Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak içi işitme cihazı önerir misiniz?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
21
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar 2008 de ilk işitme testimi yaptım 30 db civarlarında çıktı hayatıma herhangi bir engeli olmadığı için önemsemedim şuan ki test sonuçlarım aşağıda artık gerçekten zorlanır durumdayım ortam biraz gürültülü olduğu zaman ve ses uzaktansa anlamıyorum doktor algılamanın azalmaması için her iki kulağa kulak içi cihaz kullanmamı tavsiye ettim şuan izmirdeyim bana önerebileceğiniz yer marka vs..varsa lütfen yardımcı olunuz.. bir cihaz denedim şimdiye kadar markasını unuttum kendi kulağım daha güzel anlıyordu :D bayan sessiz konusurken cihazı takar takmaz tane tane konuşmaya başladı ve cihaza toz kondurmuyor ben kötü dedikçe :) o an anladımki artık bu işler tamamen insanları kandırmaya yönelik olmuş o yüzden böyle bir konu açtım lüten maddi olarak beni zorlamayacak ve kulakiçi olan küçük kibar bir cihaz alacağım yardımcı olunuz herkese g.olsun dileklerimle..

sol sağ

hava 53db 52db
kemik 43db 40db

burda cokkk bilen cihaz saticilari vaaar:eek: niyekine bisicikler yazmamislar:confused:
bir cok ileri isitme kayipli kulak arkasi kullanan olarak isitme cihazim benim hayatim diyebilirim vay bide kendine uymayanini aldin dunyan zehir gurultulerden birbirine orantisiz seslerden zivanadan cikiyorsun
ondan sana tavsiyem
sen le 45 db gibi bi kayipla cok zorlanmadan hayatini yasiyorsan bosver cihaz isine
biz gibi sagirlar biliyo bu nanenin azaplarini uymayan programlar icin baskalari bisi yapmiyo
alirkende sessiz odada iyi gibi duruyo biz gibi tecrubelilerede disari hayata cikinca oluyosunuz iste:eek:
cihaz almaya kalkarsan bunun gorunusu demiyecen kocaman nal olsa kabulum birtek ses ayarlarini iyi yapsinlar
ondan oturudurki cihazin uzel gorunmesine bakmayin cihazi ayarliyacak kisinin is ahlakina sizinle ugrasacagina insaniyetine bakin derim

sticky.gif
Sabit: Kanal içi cihaz alırken dikkat edilmesi gerekenler başlığını okumanızı öneririm.

arkadaşlar kimse yardımcı olmadı bende biraz araştırmalar sonucu intertoon marka a510 hpg denen modeli aldım

hayirli olsun cihaziniz gule gule kullanin nasil gidiyor iyimi
ben bi aldim 3 ay ugrastim deliye dondurdu sABRETMEYE KALKINCA tekrar paraya kiyip baska cihaz aldim bu iyi:eek:
artik baya gider beceremiyolar cogu pek heves ederdim eski cihazimi cok memnun olsamda odyometrist olmayan birinden almistim dur bakalim odyometritten aliyom diye memnun mesut guvenle aldim okullu odyometristten
olmayinca odyometris olmayandan aldim gene bu cok iyi oldu
gider bi 5 6 sene ona kadAR odyologlardan biri iyi bir merkez tam tesekkullu merkez acar insallah o zaman guvenerek bil;gilerine hurmet ederek sorunsuz aliriz insallah:)

selam ben her iki kulağıma phonak nadia s işitme cihazı aldım sağ işitme cihazımda sıkıntı yok ama aldığım günden beri beni perişan eden sol işitme cihazından sıkıntılıyım kulağımda sürekli uğuldama ve ötme yapıyor aldığım işitme merkezine her götürdüğümde biir bilgisayara takıp tamam oldu deniyor çıkınca yine aynı ben bu işitme cihazını geri iade edmem için bir yasal süreç varmı ve iade edersem devletin ödediği 400 küsür lirayı ben gerimi ödeceğim bilen varsa yardımcı olurmu

Cihazı değil, uzmanınızı değiştirin!

Bu tür şikayetlerin 3 -5 tane nedeni vardır.
Problemlemi çözecek uzman bulun.

arkadaşlar bir süredir giremiyordum..cihazdan genel olarak memnunum sessiz ortamlarda çok rahat anlıyorum ses gayet gerçekçi fakat gürültü varsa malesef kafa şişiriyor kendi kulağınız gibi olmuyor malesef gürülülü yerlerde çıkarmak zorunda kalıyorum..birde cihaz kullanmak sanırım kayıpları çok daha artırıyor taktığım kulak yüksek sese alıştığı için o taraf daha az duyuyor :( yakında bir test daha yaptırıcam paylaşırım eğer işitme kaybını dahada artırırsa vay halimize :(

muhendis cihazinin ayarlari icin tekrar tekrar gitmek gerekebiliyor:( hos olmasada birde siz ilk aldiginizi kullandiginizi yaziyorsunuz
eger memnun olmazsaniz tekrar alirsiniz baska cihaz ben gibi :( cihazin gurultu onlemesine dikkat edin bu her cihazda gelismis olamiyor ne yazikki:( iyi incelerseniz muhendis biri bunu anlar verdikleri semalada fitting ilanlarinda
dua edinki isitme kaybiniz fazla degil ne kadar sizi zorlasada
zamanen alisiliyo cihazinizi da zamanen yoluna yoluna iyisine kavusuyorsunuz sabir gerek:(

iste burda millet 5 yildizli otellerde tatil yapabilirken luks giyimmagazalarindan giyinirken en iyi lokantalarda yerken bizler bu isitme cihazi parasi icin alinteri dokuyoruz

merhaba doktor bey.bir sorum var,lutfen bu soruyu ALLAH ichin dogru cevaplayin.beni BAKUDE YASIYORUM ,burada fiyatlar cok paha ve uzman odyolog yok.istanbuldan cihaz alirsam sorunmu olur bana?

sağ kulak 68 db sol 88 db solda kullanmıyorum cihaz sadece sağda kullanıyorum haziranın 6 sında unitron marka kulakiçi işitme cihazı aldım,ilk hafta memnun kalmadım iadesini istedim bana 1-2 ay sabret beynin alışsın bu cihaz en güçlüsü dediler.Dediklerini yaptım sabrettim bu sefer de yetersiz geldi dedim hoparlör takın bir tane daha taktılar ama hala ötme var verim alamıyorum.İadesini istedim marka değişimi yapamıyoruz dediler.Psikolojim iyice bozuldu insanlarla sağlıklı iletişim kuramıyorum 3 ay geçti alalı çöpe atayım lanet cihazı bana yol gösterin ne olur

unitron kanada mali biseymis:eek: aktifduyduda bundanda satiyoladi nadianin hismiyle pesin 2500 lirama veda edince artik onlarin cihazlarini hic almam:mad:
68 db kayip icin guzel cihazlar vardir benim bildigim resoundlarda var eski cihazim ondandoi cok memnundum ama iste 7 yilda bozuldu
istersen cihazin adam olmayacak gibiyse git sende resound dene valla vea olanlar ben begendim
bunu almak aklima bile gelmedide cihazim bozuk diyince gel sana deneyeyim dedi 1500 liraya bile var
ama vea 380dv olanlar aklima yatti bunlar 2000 lira cok guzel gurultu onluyor ayarlamasida o kadar insani yipratmiyor sesleri guzel bence

şimdi benim verdiğim 3000 tl heba oldu yani haziranın 6 sında aldım lanet cihazı 1 ay takmışımdır en fazla iade almazlar mı acaba hala kredi kartı taksitlerini ödüyorum kafamda starkey x serisi var daha önce de starkey destıny kullanıyordum kalitesine alışmışım herhalde başka cihaz fayda etmiyor pff

almazlar alirlarsa soyle firmani bende onlardan alirim bida cihaz alirsam soz:) o kadar yalvardimki artik 1000 lira bile verse gonlumu alacakti hatta 2500 lira vermeme ragmen bozuk galiba sunu vereyimde yerine bana 1800 lira olan dalia olanini ver dedim dinlemedi bile hazret:mad: onlarin gozunde bizler anca para verene kadar insanmisiz:mad:

Bir yol bulursan bana da haber ver.... Bana da aynısını söylediler alışırsın dişye... Ben 8 aydır alışamadım... Şimdi bir kulağa Naida S 9 diğer kulağa analog kullanıyorum... Diğer Naida S9 öyle duruyor evde .. Yapacak bişey de yok ki... 30 gün iade süresi geçtiği için iade almazsalar bişey yapamıyoruz..
Bu arada unitron'un hangi modeli bu...
İstersen analog cihazlar var. Mesela Beltone S90 bunu önerebilirim sana.. Fiyatı 1250tl civarı... Maxtone diye bir firma var orada satılıyor.Ben kullanıyorum..
Hatta denemeye giderken unitronu da al. Sola beltone tak bak daha iyi olacak... Demedi deme...
Birde Phonak Dalia var uygun fiyata onu da dene...Ama bence S 90 ...

daliada bi ahim sahim cihaz degil ondada tak taklar fena ama en azindan onun seslerini cok bagirtmamisti yani kulagim dayanabilmisti parayi hic olmazsa yedek cihaz olarak ise yarasin diye istemistim daliayi:mad:

şimdi şöyle faturada 06.06.2013 tarihli idi.SGK ödeme yapmadı 5 sene içinde 2. bir cihaz alamayacağım için.Ben de özel sağlık sigortasından almak için tarihi 06.08.2013 fatura yaptırdım firmadan gönderdim sandığa.Bu fatura iade de işime yarayabilir aslında biraz kurnazlığa girer ama sonucu nasıl olur?

Aman kardeş sahtekarlığa girer.... ;
Evrakta sahtecilik bi anlşılırsa hapsi boylarsın kimse de kurtaramaz seni... Aman ha...

O zaman 3 bin lira verdiğim cihazdan 3 ayda hiçbir verim alamadan taksitlerimi ödemeye devam edeyim olmaz öyle şey tüketici hakem heyeti hakkında bilgi almak için alo tüketici yi aradım ancak 1 ay içinde 4 defa arıza yaparsa iade alabilirlermiş benim daha 1 oldu oda yeni hoparlör takıldı 3 kere daha vermem lazım 1 sene dolmadan başka çaresi yokmuş yazık günah 3 bin lira ya az para değil ki

Ben de bir yol bulmaya çalışıyorum ... Ben Phonak Naidaya s9 modellerine 7600 tl nakit para verdim çiftine... Tüm birikimimdi....
Alo tüketiciyi bende aradım bana da aynısını dediler. O da birebir değişim oluyormuş galiba...
Ama evrakta sahtecilik büyük suç.. Sicile bile işler... Aman ha...

shukufe;
shukufe,bugün firmaya gittim ve sesimi yükselttim.İki çemkirmeden sonra başardım alacaklar cihazı yerine starkey verecekler.3 ay kullanmıştım ama hiç memnun kalmadım.Usta izinde dedi 15 gün sonra cihazın hazır olacak dedi nasıl sevindim anlatamam :)

bbilensoy;
kaç ay oldu İst. da hangi firmadan aldın?

İmkanınız varsa bursada dan alın bayi iyi uygulaması var.başlarda sağlık bakanlığında mali uzman olduğum için özel ilgileniyorlar diye düşünmüştüm ama oyle değilmiş herkese aynılar her ayardan sonra odyometrist caddede senle bir tur atıyor.ustune ben oldu dedim odyo olmadı dedi bana tekrar ayar çekti

satlas;

satlas yalnız ben ist. yaşıyorum bursa dan alamam ki

Seuel cihazım için ist. Gelmiştim ben duymak uğruna insan bağdata gider.ama araştır Bi sadece starkey satan bayilere git yazılım ayarı konusunda daha tecrübe olurlar.

sivaslı;

Vallaha mı çok sevindim valla... Ben cihazı İstanbul'da aktifduyudan aldım....Ocak ayında aldım ayarları yapamıyorlar diye gittim parasıyla (200 tl) duysrel'den ayar yaptırdım ki o da bayii... Nispeten daha güzel ayarladılar... Bir daha da gitmedim aktifduyuya....

Ben de aktifduyu ankaradan naida almıştım. Ayarları düzgün yapmıyorlar. Başka yere gittim. Daha da aktifduyu ya adım atmam

arkadaşlar dijital cihaz için devlet 550 lira ödicek mi yoksa kesintisi varmı

Üst Alt