Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak göz ve el ile ilgili hangi oranda rapor alabilirim?

haydar81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba. doğuştan bir kulağım duymuyor. sol nörosansorial işitme kaybı. bu sepeble askerden muafım. 2003 yılında %33 rapor vermişlerdi kulakla ilgili. bir de %30 vermişlerdi o zaman baltazar formülünden haberim yoktu ve diğer hastalıkları da özür oranına ekleyeceğimi bilmiyordum. forumdan okuduklarımla bir kere daha şansımı denemek için bu ayın 11 inde hastaneye başvurdum rahatsızlıklarım şunlar

1- sol kulağım tamamen duymuyor ve cihazda kullanmıyorum (sinirle alakalı
olduğu için cihazın bi faydası yok.)

2- sağ elimden ameliyat oldum 2005 yılında ve karpal tünel sendromu var sağ elimde

3- sol gözde 4 derece astigmat 1.5 derece miyop var. sağ gözdede 3.5 derece astigmat 1 derece miyop var

Arkadaşlar bunlarla %40 özürlü raporu alabilir miyim?
bu konuda fikir ve bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. teşekkür ederim

teşekkür ederim haftaya salı kurula giriyorum bakalım ne çıkacak neticeyi burya yazarım.

hocam heyete giridm fakat arp testi istendi ve bu gün apr testini oldum. sonuç şöyle

sağ kulak
500 de 10
1000 de 10
2000 de 10
4000 de 10

sol kulak
500 de 120
1000 de 120
2000 de 120
4000 de 120

burdan işitme kaybı %16.7 yazmış kbb doktoru TVFK ise % 6 yazmış böyle bişey olabilir mi yanlış hesaplamış olması gerekir diye düşünüyorum
% 32 almıştım eski yönetmelikle. heyete yarın tekrar gireceğim bakalım bu sefer ne diyecekler.

not: verdiğim değerlerle bir oran hesabı yapabilirseniz çok makbule geçecek arkadaşlar.

Valla abicim ozamanlar sadece kulaktan girdim ben 103 ve 87 db ile 48lik bir rapor verildi seninde 40 ı bulur. şu an yeniden cıkartsam 105-120db ile 56 lık bir rapor alabilirm. BUradan çöz hesabını

umarım bulur ama açık söylemem gerekirse zannetmiyorum toplam vücut ta %6 yazmış adam bir kulağım hiç duymuyor buna rağmen üstelik böyle olursa zor alırım gibime geliyor

%16 verdiler sadece kulaktaki rahatsızlığımı saymışlar göz ve karpal tünel le ilgili herhangi bi oran vermemişler. sol kulağım %100 duymamasına rağmen verilen oran az değilmi arkadaşlar sizce

Bilemiyorum... Dilersen il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsin. Hakem hastanesine sevk ederler...

Üst Alt