Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak zarı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

sigurros

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar geçtiğimiz hafta kulak zarı ameliyatı oldum. Kemikçiklerde sorun olmadığı için sadece kulak içinden zar yapıldı ve yarın tampon çıkarılacak. Doktorum çok iyi birisi yarın sormak için de aklıma gelen birçok soru hazırladım ama yine de deneyim de çok önemli. Daha önce bu ameliyatı olmuş olanlar nelere dikkat ettiniz ve neleri yapma dersiniz acaba?
Mesela ben 1 haftadır korkudan yataktan bile çıkmıyorum evde yürürken zara bir şey olur diye adımlarımı inanılmaz hafif atıyorum. Şimdi tampon çıkınca zar umarım sağlıklı bir şekilde tutmuşsa yırtılmaması için birkaç ay çok dikkat etmek gerekiyor. Önerileriniz varsa severek alırım:)

merhaba,
ben ikinci ameliyatı oldum ama zar yine ufak bir yerden açılmış.
ikinci de çok dikkat ettim ama olmayınca olmuyor. o yüzden çok kendinizi üzmeyin. hapşırmamaya dikkat edin, sümkürmeyin. hapşıracak olursanız da mutlaka ağzınız açık hapşırın. ağır kaldırmayın. 5 kg den fazla. doktorlar bundan dışında birşey demiyorlar.
umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

silimfit

ilk ameliyatta nelere dikkat etmediniz acaba? Doktor bana da dedikleriniz dışında bir şey söylemedi normal hayatına dönebilirsin dedi ama koşma ve hafif egzersiz gibi şeyleri dahi yapmıyorum şu an.

Bir de zar tutmayınca tamamen yeni bir ameliyat mı oluyorsunuz yoksa yama tarzı bir şey mi yapılıyor? Doktor başarılı olmamasının sebebiyle ilgili bir şeyler söyledi mi?

Son olarak benim hemen hemen 3 hafta geçmiş olmasına rağmen gülme vs.gibi yüz kaslarını hareket ettiren durumlarda kulağımda bir rahatsızlık oluyor sanki oraya yapıştırılan bir şey varmış gibi hissediyorum ve yutkunurken bazen çıt çıt sesleri geliyor. Bunlar sizde kalıcı olarak var mı yoksa zamanla düzeliyor mu?

Doğal ilk 6 ay tüm hisler ve sesler. Benim ikisinde de 7. Haftada duymada azalma hissettim. İki parmağınızı birbirine sürtüp kulağınızla sesi dinleyin. Bunu her gün yapın. Allah korusun aksi birleşen olunca anlıyorsunuz zaten. Ben dışarda kuşağıma pamuk koydum. Dediğim gibi olmayınca olmuyor. Benim delik büyüktü ama. Kolesteatom da vardı. Bir de kemikçikler yerine teflon protez takıldı. Dert etmeyin rahat olun.

Değerli insanlar merhaba,
Küçüklükten beti geçirmiş olduğum orta kulak iltihaplarından dolayı solda daha büyük olmak üzere her iki Zarda da delik vardı. Soldaki işitme kaybı artınca ve akıntı başlayınca doktora gittim. Sol kulağımda kulak kisti anlamına gelen kolesteatomlar olduğu, bunların kemikçiklere zarar verdiği tespit edildi. 38 yaşında ameliyat olmaya karar verdim. Kulak arkası kesi ile ameliyatım 3 saat sürdü. Kemikçik yerine porp denen protez takmışlar.kolesteatom oldukça ilerlemiş. Zarı yapıp kapamışlar. Nitekim 7. Hafta kontrolde zarın tutmadığı görüldü.
5. Ay bitikten sonra kulak arkası kesi istemediğimden endoskopik ameliyat oldum. Ameliyattan sonra doktor zor bir ameliyat olduğunu, kulak içinin hatta protezinin üstünün bile tekrar kolesteatomla dolduğunu söyledi. Onları temizleyip zarı yapmışlar. İşitmem çok artmıştı. Taki yine 7. Hafta kontrolünde zarın % 95 tuttuğu, % 5 ilk bir açıklık oluştuğunu söyledi de. Bu arada sağ kulağımdaki delik 2 mm idi, solu ameliyat ettikten sonra ona da sigara kağıdı koymuşlat. O da tutmadı tabi.
3. Ameliyat için çok korkuyorum. Bu bitmeyen bir döngü mü? Hayat boyu ameliyat mı olacağım? Sürekli kulağı ameliyat etmek zararlı değil mi? Aşırı moralim bozuk. Onca sıkıntı yine çöp oldu. Doktor zar delik olursa protez zamanla yabancı madde diye atılır mutlaka kapatılması lazım diyor. Sigara kağıdı 2 ay oldu hala kulakta duruyor. Ne yapmam lazım?

Benim de delik büyüktü ama sadece zar yapıldı, kolesteatom ve kemikçiklerde sorun yoktu.Sizin büyükmüş baya. Geçmiş olsun, kulak çok sorunlu bir yer umarım bir gün sorunsuz tamamen kurtulabiliriz.

Üst Alt