Kulağa tüp takılırsa Kanal içi CIC cihaz ile birlikte kullanılır mı?
Arkadaşlar sağ kulağım 20 yıldır 75 db ne ilerı ne geri gidiyordu.
bu sene grip+bademcik+kulak iltahap+sinüzüt başlangıcı östaki borusu tıkanması
geçirdikten sonra 90 db oldu.Oral yoldan antibiyotik işe yaramadı.14 tane sulcid iğneyle düzeldim hemde ne düzeldim.Bu tedavi sürecinde sabahtan akşama kadar sakız çiğnediğim.Balon şişirdim.Burnumu kapatıp yudum yudum su içtim.Esneme hareketleri yaptım.
Sonuç 1 : Rahatsızlık ortadan kalkınca 90 db den eski halime 75 db eski halime döndüm
Sonuç 2 :Çok kuvvetli esneme yaparsam kütleme ile birlikte kulak 10-15 saniye süresince tamamen açılıyor.Neredeyse işitme cihazını çıkarınca daha güzel duyuyorum.Bu olay 20 yıldır ilk defa başıma geldi.KBB gittim.aynı şikayetleri anlattım.Aşağıdaki test sonuçlarıma göre ve kulak içine kamera ile bakıp burnumu tıkayıp yutkunmamı söyledi.burnumu tıkadığımda yutkunduğumda kulak zarımın titreşmediğini söyledi.Kulağa tüp takarak iç dış hava basıncını dengeleyelim belki şuan andakinden daha iyi durumda olabilirsin dedi.
Başımızdan geçen süreci özetlemeye çalıştım.Şimdi kulağına tüp takmış tecrübesini yaşamış arkadaşlar ve mehmet akşit hocamıza sormak istediğim bir kaç soru var.
1).Kulağına tüp takan arkadaşlar kulağa tüp takılınca tüp düşene kadar işitme kaybınız da çoğalma oldumu Örneğin tüp takmadan önce 75 db dim tüp takılınca kulak zarı tüpten dolayı iyi titreşmedi kaybım geçici 90 oldu tüp düşünce normale döndüm gibilerinden yorum yaparsanız sevinirim.Ayrıca bu sorumu mehmet akşit hocamızda yorumlarsa sevinirim.Bu soru benim için önemli tüp takınca 15-20 desibel kayıp yaşarsam geçicide olsa 1 ay süre ile de olsa benim meslek hayatımı tepetaklak yapar.Burdaki yorumlara göre kararda vereceğim.
2) Tüp takılması düşünülen kulak sağ kulak ve starkey cıc cihaz kullanıyorum.Tüp ile birlikte cihaz kullana bilecekmiyim ? kullananlar oldumu ? Odyoloji bilimi bu konuda ne diyor.Doktorum tüp takıldıktan 1 hafta cihaz kullanamazsın kanama olabiliri diye ondan sonra kullanabilrisin dedi.Çünkü dışarı akacak bir şey yokmuş ama iç dış hava dengesi sağlamakmış.
3)Doktorun cevap vermiş daha ne soruyorsun diyeceksiniz ama bir gıdım işitmemiz var yinede korkuyorum.Tüp takma sonucu işitme ilerler diye ilerlemese bile tüp neticesinde gerek geçici işitme kaybı sonucu gerek tüp dolayısıyla cihazı kullanamazsam diye çekincelerim var 2 hafta takmasam meslek hayatım bozulur.
Ayrıca test sonuçlarımı mehmet akşit hocamız yorumlaması için eke koyuyorum
[SIZE=5]
TEDAVİ ÖNCESİ İŞİTME TESTİM[/SIZE]
[SIZE=5]
TEDAVİDEN SONRA Kİ TESTLER[/SIZE]