Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kalıbı hortumunu Japonla yapıştırdım: Rekor..

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
dunya markasi diye hep oticon bayilerini dolasir orda yaptirirdim kalip hortumum koptugu zaman bir ayda kopar kopmazsa iki ayda yapisir bida gittigimde jiletle keserdi odyometristler kortumu

dur bakalim phonak kaliteli diye orda yaptirmaya kalkmistim 8 ay once baya bir tecrubeli bir hanim vardi hep ayda bir bu hortumla ugrasip sinir oldugumu soyleyince sende kulak kalibini yenile dedi bana tabi koparmis kalip eski olunca kopsun ama neden eriyik gibi oluyo su hortum nanesi
bisi diil; odyometristler kendiniz ellemeyin yapistirmayin diyince bende hep tsinirdim hic sevmesemde birisine is yaptirmayi bu phonakta yaptirdigim bir ay once ayrildi nasisa kalibim eskiymis japonlayayim bakalim ne kadar gider dedim inanin duruyor

ibnsanin aklina ne geliyo biliyo musunuz

bu hortumun iyi olanini kullanan phonakin isitme cihazlarindada kaliteyi kullandigi cihazlarininda saglam oldugu

yorum sizin

Merhaba,
Ben şahsen hep gördüm ve biliyordum. Kulak kalıbının hortumunu japon yapıştırıcı ile yapıştırdıklarını......
Hatta bir ara bana biraz hortum vermişti, hortumun sertleştiğinde kendin çıkar kendin yapıştır demişti.

sizler nasıl bişey kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben yazın 2 hafta da 1, kısın da ayda 1 olmak uzere baya bir degiştirip duruyorum hortumu, japonla çinliyle ugrasmadım hic. naylonumsu seyin fiyatının 2 tl olması da cabası..

Valla bu noktada durmak lazım. Acaba farklı şeylerdeni bahsediyoruz.
Benim kulak kalıbım yumuşak tip.İşitme cihazına hortum ile bağlanmaktadır. :)

Ne yazın ne de kışın ben kurcalamadığım sürece bir sorun yok. Eğer aynı şeyden bahsediyor ise ben çok şanslıyım demektir.

hortumun ustunde nem tanecikleri biriktigi zaman paranoyak bi şekilde degiştiriyorum hemen, malum 2 senelik kullanıcıyız daha acemiyiz de sanki sesler yutuluyomus gibi geliyor hortum nemlenince. pompiş de aldık ama pek bir işe yaramıyo. 2 haftalık pilleri de 1 hafta kullanıyorum mal gibi..

Bayağı triplere sokmuş sizi bu cihaz :)
Valla ben rahatım nem biriksede genelde hortumu tıkayıp ses gelmemeye başlayınca çıkarıp üflüyorum.
Bazen kalıp kulağımda nem yaptığımda temzilemek için çıkardığımda da üflüyorum o kadar.
Ha birde işitme cihazı için elektrikli nem kurutucusu aldım Heba-therm ürününden. Hafta da bir 2 saatliğinede oraya bırakıyorum.

şöyle gecmişe dogru bi yolculuk yapın taa ilk cihaz kullanmaya basladıgınız donemlere gelin, aynı tripleri ben yasamadım diyebiliyor musunuz ? maalesef oyle yani kulak içi kullandıgım donemlerde hicbir masrafım ve de otme osurma yoktu(havuza gir-cık-tak, no problem). kulak arkasına gecerken bilemedik..

bulnes,
heba-therm hayırlı olsun. nasıl, memnun musunuz? anlayamadığım neden haftada bir bırakıyorsunuz? nem her an var, 6 gün oksitlenmesi için yeterli bir süre. bence her akşam bırakmanız gerekir. bilmiyorum, satın aldığınız yerde bu şekilde mi kullanmanızı söylediler?

diğer yandan, hortumun nemini almak için özel pompa kullanmanızı tavsiye ederim. çünkü nefeste de nem olduğu için üfleyerek kurutmak pek de yarar sağlamıyor. phonak ve idis bayilerinde bu tip pompalar 15-20 liraya satılıyor.

al bunu,
hortumu sadece sertleştiğinde değiştirmek yeterli. 6 aydan önce pek sertleşmiyor. kalıbı ise senede bir değiştirmek gerekiyor. ama ben de 2 yıl oldu hala değiştirmedim. yakında gidip yeniden kalıp aldırmam lazım.

Merhaba hunsal,
Heba-therm'den memnunum, cihazı kupkuru yapıyor. Evet nem her gün oluşan bir şey.Senelerdir kurutmak için bir faaliyette bulunmayan ben haftada bir bile olunca cihazımın gözleri gülüyordur :)
Aldığım yer bir şey söylemedi ama ben mantıken her gün bırakıpta cihazın içindeki incecik kabloları her gün ısıtmak istemiyorum. Zararı olabilir yani en azından o incecik kabloların ömürlerini kısaltmış olurum diye düşünüyorum. Ama satınaldığım yer özellikle belirtti şöyle ki normalde senede bir kere bakıma sokuyorsak cihazı bu kurutma cihazını kullanmaya başladığınızda 6 ayda bir bakıma vermek gerekir demişti.

ha bi de bakıma veriyomusuz :confused: bozulana kadar bi yere vermiyorum ben, kimse de "ver bakim bakımını yapalım" demiyor. daha bilmedigim bişey kaldı mı ?

basligi acarken dedimki;bulnes ve antioksidan muhendis:eek:bize malzemeler hakkinda bilgi verecek
hunsal o zaten bizi bilgilendiren hocamiz
phonak kaliteli
sizler ne diyorsunuz
ben biktim bu hortum icin merkeze ugramaktan

İdis bana dedi 1 sene sonra bakıma getirin bakımını yapalım dediler bende götürmüştüm.
Merak etme benimde bilmediklerim var 17 senedir kullanıcı olarak :)

benim kulak kalibimda cihazimla yasit 4 u bitirip 5e basti:eek:felaket tirsiyom yeni kalip olcusu vermeye tek kulagim azicik duyuyo doktorlarin serrine ugradigi gibi bide kalipcinin serrine ugrarsa baska kulagim yok:( yumusak kalip en iyisi
albunu isitme cihazimi hic bakima vermedim aldiktan beridir cok guzel calisiyo
onceleri gumastan hizmet alamamistim sonrasi cesaret edemedim baska cihaz alirim artik diye daha yuksek cikislisini alicam cihazin he bakalim biras daha arastirmadan sonra

vay beee
ii ki yazdin bulnes bisi daha ogrendim sayende bu nem alici cihaza hic ihtiyac duymadim ben tahta canakcigim sagolsun aksam aksam acarim cihazin pil gozunu sabaha bisi kalmiyo
o hortumda nem zerrecikeride bi muddet kulaktan cikarilip bekletilince is goruyo
su nem alicinin kullanildikta 6 ayda bi bakima verilmesi nem alicinin kullanilmadikta bir yilda bakima verilmesi hosuma gitti
nasi yani teknoloji kakalayip cihazimizi cabuk eskitip baska cihaz almayami yatiriliyos:confused:
gerci benim sorunum yok resound canta 780d cihazim 5 yasina basti seytan kulagina kursun diim daha hic bakim makim gormedi

Bende 2 senedir kullanıyorum Oticon Sumo DM'yi ve daha bir kere bakıma götürdüm haliyle performansı farketmişti.
Daha önce kullandığım Phonax'ı 7 senedir kullanmıştım hiçte bakıma götürmedim ama işte nemden,yağmurdan,tozdan,kirden oluşan arızalarda (mikrofon değişmesi gerekiyordu) götürüp arızayı gideriyordum.
Kurutma cihazını aldığım yer aslında özellikle elektrikli olanı değil tablet olanını tavsiye etmişti hani ben uğraşamam diye ben aldım elektrikli olanı yoksa kesinlikle İdis bana tabletliyi al dedi.
Şunuda unutmamak gerek bence her şeyin bir avantajı bir de dezavantajı vardır.
Sonuçta cihazımızda nem oluyor mu? Oluyor.
Elektronik olan cihazımız için nem tehlikeli mi? Tehlikeli.
Ve buna çözüm bulunmalı. Ben her zaman kulağımda olmadığı sürece pil yuvasını açık bırakıyorum ama çoğu zaman kurumuyor. Onun için arada bir hatırladıkça kurutma cihazında kurutup cihazımı nemden korumaya çalışıyorum.
Ayrıca bu işitme cihazlarınında bir ekonomik ömrü vardır sanırım. Yani kaç senedir bunların ömrü bilmiyorum ama genç ve orta yaşlı ise cihaz ilk günkü gibi çalışıyor olsa dahi öyle 15-20 sene kullanması mantıklımıdır? Yenilenen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak lazım.

bulnes heba-therm i kaça aldınız acaba? her seferinde sesin gitmesinden bıktım. ben de nem emici almayı düşünüyorum. ama elektrikli değil küçük mavi toplar varmış onun içine koyuyormuşuz cihazı. o toplar renk değiştirince de fırına koyup tekrar mavi yapıyormuşuuz. bunu kullanan var mı?
25 senedir cihaz kullanıyorum hortum olayına gelince aynı sıkıntıyı çok kez yaşadım inanın. japonla yapıştırılınca sorun yok ama sonradan hortumu değiştirmek zor oluyor.

Merhaba mı-ujde54,
Ben heba-therm'i 100 TL'ye aldım.

bulnes bu teknoloji caginda hic 15 20 sene cihaz kullanilirmi aynisi :) lakin hic olmazsa 5 6 yil kullanalim dimi
bide bakim yapinca performasta nasi bi degisiklik oluyo acep bana gore ne aldiysan odur ne kadar sagirsak o kadar anlamiyozdur cihaz iyi olsa bile ama performasta iyi bi gelisim olmasi daha iyi anlamak olursaydi yeni cihaz icin her fedakarligi yapacak olanlar icin para cepte kalir

mudecim o sizin dediginiz top bilmiyorumda cedis marka bi kocaman eskiden olurdu babalar kullanirdi hani gripin hapi ole mor bi hap bide cedis kutusu koklear implant kullanirken kullandim ben usenmeden o haplari alirken pembe oluyo sonra nem emince morariyo bel bisi farketmiyodu benim bi tahta canakcigim var hep onun ucune koyuyorudum hijyen acisindan baska yerlere koymuyorum koklear implantimida oyle yapiyordum
cedis cok iyi kutusunu hep yanimda tasirdim cantamda kokler implanti olsun isitme cihazini olsun o
cedis hapiniz olursa kutusuyla birlikte cantada iyi emniyete aliyor ayni zamanda neminide aliyorsunuz

ha bide neden zor oluyo japonla hortumu yapistirinca degistirmek
zaten kopmus hortum

Ben daha o işitme cihazlarına gelemedim ayrıca doktorum bir yararı olmaz diyo ama dudak okuyabiliyorum sıkıntı çekmiyorum.. Hayırlısı herkese acil şifalar dilerim..

Sayın shukufe,
Bende onu demek istedim zaten, cihazımızı ortalama 6-7 sene kullanabilmeliyiz. Hala düzgün çalışıyor olsa dahi değiştirmemiz daha iyi olur.Yoksa 15-20 sene kullanılmamalı.
Bakım yapında performansı ilk aldığınız zamankinden artmıyor zaten. Kullandıkça mesela mikrofona gözle görülmeyen mikrobik tozlar girebiliyor, eeee zaten nemde var,orada yapışıp kalabiliyor.
En basit bir temizlik dahi yapılsa cihazı ilk aldığımız performansına dönüyor demek istedim. Yoksa ne aldıysak o zaten.
Ha eskiden beri yani 17 senedir yaptırıyormuydum.Hayır ilk defa geçen sene yaptırdım.
Sağlıcakla kal.

Üst Alt