Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak arkası küçük işitme cihazlarının problemli olduğu söylendi doğru mu?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kanaliçi aldığım iştme cihazım arızalandı ve para iadesi yapıldı.. kulak arkası için çok büyük işitme cihazı çıkardı işitme merkezi bense artık çok ileri dereceli kayıplar için de küçük cihazlar olduğunu duydum ama onlar çok problem çıkarıyor dedi işitme merkezi.. siz ne diyorsunuz bu duruma? kaybım 85-90 db..

sorsaydınız, ne gibi problem çıkarıyormuş? öyle bir şey olsa mutlaka internette bu konuda yazılar çıkardı. bana inandırıcı gelmedi. ellerinde küçük cihaz olmadığı için size büyük boy bir cihaz satmak istemişler gibime geldi.

hoparlörü dışarıdaymış bu nedenle sürekli arıza yapar küçükler dedi.. üstelik küçük cihazda parçalar da küçük olur senin kaybına uygun olmaz dedi.. ben de araştırmak istediğimi söyleyip para iadesi aldım..

Bence alakası yok hele dijital işitme cihazları çok iyi senin istediğin ses aralıklarında istediğin zaman bilgisayar ortamında ayarlayabiliyorlar. Ben ondan kullanıyorum ve memnunum yani tavsiye ederim...

senelerdir kullandığım işitme merkeziydi bu olay ile bağımı koparrdım arkadaşlar.. bana öyle büyük işitme cihazı çıkardı ki kabul edemedim.. kulağımı kaplıyor resmen.. tamam küçükler olmasa başka çare yok mecburum derim ama küçükler de gayet iyiyse ve sağlıklı ise neden takoz bir moel kullanayım ki.. bana telefonlardan örnek veriyor nasıl eski takozlar bozulmuyordu ama şimdi bu çıkan küçük çok programlı cep telefonları sürekli bozuluyor küçük işitme cihazları da öyle sürekli problem çıkarır diyor..

gamzecim sana bisi soliyim ama bana kizma
valla at nali diil bilgisayarimi kafama degil boynuma takip gezerim eger iyi duyacaksam:) gel gorki su kullandigim canta 780 d ile bile elimden dusurdugum seylerin sesini duymaz oldum bu siralar konusmayi anlama dursun gel gor ki ameliyat paralarinin altindan kalkmak icin yeni cihazlarin en ucuz bana ses duyuracak olanlarini arar oldum
sende bu kulak arkasi seylerin buyuklugunu takma istersen:(
istersen bana oticon chilinin maketini yolladi kendi cihaziml;a karsilastirdigim zaman kucucuk kaliyor chili
oyle bir isitme kaybi ki benimki artik sesleri duyarsam sevinicem:(konusmayi anlama dursun

shukufecim seni çok iyi anlıyorum.. ama benim henüz çok şükür ki o boyutta değil.. ben sadece kaybıma uygun bir cihaz arıyorum ama madem ki daha küçük boyları mevcut ise ve maddi olarak da kaldırabileceğim bir fiyat ise neden değerlendirmeyeyim ki.. elbette ki önemli olan duyabilmek buna kayılıyorum.. ben de kaybımı daha fazla kaybettiğim noktada istesem de istemesem de o büyük cihazları kullanmak zorunda kalacağım hatta belki de koklear implant a mecbur kalacağım ama şuan için sadece elimdeki imkanları değerlendirmek istiyorum..

shukufe de çok haklı, sen de haklısın. illa satıcıların satmaya çalıştığı modeli almak zorunda değiliz. kaybımıza en uygun, en iyi sesi veren cihaz hangisiyse onu almalıyız. bunlar içinde görünüş olarak da en uygunu neyse onu tercih etmemizden doğal bir şey olamaz... bence siz de oticon chili'yi deneyin... hem küçük hem güçlü hem de kaliteli bir cihaz...

@hunsal
bana işitme merkezim kaybıma uygun olarak bernafon neo 112 yi önerdi ve sipariş verdi tek kulağım için şimdilik... maalesef kaybıma uygun olanları tek tek deneme şansı vermiyorlar ki.. hangisi uygun diyorlarsa onu seçmek zorunda kalıyorum..

gamze marka bir cihaz al oticon.. phonak.. widex ve siemens olsun derim. phonak nadia V önerim. ama çok pahalı 2500 duymuştum.

bernafon neo 112 modeli için de pazarlklı fiyatı 2500tlden alıyorum zaten.. ama benim kayıp türüm değişikmiş.. her iki tür işitme kaybım mı ne varmış.. onu da cihazı almaya gittiğimde soracağım tekrar adını unuttum.. bana uygun olacak model buymş.. 3 model çıkrdı ama en iyisi bu dedi.. diğer modelelrin adını hatırlamıyorum... diğer kuşağıma kanal içi yaptırmıştım siemens marka 2 hafta içinde arıza yaptı.. kanalım ile alakalıymış.. ama 2 hafta gayet iyi iken sonra bir anda arıza yaptı.. artık kime güveneceğimi bilmiyorum.. işim biaz şansa kaldı.. odyoloğun insanlığına güvenmeye çalışıyorum.. tavsiye ettiği cihaza olur verdik mecburen çünkü bir an önce kaybıma uygun cihaz kullanmam gerekiyor çünkü benim kaybım hızla ilerliyor..

mix (mixed) tip kayıp diyorlar seninkine. biliyorsunuz 2 tür işitme kaybı var: bir tanesi kondüktif denen ve ameliyatla vb. tedavilerle düzeltilebilen işitme kayıpları. örneğin kulak zarında yırtılma veya orta kulakla ilgili sorunlar bu kategoriye girer. diğeri ise, sensorineural denen ve hiç bir şekilde tedavi edilemeyen kayıplar. işitme kaybı her iki tipi de içerenlere ise mixed tip kaybı var denir. anladığım kadarıyla seninki bu tip bir kayıp. ama bu durumda dahi tek alternatif bernafon 112 değildir! neo 112, giriş sınıfı, 5 kanallı, 71 dB kazanca sahip bir cihaz. 2500 liraya da çok pahalı! en fazla 1500 lira eder. Bunun eşdeğeri Oticon Go Pro 1350 lira. Oticon'un en yeni power modeli Chili SP5 bile 1850 liraya (pazarlıkla 1700'e alırsınız) satılıyorken, Bernafon Neo 112 nasıl üstelik pazarlıkla 2500 lira oluyormuş anlayamadım! Bence almayın bunu.

@hunsal
bu bilgilendirme benim için çok iyi oldu.. ilk defa gititğim bir işitme merkezi ve biz fiyat bilgisine sahip olmadığımız için siparişi verdik.. gittiğim zaman bunu mutlaka ileteceğim onlara.. bunu ispatlayabilir miyim 1500 tl olduğunu.. kime inanacağımı öyle şaşırdım ki hangi cihaz iyidir fiyatı nedir şaşırdım valla.. benim için en iyi cihazı nasıl bulacağım bilmiyorum.. işitme merkezinin önerdiği cihazı kabul etmek zorunda kalıyorum..

gamzecim oticon chiliyi denemeden cihaz alma derim onuda dene hangisi daha iyi karar ver

sevgili hunsal bizlere bunu anlatmisti ondan beri aklimdan cikmasada benim kaybimi karsilamazmi diyorum hunsaldan cok seyler ogrendik biz sagolsun

bana getirttirdikleri bernafon neo 112 modeli firmanın elinde yokmuş diye yurtdışından getirtiyorlar ben diğerini de denemek istediğimi söyleyip bekletebilir miyim? yani oticon chili yi beğenirsem ben bunu almayacağım diyebilir miyim?

o saticidan deneme ki:) baska oticonun satildigi idis her yerde var once onu dene
sonrada size getirtilenini denersin iz ama dikkatli ol sesleri sevecekmisiniz iyi anliyacakmisin iz
bernafon icinde vicdan azabi cekme istersen soyleme bile cihiliyi birazicik kurnazlik lazim:) iste her daim isitme kaybi bizimle oldugundan en kotu cihaz saticisiyla bile isimiz olabilir
eger chiliyi daha begenirsen bernafonu buda beni tatmin etmedi baska cihazlara bakayim belki gene size donerim dersin
ellerinde kalmazki bitek sen almiyorsun baskasina satar

ama ben yeni kulak arkası kullanacağım için elimde kalıp yok shukufe kalıpsız nasıl deneyeceğim?

seni anliyorum gamze galiba ilk cihaz alican:)
cihaz saticisinin elide oluyor bikarar kaliplar onunla deneme yaparlar eger alici olursan kulak olcunu alir kalibini yaparlar tasa etme

daha önce kanal içi kullandım shukufe ama kulak arkası ilk defa kullanacağım bu nedenle elimde kulak kalıbım yok bernafon modeli getirten firma kalıbımı da yaptırıyor tabii ama başka yerlerden başka modelleri nasıl deneyeceğim?

kulak kalıbı nedir ki, cihazın yanında ücretsiz veriyorlar zaten. ayrıca yaptırmak isterseniz 30-40 lira. sırf kalıp yapıyorlar diye kendinizi onların önerdiği cihazı almak zorunda hissetmeyin.

cumartesi günü istanbula gidip istanbul işitme merkezi ile görüşeceğim arkadaşlar.. daha önce oraya giden var mı?

gamze1988 sana bir öneride bulunacağım. Fındıkzade de Midas İşitme Merkezine git, Atakan bey çok ilgileniyor. Beltone Reach markasının neredeyse bütün modellerini deneme imkanı veriyor. Hatta dışarı çıkıyorsun trafik gürültüsünde konuşma ayırdetmeye göre çok hassas ayarlar da yapıyor. Beltone markasının ana distribütörü de bütün bayilerinin deneme imkanı verdiğini söyledi bana. Ben bizzat cihazı denedim, hatta çok beğendim fakat fiyatları yüksek maalesef... Beltone Reach markasının bir modelini Oticon Chili ile karşılaştırma imkanım da oldu, Chiliden çok daha kaliteli ses verdiğini söyleyebilirim. 2500 EURO olarak çekilen fiyat nedeniyle alamadım. Eğer parayı çok fazla sorun etmeyip duyma ve özellikle de gürültü bastırma, feedback, perspektif örnekleme vs. gibi aklımda kalabilen bir sürü özelliği olan işitme kaybınıza uygun bir cihaz arıyorsanız oraya da gidin derim. Beltone markasının da ekonomik modelleri var tabii 1500 TL civarında... En azından deneyip kafanızdaki sorulara cevap bulabilmeniz için gitmenizi tavsiye ederim.

fiyatara bakarmısınız? :D 2500 tl 1500 tl kurumum karşılıyor 480 tl hadi pamuk eller cebe yada daha önce dava açıp kazanmış kişileri emsal gösterip dava açın geri kalan paranızıda mahkeme kararıyla alırsınız?
bunca eziyeti çekiyoruz peki o sağlık kurul raporu ne işe yarıyor.. doktor zaten onay vermiş dijital kullanacaksın die eeee hadi bakalım şafak pavey çok işin var çooookkkk

aynen valla.. benim gib kaybı ileri arkadaşlarım için çıkardıkları cihazlar 3000lerde hatta 5000 e bile cihazlar var.. ama devletimiz 360tl karşılıyor bir de masraf kesiyor.. geriye kalan 315tl.. resmen insanlarla dalga geçiyorlar sanki...

cihaz seçmeme yardım eder misiniz?

arkadaşlar değerlerim şöyle:
sağ kulak:
80db
57db
SRT 85db MCL 100+db SD%68

sol kulak:
80db
58db
SRT 85db MCL 100+db SD%64

değerlerim böyle arkadaşlar odyometri test sonucunda ama cihaz ayarı yaptırırken bu ayarlar bana düşük geliyor.. testi 20 kasımda yatırdım daha..

Üst Alt