliğinden geçti. tedavi için tabiki de bilimden faydalandım ama en önemlisi ise dua.....doktorların verdiği ilaçlar etkili oldu galiba sonrasında ilaçlarıda bıraktım aşırı derecede yan etkisi vardı esneme,uykusuzluk,...vs..vs.notropil,diazomit,paxil bunları kullandım.Notropili düzenli içtim (800mg) ağır bi hap. Günde iki tane içtim.Artık her sabah kalktığmda şükrediyorum rabbime.:)

geçmiş olsun twilight..ben iki ay öncesine kadar kulak ağrısı,sorunu vs. bilmezdim velhasıl Kulağıma bir damla su kaçmasıyla tanışmış olduk geçenlerde =)
kulağım tıkandı önce aynı sendeki gibi dolgunluk hissi yaşadım normal bir devlet hastahanesine gittim orda kulağımın yıkanması gerektiğini söyledi dediğim gibi daha önce kendimde ve ailemde kulak sorunu yaşayan olmadığı için kulağı suyla yıkatmanın sakıncalı olduğunu bilemedik..ve neticede kulağım yıkandı suyla yıkandığı için iltihap ve mantar oluştu kulağımda... özel bir hastanede 1 bucuk ay boyunca haftada 2 kez aspiratör tekniğiyle kulak yolumdaki mantarlaşma ve iltihabı gidermeye çalışıldı.Doktorum grip ve nezle asla olmamam gerektiğini söylemişti..Şuan iyiyim birdaha yaşamam inşaallah..Neyseki bu sayede kulağında ne kadar önemli bir organ olduğunu anlamış oldum :)

dikkat etmek gerekli belki mevsimseldir diye düşündüm ben ama 9 sene öncede aynı şekilde başım falan dönmüştü ozmn biraz küçümsedim hastaneye gtmedim sorumsuz davrandım ama artık elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorm..inş bir daha yaşamayız gerçekten çok zor bir durum sizede geçmiş olsun.Birde çoğu sitede bu dolgunluk hissi yaşayanların sonucu nasıl olyor diye merak ediyordum iyileşen yazmamış bilgilendirme yapmamış orası sinir bozucu araştırmadığım site kalmadı çoğu kişide aynı sorun var ama tedavi sonucuna gelince kimse paylaşmamış birşey.

Kulakta denge merkezleri varya hani dengenin sağlanmasından sorumlu olan.. Onların zarar görmesi durumunda bünyede baş dönmesi yapabiliyor diye duymuştum..Benim kulağımdaki dolgunluk hissi orta kulak iltihabından kaynaklanıyordu.Evet mevsimselde olabilir..Ama dolgunluk hissinin çok önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum buşonlar varya kulak kiri deniyor onlardan veya iltihaplardan kaynaklanıyor genellikle.. Ancak çınlama ve denge bozukluğu konusunda ihmal etmeyin derim..

evet sadece dolgunluk hissi var ise orta kulak..ama dolgunluk hissinden sonra baş dönmesi meydana geliyorsa iç kulak... çınlamam normal yani çok şükür ki 8-9 senedir aynı seviyede...denge bozukkluğuda görülmüyo zaten başım dönünce dengemi kaybetmem normal ama şu an maşallhım var:)

Seninde çok önemli birşeyin yokmuş o zaman.Sevindirik oldum senin adınada..=)Rabbim dermansız dertler vermesin bunlar birşey değil..!

teşekkür ederim. :) Rabbim dertli kullarına deva, şifa bekleyen kullarını şifa versin aminnnn.Şükredelim.

Merhaba, umarim daha iyisinizdir, bende ayni sizin gibi hafif bi gripten sonra kulagimda viiiinnn diye bir ses var ve kac gundur devam ediyor, sence ne yapmaliyim??

Sol kulağımda 4 gündür çınlama var sanki bir şey basınç yapıyor kulağıma müzik dinlemekten tutun çevremdeki insanların seslerine kadar kulağımda sesler tekrarlanıyor ve bu durum çok rahatsız ediyor :S dün doktara gittim işitme testine gönderdi sonuçlara baktı önemli bir şey yok dedi 2 tane ilaç yazdı bir antibiyotik bir de burun sprey'i. Geçtiğimiz yaz bir halı saha maçında arkadaşın birisi şaka amaçlı bir torpil atmıştı o da benim yanımda patladı 2 hafta kadar aşırı derecede rahatsız edici çınlamalar oldu daha sonra geçmişti ara ara çınlamalar oluyordu ama geçiyordu şuan ise durumum çok farklı bir boyuta geldi 'bu ses tekrarı olayını ilk kez yaşıyorum ve çok rahatsız ediyor' :S

Bendede 1 buçuk ay önce kulağımda atma gibi güp güp sesler gelmeye başladı çok sinir bozucu... bu olaydan sonra bir düğüne katılmak zorunda kaldım ve çınlamada başladı arada sırada hafif ağrıda giriyo :((

Sizin yaşadığınız bu çınlama ve kalp gibi atma seslerini 5 yaşımdan beri aralıksız yaşıyorum.. Artık öyle alışmışım ki, bazen farkına bile varmıyorum.. Çok çok kötü bir durum.. Malesef tedavisi yok.. İler de tedavisi olur mu bilinmez

şu aralar aynı sorunu yaşıyorum acaba nasıl geçebilir. işitme kaybı veya kulak zarında bir sorun yok. ara sıra kulağımda vızzz vınn gibi sert bir ses oluyor. basınç hissi de yaşıyorum

Benimde tıkandı açılsın bekliyorum boğazım şişmişti bol bol esniyorum sakız çiğniyorum işlh açılır

Çınlamaya ilç var vermedimi doktor

Üst Alt