Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak arkası işitme cihazında hortuma bastırınca ses artıyor..?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Kulak arkası kullanıyorum.hortumu bastırınca ses artıyor bırakınca normala dönüyor.hortum yada kalıp değişmesimi gerekiyor yoksa yenide olsa aynısı mı olur?

hortumu niye elleyip duruyorsun sende:) elleme
isitme cihazina elin yaklasik tutarsan cihaz oter
kalibin kulaga uymaz yerinden oynarsa oter
hortumda yirtik catlama varsa sen ellemesende oter hortum deistirmek bisi diegil git merkeze 3 liraya degistirt
kalip ben bes yili gecti 6 yildada kullaniyorum hic otmuyor kalip aldirma fobimi yenersem yeni kalip yaptircam ama olum gibi korkuyom odyocunun elinde siringayla kulagima akitacagi mayiden:mad: hicte yaptirma dusuncem yok gittigi yerte kadar:)

Kalıbın ucu kanala dayanıyordur. Büyük ihtimal kanal deliği yanlış yere açılmış.

hortumu ya da kalıbı bastırınca sesin artması doğal,
çünkü bastırınca kalıbın kulağa tam oturmasını sağlıyorsunuz...
ben de iyi duymam gerektiği zaman kalıba bastırırım...
kalıbınız kaç yıllık bilmiyorum ama yeni kalıp kulağa daha iyi oturacağından daha iyi duyacağınız kesin...

kalıp yapan firmalar değiştirme periyodunu 6 ay derler, ama biraz abartırlar,
yılda bir değiştirilse kafi bence...

sevgili Shukufe, sizin 5-6 yıl değiştirmemeniz fazla olmuş biraz.. :)

işitme cihazı

arkadaşlar acaba kulak içi cihazlarda durum nasıl bilgisi olan varmı. ben beş senedir yenilemedim.

evet fazla oldu sevgili antioksidan 6 inci yil:( yeni bilgisayardan kalip aldirma sekli oturuncaya kadar surdurmeyi dusunuyorum bu eski kalibi kullanmaya
obur kulgi doktorlarin koklear implant hatasiyla derinden etkilenip odyoculara emanet edemiyorum cok azda olsa duyan kulagimi
otme olmadiktan sonra duymaya zarari olmaz degilmi

shukufecim daha sağlıklı duymak istiyorsan kalıbını yenilet.. 6 yıl gerçekten uzun bir süre... eski kalıbın elinde olur zaten.. yenisini beğenmezsen tekrar eskisini takarsın.. benim fikrim bu..

yeni kalip cok iyi olurda o kadar cesur ben kalip aldirmaya ne kadar niyetlensemde odyocuya emanet edemiyom kulak deligimi sersemce bi korku iste uykularim kaciyor
degil odyocu doktorlara bile elletmiyorum duyan kulagimi bir levent sennaroglu doktorum buson temizlemeye ona giderim pahali olsada ki ecel terleri dokerim is bitene kadar isitme zarar gelcek diye aklim cikiyor gamzecim

kalıplar silikon olduğu için sıcak ve soğukta sertleşir en fazla ömrü iki yıldır.ben en geç iki yılda bir kalıpı değiştiririm.

yok yok mevlut bey benim kalip ymusacik:) daa koku yapiyor onuda cok yikamayla halletmeye kalkiyom buda kalipla hortumn cabuk ayrilmasina vesile olsada oyle idare ediyom
korku daglari bekliyor coook feci bir korku ki olecegimi bilsem oyle korkmam

gereksiz bir korku... çünkü kulak kanalına zerk edilen jelin kulak zarına ulaşması ve zarda hasar yaratması gibi bir olasılık yok....
o jel kulak kanalının 2. boğumunu kesinlikle geçmiyor... o boğum ile zar arasında da 1-1.5 santim mesafe var....

arkadaşlar bu durum bendede var kalıbı yeni yaptırdım aradan 1-2 ay geçmiştir sonradan fark ettim; kalıbın hortumuna çok hafif bastırınca çevremdeki ses daha net çıkıyor. kalıbım gayet temiz ve incelediğim kadarıyla olumsuz bir yapıya rastlamadım.. sebebinide anlamadım.. birde kalıbı kulağıma bastırıp bıraktığım zaman kulağımı elimizle bastırıp kapatmak gibi oluyor ses az geliyor. yalnız değilmişim :)

Ses şiddeti birim hacimden birim zamanda geçen ses enerjisidir. Hortumu bastırdığınız zaman hacim daralıyor. Aynı ses daha dar bir hacimden aynı enerjiyle geçince sesin şiddeti yükselmiş oluyor. Sorun tamamen fiziksel diye düşünüyorum.

wow; bu yönden düşünmemiştim jonturka yazdıklarına hayran kaldım :)

haklı olabilirsin..

Üst Alt