Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kireçlenmesine bağlı işitme kaybının tedavisi ile ilgili bilgisi olan var mı?

ufukonur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar,

benim 5 yaşında oğlum var ve 6 aydır işitme cihazı kullanıyor. ince seslere karşı orta ileri seviyede her iki kulağındada işitme kaybı var. işitme kaybına kireçlenmenin sebep olduğunu yeni öğrendim. son olarakta sol kulakta ince sesleri hiç duyamama oluştu. bu kireçlenme için ilaç tedavisi verme durumu var ama riskli bir durum. ameliyatta 20 li yaşlarda oluyormuş. eğer bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa hem ben hemde gerek duyan arkadaşlar faydalanmış olurlar.

Bu konuya dair ilaç tedavisi yok bildiğim kadarıyla. Sadece eskiden kireçlenen bölgelerdeki kireç ameliyatla kazınır ve kireç dökülürdü. Şimdi kireçlenen parçayı alıp yerine protez takıyorlar. Çok çok daha başarılı sonuçlar alınıyor. Ancak henüz çok küçük oğlunuz. En doğrusunu iyi bir dr söyleyecektir size.. Siz sadece bitkisel olarak fayda sağlayabilecek yoğurt vs ile kalsiyum gıda takviyesi yapabilirsiniz belki..

Kulak kireçlenmesi (otoskleroz) için bitkisel tedavi önerildi!?

Herkese selam,
Uzun süredir yazamıyorum. Kulak kireçlenmesi (otoskleroz) rahatsızlığımdan dolayı ameliyat olmak amacıyla uygun bir hastane aradım. Bir özel hastane ssk karşılıyormuş. 5.000 TL civarı fark istedi. Bu arada 4 günlüğüne kursa gitmem gerekiyordu. Ama işitme cihazlarım yeterli gelmiyordu. Konuşulanı duyuyorum ama bir kısmını anlayamıyorum. Arkadan seslenileni hiç duymuyorum. Ben de gittim işitme merkezinden 4 günlük kurs dönemi için ödünç işitme cihazı istedim. Sağolsunlar 6.000 TL değerindeki sıfır kulak arkası 16 dijitlik cihazı ödünç verdiler. Biliyor musunuz, konuşulanların bir kısmını yine anlayamadım. Sonra bir arkadaşım Çinde eğitim almış bir kişiye götürdü. El üzerinden check-up yapıyordu. Cihaz verileri bilgisayara işliyor. Bilgiler Çin'e gidiyor, oradan tanı geliyor. Ertesi gün tanı geldi. Tanıda, bir kaç problem yanında ben söylemediğim halde iki kulakta da kireçlenme ve işitme kaybı olduğu yazıyordu. Bana vücudumda çinko,kalsiyum eksikliğinden dolayı problemler olduğu söylendi. Gönderecekleri birkaç kutu bitkisel takviyeyi 10 gün kullandığımda vücudun dengeleneceğini peşine akupunktur ile kireçlenmenin kalkacağını bildirmişler. Bu bitkisel takviyeleri alıp kullanıyım diyorum ama bu sefer de böbreklerime, karaciğerime ya da kulak sinirlerime zarar verir diye korkumdan kullanamıyorum.

Romalı
Merhaba geçmiş olsun bitkiselden zarar gelmez derim şahsi fikrim içinde kimyasal yoksa kullanırsanız netiyceyi yazarsanız sevinirim.

Bende kullanmak ve akupunktur yaptırmak istiyorum.istanbulda bulabilirmiyim bu yöntemi kullanan biryer?

Üst Alt