Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak tüpü ve kanal içi cihaz..?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
1-arkadaşlar kış başlangıcı ile birlikte bademcikve sinüzüt derken zaten arızalı kulağı iyice iltahap yaptırdık.iğne tadavisi görüyorum ama kulaklarda tıkanıklık geçmedi.yatarken işitme normal seviyede kaktımı kulak yine tıkanıyor.sizdede aynı sorunu yaşayan varmı ?

2--bu sorun orta kulak sıvı toplanma sorunumudur yoksa iç kulak sıvı toplanma sorunumudur ?

3---Diğer sorum ise kulağa havalandırma tüp uygulaması yapıldığı zaman işitmede azalma oluyormu sonuçta zar delinecek 80 db işitme kaybım tüp takılması ile birlikte işitme kaybım tüp düşene kadar artma olacakmı ?

4--Ayrıca kulağa tüp uygulaması ile birlikte kanal içi ciihazımı tekrar kullanabilecekmiyim ?

eyvaaah yaktin kulagi satlas. cok gecmis olsun.
anlasilan, iltihap tedavisi goruyorsun. aman ha isitme cihazini kullanma bi sure.
eger ilaclardan, tedavinden verim alinmazsa tup takilacak. bu bir ameliyat. ayrica tup takilirsa benim dusuncem cihazini tup alinana kadar kullanamazsin. pabuc pahali. cunku tuple kulaktaki akinti varsa temizlenecek.

orta kulak iltihabi iyi tedavi yapilmazsa ic kulaga gecer iltihap. ondan sonrada isitme iyice sakatlanir. yane isitme sizlere omur. aman doktorunun sozunden cikma. cihazinida kullanma iyilesene kadar.
bide neden bademciklerini aldirmiyorsun. ben cok oldu aldirdigim. bademcik ameliyatindan sonra kismen daha az oldu bogaz agrilari, kulak sikayetleri.

sorma canım sıkkın bari yaş 50 yi tamamlayalım bu şekilde idare edelim dedik olmucak galiba...

cihaz kullanmazsam olmaz işimi yapamam.beni merek ettiğim konu mesala kulak şuan 80 db işitme kaybı var tüp takılncı bu 100 ve üstüne çıkacakmı sonuçta zar delinecek tüp takılacak tüpün düşmesi en az 6 ay

cihaz kullanacaksan tupu taktirmayacan.
tupu taktirmazsan kulak zari kotuleyecek. moklu degnek.
sen eger doktorun tup takmak sart dedikte taktirmazsan iltihap zari yirtinca o zaman isitmen daha kotuler.
en iyisi tup takarken kemik implanti ameliyatidami olsan.

satlas,
Odyogramını ve doktor raporunu gönderirsen, durumu yorumlamaya çalışırım.
Geçmiş olsun...

Kulağa tüp takılırsa Kanal içi CIC cihaz ile birlikte kullanılır mı?

Arkadaşlar sağ kulağım 20 yıldır 75 db ne ilerı ne geri gidiyordu.

bu sene grip+bademcik+kulak iltahap+sinüzüt başlangıcı östaki borusu tıkanması

geçirdikten sonra 90 db oldu.Oral yoldan antibiyotik işe yaramadı.14 tane sulcid iğneyle düzeldim hemde ne düzeldim.Bu tedavi sürecinde sabahtan akşama kadar sakız çiğnediğim.Balon şişirdim.Burnumu kapatıp yudum yudum su içtim.Esneme hareketleri yaptım.

Sonuç 1 : Rahatsızlık ortadan kalkınca 90 db den eski halime 75 db eski halime döndüm
Sonuç 2 :Çok kuvvetli esneme yaparsam kütleme ile birlikte kulak 10-15 saniye süresince tamamen açılıyor.Neredeyse işitme cihazını çıkarınca daha güzel duyuyorum.Bu olay 20 yıldır ilk defa başıma geldi.KBB gittim.aynı şikayetleri anlattım.Aşağıdaki test sonuçlarıma göre ve kulak içine kamera ile bakıp burnumu tıkayıp yutkunmamı söyledi.burnumu tıkadığımda yutkunduğumda kulak zarımın titreşmediğini söyledi.Kulağa tüp takarak iç dış hava basıncını dengeleyelim belki şuan andakinden daha iyi durumda olabilirsin dedi.

Başımızdan geçen süreci özetlemeye çalıştım.Şimdi kulağına tüp takmış tecrübesini yaşamış arkadaşlar ve mehmet akşit hocamıza sormak istediğim bir kaç soru var.

1).Kulağına tüp takan arkadaşlar kulağa tüp takılınca tüp düşene kadar işitme kaybınız da çoğalma oldumu Örneğin tüp takmadan önce 75 db dim tüp takılınca kulak zarı tüpten dolayı iyi titreşmedi kaybım geçici 90 oldu tüp düşünce normale döndüm gibilerinden yorum yaparsanız sevinirim.Ayrıca bu sorumu mehmet akşit hocamızda yorumlarsa sevinirim.Bu soru benim için önemli tüp takınca 15-20 desibel kayıp yaşarsam geçicide olsa 1 ay süre ile de olsa benim meslek hayatımı tepetaklak yapar.Burdaki yorumlara göre kararda vereceğim.

2) Tüp takılması düşünülen kulak sağ kulak ve starkey cıc cihaz kullanıyorum.Tüp ile birlikte cihaz kullana bilecekmiyim ? kullananlar oldumu ? Odyoloji bilimi bu konuda ne diyor.Doktorum tüp takıldıktan 1 hafta cihaz kullanamazsın kanama olabiliri diye ondan sonra kullanabilrisin dedi.Çünkü dışarı akacak bir şey yokmuş ama iç dış hava dengesi sağlamakmış.

3)Doktorun cevap vermiş daha ne soruyorsun diyeceksiniz ama bir gıdım işitmemiz var yinede korkuyorum.Tüp takma sonucu işitme ilerler diye ilerlemese bile tüp neticesinde gerek geçici işitme kaybı sonucu gerek tüp dolayısıyla cihazı kullanamazsam diye çekincelerim var 2 hafta takmasam meslek hayatım bozulur.

Ayrıca test sonuçlarımı mehmet akşit hocamız yorumlaması için eke koyuyorum
[SIZE=5]
TEDAVİ ÖNCESİ İŞİTME TESTİM
[/SIZE]​
WP_20151126_002.jpg

[SIZE=5]

TEDAVİDEN SONRA Kİ TESTLER
[/SIZE]​

yeni.jpg

WP_20151126_003.jpg

WP_20151126_004.jpg

Timpanogram testi, orta kulaktaki basınç düzeyini de gösterir. Sizin orta kulak basıncınız normal sınırlarda. Yani östaki borusu normal çalışıyor. En azından test yapılırken normal çalışıyormuş. Orta kulakta havalanma problemi görülmüyor. Bu nedenle tüpün sizin anlattığınız nedenlerle takılması, uygun bir açıklama olarak görülmüyor.
Gönderdiğiniz odyogramlarda, tedavi öncesiyle tedavi sonrası arasında ciddi bir fark görülmüyor. Tedavi öncesi odyogram net görülmüyor ama 500 Hz de tedavi öncesi eşik 75 dB, tedavi sonrası 70 dB. Yani sadece 5 dB'lik bir düzelme var. Ama 250 Hz'de belirgin bir düzelme olmuş. 65 dB'den 40 dB'e gelmiş (Tedavi öncesi timpanogramı göndermediğiniz için yeterli yorumu yapamıyorum). Sanki işitmeniz düzeleceği kadar düzelmiş gibi duruyor. Doktorun test sonuçlarından çok sizin ifadelerinize göre öneride bulunduğunu zannediyorum.
Sizin temel problemlerinizden diğeri, sağ kulakta 2000 Hz'den yüksek frekanslarda işitmenizin olmaması. Sol kulaktan zaten hiç yararlanamıyorsunuz. Önerim sol kulağın koklear implant açısından uygun olup olmadığını öğrenmeniz. Bu konuda tecrübeli bir KBB doktoruna baş vurmanızda fayda var.
Tüp uygulasında temel sorun, tüp çıkarıldıktan sonra zarda oluşan deliğin kendiliğinden kapanıp, kapanmayacağıdır. Bu konuda temel gösterge, kulak zarının durumudur. Eskiden geçirilmiş orta kulak hastalıkları zarı inceltmiş olabilir. Bu durumda zar kendini onaramayabilir. Bu ihtimali doktorunuzla konuşmanız gerekiyor.
Tüp uygulandıktan sonra işitme cihazı kullanımı konusunda doktorlar farklı düşünebiliyor. Bazıları cihazın bir zararı yok derken, bazıları tüp etkisini azaltabilir diye düşünüyor. Ama onların bahsettiği tüp uygulaması, orta kulakta sıvı birikimi olduğu durumlar için geçerli. Sizin durumunuz daha farklı. Tüp zarda 1 mm civarında bir havalanma deliği oluşturur. Bu deliğin işitme eşiğine pek belirgin bir etkisi olmaz. Ama sizin 250 Hz eşiğini etkileyebilir ki, bu sizi ciddi olarak rahatsız edebilir.

mehmet beyin bilgilerinden sonra ben olsam taktirmam tup
500 frekans cok onemli. elalem hep tiz sesler az olunca sikayet ediyo ama pes sesler az olunca isitme cihazininda bi faydasi olamiyo
gecmis olsun satlas

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Tedavi sonrası yüklediğim odyo değerlerim ile kuvvetli esneme sonucu kulakta kütürdeme sonucu yeni oluşan odyo değerlerim.Farklı fakat kütürdeme sonucu açılan kulak 5-10 saniye sonra yine 70 db ye dönüyor.Bu kulaktaki açılmayı kısa süreli yaşadığım için dahada iyileşmiş kulağın odyo testi yapılması mümkün olmuyor. kısacası şuanda günlük hayatta işitme değerim 70 db ama kuvetli esnersem işitme değerlerim 5-10 saniye süreyle 35-40 db kadara düştüğünü söyleyebilirim.Hatta kulağa kamera ile bakıldığıda o esnada burnumu tıkayıp yutkunduğumda kulak zarımın titeşemediğini söyledi.Sonuç olarak doktorun söylediği normalde tüp takmazdım ama benim aynı anlattığım şikayetlere dayanarak yakınmalarıma dayanarak teredütte kaldı sonuç olarak iç ve dış hava basıncını bir dengeleyelim bir deneyelim belki faydasını görürsün diyoloğu oldu.

Cihazımda 1,5 mm havaladırma kanalı var.Bu tüpten içeriye orta kulağa hava akışı salamak için yeterlimidir ?

Mehmet Hocam Bir de son cümlenizi anlayamadım.''[FONT=sans-serif]Ama sizin 250 Hz eşiğini etkileyebilir ki, bu sizi ciddi olarak rahatsız edebilir.''

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tüp takıldıktan sonra yukarıdaki son cümlenizde demek istediğiniz 250 hz 40 db den 60 db ye çıkabilir buda iletişim kurmamı biraz daha zorlaştırır.Doğru anlamışmıyım hocam.[/FONT]

Evet, son cümleyi doğru anlamışsın. Ama bunu kesin olarak söyleyemem. Böyle bir olasılığı bilmen gerekiyor.
[FONT=sans-serif]"Cihazımda 1,5 mm havaladırma kanalı var.Bu tüpten içeriye orta kulağa hava akışı sağlamak için yeterli midir?" diye soruyorsun ya... Cihazın kulağına uygun ayarlandığından emin değilim!.. Senin işitmen için 1.5 mm havalandırma kanalı (vent) biraz fazla gibi.. Bu konularda uzaktan konuşmak, görmeden yorum yapmak pek doğru olmuyor... Yolun Ankara veya İstanbul'a düşerse beni bir ara..[/FONT]

Mehmet akşit hocam değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Diğer arkdaşlardan kulak tüpü taktırıp kulak zarı deliği kapanmayan varmı tecrübelerinizi aktarısanız sevinirim.

Ayrıca ortayaş insalarda kulak tüpü polikliniklerdemi takılıyor yoksa ameliyathanedimi ?

tup takma amelıyatı o kadar polılınıkte yapılacak kadar basıt bısı degıl amelıyathanede yapılır
yegenımı kucukken ozel doktora goturduyduk o zamandan bılıyorum genel anestezıyle yapmıslardı ama buyuklerı bılemem
sonradan kardesınıde aynı doktora goturmustuk onada tup takayım demıstı o doktor yaptırmadık ona
buyukte az bısey ısıtme kaybı varmıs gıbı ama tup takılmayanında bısı yok
guya aıle doktorumuz gıbıydı para tatlı olunca ohhh dogruyorlar cebı dolduruyorlar

Üst Alt