Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kalıbı en iyi ve ucuz yapan yerler nerelerdir?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
Bir kaç önce kulak kalıbı yaptırdım.ölçüyü aldılar yaptılar 25 tl'ye taktım dedim bu ötüyor.bu sefer istanbula gönderdiler yeni kalıbı yine ötüyor dedim yapacak birşey yok dediler halbuki diğer kulak kalbım ötmüyordu son seside açsam.neyse öten kısma taktım bir kaç gün sonra mimiklerimle kulağa batmaya başladı dedim batıyor kestiler kesince sesin kalitesi düştü vertikasyon(hava boşluğu) açtırmıştım kesince o kısımda gitti neyse yine batınca yine kestiler bu sefer sesin kalitesi tamamen gitti.kalıbı kullanamıyorum.tekrardan yaptırıcam.
sizce kulak kalıbını en ucuz ve kaliteli neresi yapıyor.Balıkesir istanbula gönderdiği için kargo parası pahalıya geliyor.kendi yaptıklarınıda çöpe attım.tavsiyeleriniz ve neye dikkat etmeliyim.
birde gözlük tipi cihaz için nereye gitmeliyim.istanbul yada izmirde tavsiyelerinizi bekliyorum.gittiğimde kulak kalıbını hemen yapmaları ve ellerinde gözlük tipi cihazı deneyebilceğim biryer arıyorum.

kulak kalibini beceremeyen firma senin gozluk tipine kotu ayar yapmasin:)25 liraya yaptirmissin acisanda ankarada oturmuyorum diye sukret. benim cihaz fittingleri olmayinca o odyocu senin bu odyocu benim dolasirken bi avuc ise yaramaz kalibim olduydu. hemde tanesini 50 lira, 40 lira aldilardi. bi yerden fittingini begenip yeni cihaz aldim onun kalibinida cok ileri isitme kaybina kocccaa tokmak olsada sert kalip yaptilar begenmedim. ustelik kalip aldirma fobimde var:mad:kalibini cok yikada cok dayansin. 5 yil kullandigim kalip misler gibi:eek:

shukufe

benim de başıma böyle talihsiz bir durum geldi .ilk aldığım cihazın silikon kalıpları tam kulağıma göre ve yumuşacıktı.firmalar çok para kazanmak istemelerinden midir bilemem ..her yıl kalıplarınızı yenilemelisiniz diye tavsiyede bulunuyorlar.ilk kalıbımı yaptırdığım aynı firmaya ikinci kez yaptırdığım kalıp ilkine göre çok sertti.kulağıma çok zor giriyor , takarken de çıkarırken de kulağımı acıtıyordu.firmaya bu sorunumu çözmesini istediğimde bir şekilde sağından solundan yonttular ..sorun yine çözülmedi...bu silikon kalıp çok sert diyorum ...yok hocam sana öyle geliyordur diyorlar...velhasıl kullanamadım o kalıpları ..zannedersem o kalıpların çiftine 2012 yılında 15 tl aldılar ..

daha sonra 3.cihazımda mantar pop kullandım ....hortumuyla beraber e.şehirde 15 TL ,, 1 yıl sonra aynı malzemeye bursada 40 TL ücret aldılar.

2017 Şubat ayında yıkanırken kulağıma su kaçmasın diye yine silikon kalıp yaptırttım ...çiftine 70 TL aldılar ..bunlar da iğrenç mavi renkli ve sert yapıda ...Allah vicdansız işitme merkezi işletmecisinin eline düşürmesin ..piyasada standart bir ücret listesi yok ..kim ne tutturursa ..yalnız bir keresinde internette şunu okumuştum ..bu silikon kalıpların üç farklı sertlik derecesinde çeşitleri bulunuyormuş ...özellikle yumuşak olmasını istemek lazım herhalde ..firmalar sanki bedava veriyorlarmış gibi müşteriye ne sertlik derecesini ne de hangi renk istediklerini soruyorlar

Arkadaşlar internette odyocell isimli bir firma var..(kusura bakmayın reklam amaçlı yazdığımı düşünmeyin ..ama bir inceleyin )
işitme cihazı hariç her türlü işitme cihazı aksesuar ve temizlik bakım vs. malzemesi satıyorlar.
kulak kalıbı yapmak için her türlü malzeme de satıyorlar..üstelik bu işin nasıl yapılmasını gerektiğini gösteren sitelerine yükledikleri video animasyonları da var.
ne bileyim eğer her sene kalıp yaptırmak icab ediyorsa evde bir yakınımız yardımıyla bu işin altından kalkabilir miyiz ?
yoksa firmalar bizi yolmaya devam edecekler .

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bulunduğunuz ilde hangi işitme cihazı firmaları var ona göre bir tavsiyede bulunalım? ! ama size tavsiyem muhakkak kulak kalıbını yarı yumuşak yaptırın ve yılda 1 kere olsun değiştirin. hem fazla ötme yapmaz hemde ses daha iyi gelir nacizane tavsiye bu olur. işitme cihazı merkezlerini söylebilirseniz onun içinde bir tavsiyede bulunabiliriz. ortasekerli. sami16 geçmiş olsun öncelikle. eski kalıbınızı saklayın. yenisini yaptırmak istediğinizde firmaya gönderin. aynısını yapıp yollarlar. zahmet edip uğraşmanıza gerek yok. ama yılda 1 kere muhakkak değiştirin ve yarı yumuşak yaptırın kalıbı.yılda 1 kere değiştirin demelerinin sebebi para kazanmak değil kulağa tam taktığımız yer de aşınma oluyor bembeyaz oluyor orası sesin kalite oranı düşüyor.

Üst Alt